claouse
claouse (üye)
İzmir / Amatör

Lens mi Yoksa Body Mi?

Pinefix 1800s kullanıcısıyım ve artık dslr like dan kurtulma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda son olarak 2 seçenek arasında kaldım. Maddi sebeplerden dolayı Canon 60 d kitiyle birlikte almakmı yoksa Canon d600 alıp yanına 17-50 lens almak arasında kararsız kaldım. Bu konu hakkında değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Tarih: 3 Mart 2012, 02:16 - İp: 78.***.**3.32
jkl747
jkl747 (üye)
İstanbul / Meraklı

ben olsam gövdeyi iyi alırdım. lensa zaten bir şekilde zamanla alınır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 5 Mart 2012, 14:04 - İp: 212.***.**5.88
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben bu body lences tartışmasında bir süre önce bayağı azarlanmıştım. Genç bir mühendis arkadaşımız, mesleği ile fotoğrafçılığı özdeşletirmiş olmalı ki, bize epeyce yüklenmişti. Lens öncelikli olmalı diyen bu arkadaşımız, en iyi lensin arkasına kötü bir işlemci ve sensörlü gövdeyi koysanız ne elde edebilirsiniz mealinde bir yazıya karşılık bizi bişey bilmemekle itham etmişti.

Gene diyorum. 50 mm f1.0 bir lensin okuma becerisi mm de 150 çizgidir. Şimdi artık pixellerle konuşuluyor. Artık uyarlamayı siz yapın. Peki f 8.0 bir zum lensin okuyup sensöre aktarabildiği görüntü ne kadar olacaktır. şöyle diyelim bu zum 16 mp bir gövdede fotoğraf olarak mydana getirdiği sayısal işlem somucunda yaklaşık 4 mp kadar bir görüntüye eş değer fotoğraf oluşturacakatır. Bu hesaplanarak değil yaklaşık değerler yorumlanarak yazılıyor. Bu nedenle en iyi layer veya ıfed lensiniz olsa ne çıkar. İyi fotoğraf iyi ekipmanlarla çekilir desek hemen pahlaı ekipmanların iyi olduğu düşünülüyor. Elbette bu da yanlış. Pahalı ekipmanlar elbette üstün üretimler ama fotoğraf çekmek bu ekipmanların marifeti değildir. Hiç merceksiz iğne deliği fotoğrafları gördüm ve şaşırmıştım. Yani iyi işlemcili, iyi sensörlü fakat gövde yapısı itibarı ile giriş seviyesine hitap eden çok güzel makineler var. benim kastım iyi gövde bu anlamdadır. yani iyi bir gövde iyi bir lens kombinasyonu ile iyi görüntü verecektir. Hem zihinsel olarak kafanızda soru kalmayacak, hem bu rahatlıkla şüphe duymadan fotoğraf çekmeye yönelecektir insanlar. Bu bakımdan hem iyi gövde hem iyi lens kombinsyonu edinmek psikolojik olarakta önemli bence.

 

Tarih: 5 Mart 2012, 21:29 - İp: 78.***.**5.110
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

60d ile 600d işlemci ya da sensorleri arasında, ya da soyle soyleyelim verdikleri fotograflar arasında bakıp evet bu 60d ile cekilmiş diyebileceginiz bir fark yok.

hal boyleyken govdeye para vermenin kıstası degişir.
eliniz buyuktur ergonomi istersiniz, ust bilgi ekranı istersiniz, daha yuksek cekim sayısı falan istersiniz, para harcamak istersiniz vesaire.

ama iki makineden herhangi birine kaliteli bir lens taktıgınızda cıplak gozle farkedilebilecek bir kalite farkı olusur.

************


haaa siz 350d ile 800 iso da fotograf cekip, bunu 60d ile cekilmiş 800 iso fotografıyla karsılastırırsanız ya da 10d ile 800 isoda cekilip 600d ile 800 isoda cekilmiş fotografı karsılastırırsanız ozaman işlemcinin sensorun farkını gozle kestirebilirsiniz.

ama eş zamanlı piyasaya surulmus modeller arasında boyle birşey yok.

 

Tarih: 5 Mart 2012, 21:43 - İp: 78.***.**4.28
claouse
claouse (üye)
İzmir / Amatör

Ben birazda eksik bilgi vermişim. Genellikle arazide bulunmamdan dolayı manzara ve makro çekimler yapmaktan büyük keyif alıyorum. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla başlangıç olarak 550d yada 600d almamın yeterli olacağıdır. Buna ek olarak bunu kit lensiyle mi almak yoksa yukarıda söylediğim gibi 17-50 lens almak benim için daha mı kullanışlı olacağı konusunda bilgi verirseniz yada bir lens tavsiyesi yaparsanız çok sevinirim.

 

Tarih: 6 Mart 2012, 11:05 - İp: 88.***.**3.222
  • 1