Fotoğrafçılık Forumları
Leica -nikon D60?
Nikon D60 makinem var.yalnız şu anda büyük bir sorunla karşı karşıyayım.ben sürekli ftoğraf çekmeyi seviyorm ve bu yüzden dslr fazla ağır ve her yere taşınamayacak kadar büyük benim gibi bi insan için.bir seminerde Atlas dergisinde 25 sene çalışmış bir fotoğrafçının birkaç cümlesi sonrasında kafam tamamen karışmıştı.hala çözebilmiş değilim.melez(hibrit) makine almak ne kadar sağlıklıdır sizce? kullananlar varsa dslryi satıp benim için daha çok kullanılabilecek olan makineyi seçmek mantıklı mıdır? yoksa geriye adım atmak gibi bişey mi olur bu.verebilceğim para en fazla 1500 tl.leica nın düşük modellerinden alabilirim.yalnız karar veremedim.yardımcı olursanız çok sevinirim.
melez/hybrid bir makine ile ne kastediyorsunuz?
Leica'nın belirttiğiniz fiyat aralığında ancak kompakt modellerini alabilirsiniz.
Ancak şu anda Olympus, Panasonic ve Sony micro sistem modellerini piyasaya vermiş durumdalar.
Bunlar
Olypus EP1- EP2 ve EPL1
Panasonic G1, GF1 ve GH
Sony Nex 3 ve Nex 5
Samsung NX
Yukarıda belirtiğim makineler objektifi değiştirilebilir ancak aynasız sisteme sahipler.Dolayısıyla oldukça küçük ve hafifler. Ancak ayna bulunmadığı için optuk vizöre de sehip değiller. (vizörden veya bazı modellerde elektronik viewfinder'dan bakarak çekim yapacaksınız.
Bu modellerden özellikle Olympus EP serisini tavsiye ederim, gövdeden titrexim engelleme sistemi de bulunan ve lens seçenekleri diğer markalara göre (Sony ve Samsung) daha fazla ve cazip olan bir tercih olacaktır. (Olympus ve Panasonic zaten aynı mount'a sahip veya aynı lensleri kullanabiliyorlar)
Olympus EP1 , EP2 veya EPL1 ile birlikte Lumix 20 MM F:1,7 ve yine lumix 7-14 veya Olymphus 9-18 lenslerinden oluşan bir set son derece hafif, kaliteli ve kullanışlı olacaktır. Bu seriden 14/42 kit lens bile oldukça tatminkar neticeler veriyor.
Bende size Panasonicten yeni G10 tavsiye ederim.Inceledim ve gercekten boyutlari ve yeni anlik durum gostergeli vizor ve ekrani ile guzel bir alternatif.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43