xcvxc
xcvxc (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kodak Dcs Slr/n Full Frame Format

Merhaba arkadaslar forma yeni katıldım.

Yeni bir makina aldım sizin dusuncelerinizi öğrnmek istedim full frame format destekli Kodak'gın Nikon objektif kullanan /N serisi olan DSC modeleni aldım en son freewile yukledim su an için yavaslıgından harici birsey bulamadım ama kullanan veya kullanmış olan arkadasların düşüncelerini almak isterim.

Tessekurler

Saygılarımla

Tarih: 4 Mayıs 2007, 17:48 - İp: 88.***.**5.65
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Bir donem kiralik olarak kullanmistim iki gun.Soyledigin gibi cok hizli bir makina degil ama ne alanda kullanacagina bagli.
Fakat fotograf kalitesi olarak ben memnun kalmistim ki Nikon objektif kullanacaksin.ASA 160-800 araliginda ve sana yeterli olur kanimca.

Yanilmiyorsam 13mp ve CMOS sensor kullaniyor,Aslinda iyi makina kodak neden durdudu uretimi anlamiyorum,bu seriyi dahada gelistirmis olsa piyasayi sallardi.Daha cok kompak ve DSLR-LIKE makinalara yoneldi.


3 sene once ki 2 gunluk kullanimdan aklimda kalanlar bunlar.

Iyi gunlerde kullanmani dilerim

 

Tarih: 5 Mayıs 2007, 13:05 - İp: 195.***.**2.73
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle hayırlı olsun. Ben o makineyi kullanmadım ama gövdesini ilk gördüğüm günden beri dikkatimi çekiyor ve senin tecrübelerini merak ediyorum. Bir de aldığın fiyatı belirtirsen, bir fikir sahibi olmak açısından, sevinirim.

 

Tarih: 7 Mayıs 2007, 17:34 - İp: 195.***.**0.27
xcvxc
xcvxc (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Makina body'si sağlam ama cok agır cidden objektifsiz 1 kg ceken bir tosuncuk. Ama tutucak pandizotları birazcık kotu gibi kulanılan tutkal pek iyi olmadıgı için pandizotlar birazcık gevsek gelior. Sonra kodak yazısı yaldızı birazcık dagılmıs. Tepe flası olan ve siyah beyaz cekebilme özeligi olan az sayıdaki Pro slr makinalardan , 2 deklansorlu sonra cift bilgi ekranı olan hızlı geçis tus kolaylıgı gercekten cok guzel bi olay. Vede cok hosuma giden bir baska olayda hem CF hem Sd kart kulanımı ve raw ları CFkarta. jpegleri SD kart seklinde ayarlana bilen cok guzel kulancı dostu prgramı var. Sonra objektifleri tanımlama sistemi var.

Fiyat konusna gelince gercekten cok iyi bir fiyata aldım 2 el olarak 2000 kare cekilmiş bir makina full kutulu içinde butun orjinal parcaları ile birlikte (posetleri dahil) artı bir tane daha orjinal pili ile birlikte 1500 ytl ye geldi.

 

Tarih: 7 Mayıs 2007, 17:54 - İp: 88.***.**5.65
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Guzel makina guzel, ozellikle fotograf kalitesi cok iyi.

Benim bildigim studyocular cok memnundu bu makinadan.

Ama simdi modaya insanlar alti ay once cikan makinaya eski diyor ve sacma sapan makinalara yeni diye dunya para veriyorlar.

Sen cok guzel fiyata almissin,avrupada bile 200, 300 EU fazlasini istiyorlar.Hele hele 2000 kare yeni makina demek,motor daha acilmamis

Simdi Contax N digital diye bir makina soylesem, o neya ?nerden cikti bu? Dinazor makina bu derler ama gelgelelim sahane bir studyo makinasi.

Iyi gunlerde kullan

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 00:37 - İp: 195.***.**2.73
xcvxc
xcvxc (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Contax N abicim eski kulagı kesikler ve cok kurcalıyanlar bilir diyim o makianyı. turkiye'de bir kez turistin tekinde gordum. Oda antalyda gunes tutlması için gelmişti fotolar cekiliyordu. Eski bir makina ama cok salam halen 8000 euroluk bir fiyatı var ve gercketen cok guzel bir...İşin kotusu ben bu dcs makinayı doga içinde kulanmayı dusunuyorum birazcıkta objektif olarak 24-85 gibi gıcık bi lens secmek zorundayım full frame olayı için yada 28-70 bilemiyorum tam su aralar doga için birazcık karasız kaldım portre yakın cekim içinde close up filitre dusnuyorum detay için hernyse cancaner [email protected] msn adresim ekler isen tannısma serefine nail olurum gorusmek uzere saygılarımla

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 01:54 - İp: 88.***.**1.224
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Geçen yıl yaklaşık 1 sene kadar elimde tarif edilen özellikte bir kodak durdu.
24-85 3,5-4,5 ED lensle yaklaşık 1000 kare test fotoğrafı çektim.
Açılma süresi beni çok üzüyordu. yaklaşık 15sn sürüyordu. 4gb microdrive ile ise 30sn kadar.
Bu arada açılmadan yanlışlıkla bir yarım deklanşör dokunursanız, kilitleniyor. Pili sökmeden kapasnmaz.
Pili iki taneydi. 100-150 karede biter, içinde bırakıp güvenirseniz bir hafta sonra 3 kare çekersiniz.
Ona güvenip seyahate çıkmak zor, kart hemen doluyor,pil hemen bitiyor.Açık taşırken bil hızla bitiyor, kapatınca açması ayrı eziyet.Arka displey çok ufak ve çekilen fotonun kalitesi detayı anlaşılmıyor.
Stüdyoda kullanılır. Kelvin olarak beyaz ayarını yap, çek.
Aksi takdirde ben ten rengini hiç yakalayamadım. Cs-2 ile devamlı düzenlemek gerekti.


Adaptör pilini takınca da stüdyoda enerji sıkıntısı hiç akla bile gelmez. Ben 3600 ler civarında çekimde sattım.
Makinenin firmvere ve çekim sayısı menüde görülüyor,
512mb bufferi olmasına rağmen hemen dolup tıkanıyor ve karta ağır aktarıyor. Cf-II ile bile zayıfyı.Ben canondaki erişim tarzına alışkındım, her ayarı ararke de konu kaçıyordu. Bir gün 10 dakika timeri aradığımı hatırlarım. Bir başka gün 800 isoda unutmuşum.

Cmos sensörüne bulunacak tek kusur, 160 isodan başlaması. Yoksa çözünürlük, detay, body'nin ele oturuşu, tutma ve denge kolaylığı mükemmel.
Severek aldınız ve Nikon kullanımına alışkınsanız sıkıntısız kullanırsınız.
Güzel günlerde kullanın.

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 08:57 - İp: 88.***.**6.9
xcvxc
xcvxc (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

merhaba suanda acılıs sursi 5-6 sn ve kitlenme sorunu tamamile yok olmus durumda. (son yazılımı oldugu için) Ama dediginiz gibi makina sıkısa biliyor su anda birde cfII ve ultra speed sd kart kulandıgım zamanlar cok daha rahat ama gercekten simdi bakıyorumda ekranındaki fotolar renkleri cok kotu ama menuden kontrsanı ayarlarsanız daha iyi sonuclar oluyor normal ayarda cok kotu ama ten renklerini cok hosuma gitti gercekten. Pil sureleride dediginiz gibi ama sarjı yaklasık 25 dk içinde tamamyıyor. Olmassa pilerin bitanesinin içini acıp içindeki pille gore daha degişik bir pil koymayı pilanlıyorum bu piller 7.4 Vsahipler ben de 7.4 luk 2000 veya dah ustu mAh bişeler yerlestire bilirsem içine cok salam olabileceini planlıyorum su anda bakalım gelişmeri yazacagım saygılarımla. . .

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 16:06 - İp: 88.***.**1.224
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Kıymetli arkadaşım, makinene ısınıp çözmüş olmana memnun oldum. Dostluk sıcak başlarsa gittikçe güçlenir.

Gerçekten güçlü bir profosyonel makineye sahipsiniz ve oldukça ucuz aldığınız için canınız sıkılıp ucuz elinizden kaçırmayın.
Ebay da kodak dcs yazıp ararsanız 2000$ cicarı rakamları göreceksiniz.

Mevcut bataryayı önce bozmayın.
Amerika ebayda yedek batarya fiyatlarını çok uygun görmüştüm. 15$ civarıydı. Gidip gelenle ya da hayyamdan tanıdıkla iki kadar temin edip sonra en kötüsünden başlayıp batarya operasyonu denersin.
Muhakkak başarılı olur ama yedek gelmeden başlamamanı ve profosyonel bir bataryacıda yaptırmanı önereceğim.
Lazerli kesme ve yapıştırma sistemleriyle son derece anlaşılmaz şekilde modernize olur. Kesin daha iyi de iş görür.
Gelişmelerden bilgi alışverişi iyi olur.
Umarım kendi raw programını çözmüşsünüzdür, yanında verilenden üst versiyonları da vardı. Gerçek verim raw ve kendi programıyla oluyordu.
Arkadaşım tiff olarak çevirdikten sonra cs2 de ayrıca son düzenlemeyi yapıyordu.

Başarılar dilerim.

 

Tarih: 8 Mayıs 2007, 23:44 - İp: 88.***.**6.9
xcvxc
xcvxc (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

evet haklısınız pil konusunda dediginiz seyi o sekilde yapıcagım bu arada ocant35 ''Cmos sensörüne bulunacak tek kusur'' demişiniz bende kısa bir arastıma yaptım ve neden sorusunu sordum kendi kendime piyasdaki cmos kulanan makinaları arastırdım ve cıkan sonuc

Canon EOS 5D,Canon EOS-1D Mark III,Canon EOS 400D / Digital Rebel XTi,Canon EOS-1D Mark II N,Canon EOS 20Da,Canon EOS-1Ds Mark II,Canon EOS-1D Mark II,Nikon D2Xs,Nikon D2X,Kodak DCS SLR/n,Kodak DCS 14n piyasnın agır topları dene bilecek bir liste ama hepsini ortak ozeligi cmos kulanılması bu kosul oalarak bana ccd veya cmos arasındaki kotulgu iyiligi anlata bilirmisiniz acaba tessekurler saygılarımla

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 00:16 - İp: 88.***.**1.224
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

cmos sensör tipine kusur bulmuyorum.
Ben yönümü Canon ve cmos sensörlere çevirdim.
Kusur dediğim yüksek iso'dan başlama cümlesiyle açıklanmıştı." 160 isodan başlaması"(160 mı 180 mi olduğunu şimdi hatırlamıyorum)
Benim Canon 5D makinemde 50 iso'dan başlayıp yukarıya devam ediyor.
Işığın yettiği yerlerde mümkün olan en az iso, en istenen unsurdur.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 01:13 - İp: 88.***.**6.9
  • 1