Fotoğrafçılık Forumları
Karşılaştırma
PANASONIC DMC-FZ7 mi?
Fuji 5600 mü ?
FZ7 biraz daha ağır basar özellikleri hemen hemen aynı olsada 1MP çözünürlük farkı 2x optik farkı 848*480 vide çekimi ama bu pek baskın bi özellik değil bence s 5600 640*840 FZ7 nin LCD ekranı 2,5" S5600 1,8" belirgin özellikler bunlar S5600 de SUPER CCD HR diye sensör teknolojisi var ve fuji lerin daha az noise ürettiğini söyleniyor tam bilemiyecem kullanan arkadaşlara sorarsınız. Ama baştan söylediğim gibi pek belirgin farklar yok arasında.
ikisinin de iyi makineler olduğu söyleniyor. yalnız fz-7'de efsane gibi dolaşan bir noise problemi olduğu anlatılıyor. s5600'ün noise performansı mega-zoom sınıfındakilerin en iyisi, ancak Image Stability (IS) özelliği yok. Onun yerine, perde hızını (dolayısıyla bazen de iso'yu) arttırarak titreşimin etkisini azaltan Anti-blur özelliği var.
Aslında en iyisi kullananların konuşması, ama onlardan da çok nadir ses çıkıyor.
Aslında haklısın murgur ama kullananlar pek konuşmuyor bir tartışmayı okurken Fuji S5600 ün blur basma diye bi olayını okumuştum yüksek ISO da noise durumunda makina fotoşoptaki gaussion blur özelliği gibi blur verip noiseyi yok ediyormuş.
Aslında Jpeg Clean-Up plug in i var fotoşopta onu yapsa daha verimli olur o netliği pek gidermeden noise i yok ediyor.
selamlar..
fz7 biraz daha yeni bir model.. ama aralarinda farklar gercekten de cok az..
birseyi duzeltmek istiyorum;
"Onun yerine, perde hızını (dolayısıyla bazen de iso'yu) arttırarak titreşimin etkisini azaltan Anti-blur özelliği var."
perde hizini degil iso'yu yukselterek yapiyor asil olarak.. perde hizina bagli olarak sarsinti olacagindan; yapabilecek, ya diyaframi acmak ya da iso'yu yukseltmek..
cgty yerinde olsam bir de fuji 6500fd'ye bakardim.. s5600 artik eski bir model, yerine 6500fd cikti.. face detection ozelligi harika, zaten o yuzden de s6500fd olarak secilmis makinenin isimi..
İlker benim bildiğim şöyle: perde hızını arttırarak hem makinedeki titreşimin etkisini, hem de çekilen objenin hareketinin etkisini azaltıyor. eğer ışık yeterliyse isoyu arttırmıyor. ışık yeterli değilse, fotoğrafın karanlık çıkmaması için isoyu mecburen arttırıyor.
Bu dediklerimi başka bir makinada da manuel olarak yapmak mümkün. Ancak S5600'ün avantajlarından birisi bu işlemi otomatik olarak yapması (anti-blur özelliği), diğeri de isoyu yükselttiği halde diğer kompakt makineler göre çok daha az noise oluşması.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
70d-d7100 Guzel Bir Karşılaştırma...
27 Nis. 2014, 23:13 buzlucam
4186802 Tem. 2014, 10:47
muzafferacar -
-
-
Fuji Sony Karşılaştırma Yardım Lütfen.
28 Ağu. 2013, 01:12 okanpan
17433607 Eyl. 2013, 00:33
kelimedar -