urtrdesign
urtrdesign (üye)
İzmir / Amatör

İzmir Den Canon Eos 600d

Başlıkta da belirttiğim makina alınacaktır. Amatör olarak başlayacağım ve bu makinada ilk tecrübelerimi edinip kendimi geliştirmek istiyorum. Makina bulma konusunda ve bilgilendirme konusunda yardım edebilecek kişiler arıyorum...

Tarih: 30 Ocak 2013, 22:22 - İp: 88.***.**8.70
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Arkadaşım,

İzmir'de bir çok alışveriş mağazasında aradığınız makina satılıyor, tek yapmanız şey almaya karar verdiğiniz makinayı mağazalardaki özellikle hafta sonu indirimlerinden de faydalanarak en ucuz olduğu yerden almak,

Spot alacaksanız İzmir'de Murat Erin ve Gani Güleç faturalı ürün alabileceğiniz yerlerden bir kaç tanesi.

Makinanızın kullanımı için en doğru bilgi kullanım klavuzu, kullanmaya başlamadan bir kaç kez üşenmeden okumanız en doğrusu olur,

Fotografcılık konusunda ise ya bir kursta ya da okuyarak temel konuları öğrenerek uygulamalarınızla kendinizi geliştirerek en doğruya ulaşabilirsiniz.

Birde başlangıç için tavsiye:
makinanızla beraber satılan kit lens Canon 18-55 İS sizi uzun süre idare eder, size bu lensin çok yetersiz olduğunu söyleyenler mutlaka olacaktır, inanmayın,18-55 mm İS li lensi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.




#evrendemir' tarafından 30.01.2013 23:54:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ocak 2013, 23:45 - İp: 78.***.**3.26
urtrdesign
urtrdesign (üye)
İzmir / Amatör

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben ilk DSLR makinamı alacak olduğum için makinamda garanti olmasını istiyorum bu yüzden de yurtdışı ürün düşünmüyorum. az önce baktığımda gold da 1410 tlye kitle birlikte ve çanta+hafıza kartı hediyeli verildiğini gördüm ama malesef gold daki makinalar Eurasia garantisi altında değil başka bir firma garantisi altındaymış yani paralel ithalatmış.Ben ilk makinamın Eurasia garantisi altında olmasını istiyorum.

Dediğiniz gibi ilk başta 18-55 Kit benim bu makinayı keşfetme ve fotoğrafçılık hobimi geliştirme + temel bilgileri edinme aşamasında bana yeterli gelecektir. Ama insanoğlu bir konuda biraz bilgi birikimi edinince hep dahasını ister ya ileride yeni bir lens alırım ve yoluma bakarım diye düşünüyorum.

Bir internet sitesinde 2. el 600D buldum haziran 12 de alınmış cihaz. garantisi devam ediyor. shutter 3000 altındaymış. cihazı 1000tl ye bıraktı sahibi. Sizce bu makinayı almak mantıklımı?

Ben daha önce hiç DSLR makina kullanmadığımdan neresine bakılır nasıl alınır bilmiyorum. o yüzden biraz çekiniyorum. o yüzdende biraz biraz erteliyorum makina almayı.
Bulduğum makinayı kaçırmak istemiyorum bir an önce davranmam lazım...

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 01:34 - İp: 88.***.**8.70
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Yerinizde olsam 2.el almazdım, örnekteki garantili sıfırı ile fiyat farkı fazla değil, bir de daha önce belirttiğim gibi kit lens 18-55 değil 18-55 İS olsun.

Tıklayın

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 02:05 - İp: 78.***.**3.26
wemark
wemark (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Cevabı buradan vereyim. Bak şimdi iyi dinle. Bir kere 7aylık bir makina 600D gibi yarı yarıya satıyorsa ben süphelenirim. İkincisi ben Gold'dan al diye söylemiyorum zaten bir makina suya veya darbeye maruz bırakmazsan hor kullanmazsan en az 4-5 seneden evvel kolay kolay birşey olmaz. O kadar sene kullandıktan sonra da zaten gider Orijinal Canon servisine paranla tamir ettirirsin. Ben Gold'dan 3 tane makina aldım. 1. makinam 7 sene oldu hala şu an sıfır gibi. 2. makinam 2,5 sene oldu o da sıfır gibi. 3. makinamı 2 hafta önce aldım. Dediğim gibi hor kullanırsan. Garantinin bir önemi yok zaten bir makina tamire girdimi hemen satacaksın bir daha hayır gelmez. Zaten için rahat etmez. Şahsen benim öyle. Fotograf makinası hassas bir alettir. Ben hayatta ikinci el almam. Genede iyi araştır derim.

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 02:09 - İp: 88.***.**7.169
urtrdesign
urtrdesign (üye)
İzmir / Amatör

Sayın evrendemir;
verdiğiniz linkteki ürün garantili değil yurt dışı ürünmüş o satıcıyı araştırmıştım sağlam satıcı dediler hakkında ama ürünleri yurtdışıymış o yüzden ucuzmuş piyasaya göre. Bulduğum kişinin makinadaki kit lens de 18-55 IS. ürün vatanbilgisyardan alınmaymış faturası falan hepsi mevcutmuş. Şu anda gold da indirim var aynı makina aynı kit lens ile birlikte 1410 Tl ama Sadece ve sadece garanti veren firmaya güvenemediğim için uzak duruyorum.

Sayın wemark;
fotoğraf makinasına iyi baktığın taktirde kolay kolay bir sorun çıkartmayacağını söyleyenlerin sayısı gayet fazla ama ben ilk defa böyle bir makina alacağım için kendimi garanti ile güvenceye almak istiyorum. Belki makinayı alıp kullandıkça zamanla bu isteğimiz gereksiz olduğunu göreceğim. Belki de makinayı yükseltme ihtiyacı duyduğumda garantisini önemsemeyeceğim ama ilk makinamda garanti olmasını istiyorum.

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 08:36 - İp: 88.***.**8.70
  • 1