turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

İşte Canon 370d İlk Fotolar

Canon 370d modeli japonyada piysada il görüntüler aşağıdaki linkte.

http://www.pconline.com.cn/digital/dc/daogou/market/0601/749315_5.html

Tarih: 18 Ağustos 2006, 12:01 - İp: 81.***.**9.9
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Aslına bakarsan bende epey hayal kırıklığına uğradım. Daha önemli bir sıçrama bekliyordum Canon'dan. Ama yine de kesin konuşmamak lazım, hem bu makinenin daha bütün özellikleri ve performansı belli değil, hem de bu makine Photokina'da 2. bir makinenin duyurusunu müjdeliyor gibi geldi bana.( 50D gibi mesela )

O sensörler büyük ihtimalle sadece göz hizasına geldiğinde arka LCD ekranın kapanması için. Benim 7D'de de var bu sensör ve eyestart focus da yok..

#kobayashi' tarafyndan 22.08.2006 14:48:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 14:45 - İp: 88.***.**6.231
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

gövde aynı gövde ise, canon kullanıcıları hiç dinlememiş. hiç olmazsa el gribini ele gelir birşey yapsaydı.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 20:15 - İp: 193.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobayashi bir gidiyorsun haber vermeden, bir geliyorsun yeni makine haberleri ile..
nasil 7d ile 24-70'in?..

bana kalirsa, XTI modeli biraz atmasyon.. daha cok plastik denmis.. ki tamer'in dedigi gibi hic de hos olmaz bu..
diger yandan, goz kontrollu AF olayi minoltanin.. canon nasil kullanabilir ki?
asic digic II olayi da yeni birseymis gibi gorunuyor.. ama degil..

Tarih: 22 Ağustos 2006, 20:44 - İp: 62.***.**2.10
mbsahan
mbsahan (üye)
Gaziantep / Amatör

Canonun hamlesi beklendiği şu günlerde süpekulasyondan başka bir şey değil...Hiç gerçekci gelmedi banada...

#mbsahan' tarafyndan 22.08.2006 21:12:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 21:05 - İp: 85.***.**0.237
pervince
pervince (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Msahan.bu hayal kırıcı haber doğruysa sen makinanı önceden almakla iyi etmişsin Nasıl memnunmusun makinandan?

Tarih: 22 Ağustos 2006, 21:20 - İp: 81.***.**7.205
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

İlker abi, göz ile AF kontrolü olayı ilk olarak 92'de eos 5 e konmuş. yeni üst modellerde de var zaten benim bildiğim eos1 serisinde ve eos3 de falan.

öte yandan 10.1 mp olması bu yeni diye bahsedilen makinenin bir kaç ay önce çıkan 30D nin bu makinenin arkasında kalmasına neden olur ki bunu isteyeceğini sanmıyorum canon'un. öte yandan düşününce pek de bir seçenekleri yok gibi.
malesef bir çok kişi hala dijital makinelerde, kompaktlarda veya dslr'lerde ilk olarak kaç mp olduğuna bakıyor kalitesini anlamak için. iyi bir yöntem değil ama gerçek bu. bunu firmalar da çok iyi biliyor, zaten bunu mp olayını sidik yarışına benzetenler de onlardı baştan.

belki yepyeni bir makine çıkmaz fuarda 50D gibi ama 30 D mark II gibi 10.1 mp lik bir makine neden olmasın?
hep 30D nin 370D nin arkasında kalmasını engellemiş olurlar. 370D'ye eyefocus koyarlarsa buna da koyarlar falan.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:07 - İp: 84.***.**3.207
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burfak, soyledigin film makinelerde oldugunu bilmiyordum.. oyleyse neden olmasin..
burfak, 370d cikarsa ve 10 mp olursa bile 30d'nin onune gecemez..
canon'in 1d serisi hala daha 8 mp mesela, ama kesinlikle bir 5d'nin gerisinde degil.. ozellikler cok farkli makinelerde..
..
bana kalirsa, zaten uzun suredir konusulan bir 3000d gibi bir model cikartacak canon.. bir de 350d'nin yeni modeli.. 2.5" lcd'li falan.. ben asil 1ds'in yeni modeli cikacak diye dusunuyorum.. ve fiyat yari yariya dusecek gibi.. iste o zaman canon ortaligi kasip kavuracak..
su durumda eger ki 350d'nin yeni modeli, bahsedildigi gibi birsey olursa; su andaki ruh halimle soyluyorum, hic de memnun olmadim.. ama makine cikmadan konusmak yersiz tabii ki..

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:22 - İp: 62.***.**2.10
uturuclu
uturuclu (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Dediğin doğru ilker.canon 370d 10mp ile çıksa bile 30d başka katagoride ama unutmayalım ki birçok arkadaşta fiyattan kırpıp obj.e yatırım yapmayı düşünüyo.Bu arkadaşların çoğunun 30d yerine 370d yi alabileceğini düşünüyorum.Bide bu canon'un 10mp'i(kim bilir nasıl olur ).Benimde görüşüm 10mp olmayacağı, yine 30d gibi 8mp olacağı yönünde.Bide bady'sinin pekte değişeceğini sanmıyorum.Çünkü canon bu formatta 300d'den sonra 350d'yi küçültüyosa şimdi tekrar büyütmesine ihtimal vermiyorum.Canon'un amacı daha kompak bi dslr galiba.(Bende dahil birçok arkadaş memnun olmasada bu durumdan nafile gibi umarım yanılıyorumdur )
Herneyse merakla bekleyelim ve görelim neler olacak?

Tarih: 23 Ağustos 2006, 00:45 - İp: 85.***.**8.17
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

İlker Abi,
benim "önüne geçer" derken demek istediğim tamamen piyasadan silmesi değildi. ben de alacak olsam o şartlarda 30D'ye giderdim mp'i düşük bile olsa.
benim demek istediğim mp avcıları 370D'ye yönelirlerdi.
1ds 8mp olabilir ama fiyatı ve hitap ettiği kitle farklı. 30D ve 350D sınıfı itibariyle sürekli insanların arasında kaldıkları iki makine. bir çok kişi başlangıç için de alabiliyor 30D'yi. bütçesine göre kişilerin 30D'de 350D gibi muamele görebiliyor.

canon iki makine arasında 370D'nin, veya adı ne olacaksa artık, 30D nin gerisinde kalmış görümü yaratmasını istemez.
makinelerin özellikleri sıralanırken ilk mp yazılır, bir çok amatör kullanıcı da orada kalır. aşağılara deneyimi olanlar bakar. 1Ds deki proflar için vazgeçilmez olan özellikler yok diye 370D de almaz zaten onlar.

Tarih: 23 Ağustos 2006, 03:33 - İp: 84.***.**3.207
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

göz ile AF kontrolü olayı ilk olarak 92'de eos 5 e konmuş.

Göz ile AF kontrolü ile, gözün vizöre yaklaştırılmasıyla AF'nin çalışmaya başlaması farklı kavramlardır.

#ocaklilar' tarafyndan 23.08.2006 09:28:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ağustos 2006, 08:58 - İp: 85.***.**5.234