adanacix
adanacix (üye)
İstanbul / Amatör

İkinci El Nikon D3100

Arkadaşlar bir tane D3100 buldum adam 1000 liraya satıyor daha 1 sene kullanmış çok temiz diyor toz bile yok üstünde diyor yanında orijinal nikon çantada var fatura falan her şeyini gönderecEk. Kutu içeriği tam sizce fiyat uygun mu alınır mı ?

Tarih: 27 Temmuz 2012, 15:16 - İp: 94.***.**6.74
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Ben hayatta şuna inanırım. Bir iş yaparken tam emin değilsen bir bilene danışacaksın. Ama danışma olayını abartıp herkese danışırsan bil ki o iş yatar. Çünkü her akıl aynı fikirde değildir. Bu yüzden herkesi tek bir noktada birleştirmek genelde pek mümkün olmaz. Danışmak demek başkalarının aklı ile hareket etmekle aynı şey değildir. Danışmak demek başkalarının aklını ve bilgisini kendi akıl ve bilgine ekleyerek hareket etmek demektir sadece. Sonuçta erdemli bir insan kendi kararını yine kendisi verir.
Yine ben şahsen birşey satın alacaksam o şeyin benzerlerine göre ne kadar çok satıldığına bakarım. Çok satan bir üründen menun olma olasılığımızın yüksek olduğu gibi, parçasını ve aksesuarlarını bulmamızda oldukça kolay olacaktır. Tabi denemek için aldıklarımız istisna ve istisnalar kaideyi bozmaz. Ben bütçemi sarsacağını düşündüğüm şeyleri denemek için almayı tercih etmem genelde.

Son olarak şunu söyleyeyim. Eğer ki D3100 almanız 6 ay yada daha uzun bir süre bütçenizi kilitleyecekse size tavsiyem, daha ucuz olan başka modellere yönelin. Alıp sadece kullanacaksanız Olympus EP1 gibi modellere, İleride gövdeyi değiştirmeyi düşünüyor iseniz de D5000 hatta D3000 gibi modellere yönelin. Çünkü bunun daha tripod u var çantası var harici flaşı var. V.s. V.s. Hatta ben sizin yerinizde olsam Fujifilm HS10 gibi bir makineyi 650-700 TL ye alıp kendimi geliştiririm. Ve inanın ki Fujifilm HS10 v.b. bir makine hiçbir zaman boşa gitmez. Zoom makro v.s. konularında lens parası bile değil çünkü 650-700TL
Umarım faydalı olabilmişimdir. Selamlar.

 

Tarih: 28 Temmuz 2012, 23:52 - İp: 188.***.**9.58
adanacix
adanacix (üye)
İstanbul / Amatör

D3100 alacak kadar param var. Tripod hafıza kartı çanta var. Bu üstündeki lensle 1 sene idare edip seneye değiştrmeyi düşünüyorum. Nkon seçme sebebim yarın birgün satacağım zaman daha çabuk elden çıkarta bilirim. Yazdığın yazı için teşekkürler.

 

Tarih: 29 Temmuz 2012, 00:50 - İp: 94.***.**4.33