Fotoğrafçılık Forumları
Hangi Fotoğraf Makinesi Alınmalı
Öncelikle merhaba arkadaşlar..
Sorum şu ben Grafik ve Fotoğrafçılık mesleğini okudum lisede bitirdim diplomamı aldım.Şimdi güzel bir prof. fotoğraf makinesi almak istiyorum ama teknolojinin hızlı ilerlemesinden dolayı takip edemedim.Şimdi 1700-1800 tl arasında bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum..Aklımda iki tane marka ve model var bunlar ;
1- Canon Eos T3i rebel 600D
2- Nikon D90
Nikoncular Nikon diyor Canoncular Canon yani bana taraf tutmadan özellikleriyle beraber hangisi daha uygun bana bunu anlatırsanız sevinirim.
Nikon D90 orta seviye için ancak Canon giriş seviyesi için tasarlanmış ? Önerileriniz nedir ?
Önerin için saol ama neden canon dediğini sorabilirmiym *?
canon-nikon...
o fiyata D90 zor gibi görünüyor.
d90
-daha pahalıdır;
-kit lensi daha iyidir(18-105 ise);
-kullanımı daha kolaydır(elde kullanımı olarak, fakat sanırım menüsü ingilizce)
600d
-video kalitesi daha iyidir
-daha yeni üretilmiş bir modeldir
-daha yüksek boyutta baskı yapmaya izin verir
-500d gibi bir makineden pek farkı yoktur(dönen lcd vs ıvır zıvır. fazla para vermeyin boş yere)
sonuç:
-ikisi ile de yaptığınız çekimlerin arasında uzunca bir süre fark bulamayacaksınız.
-paranız yeterse d90+ 18-105
-yetmezse 500d/550d +18-55 yada 18-135 lens
Fotografcilik bolumunu bitirmissin. Verdigin makinelerin profesyonel olmadigini bir hocan bile soylemedi mi? Onu birak fotografcilik okuyan biri o kadar sene hic mi merak edip bakmaz 'acaba bu aletler nedir ne degildir' diye? Liseyi bitiren genc bir arkadasin daha merakli olup bunlari bilmesi gerekir diye dusunuyorum. Ya da okullarimizin hali rezalet...
Arkadaşım,
Nikon ve Canon'un kendisine özgü özellikleri var, örneğin sensör çarpan farkı, renk tonlarındaki farklar,boyut farkı,lens maliyetleri, Mf lens uyumu.. ...vs .
Bunlar arasındaki bilinçli tercihi ise zamanla kullanarak makinaları tanıyarak yapabilirsiniz,
Başlangıç için ikiside oldukça güzel,
size önerim her ikisininde satıldığı bir yere uğrayıp, elinize alın, hangisi size sıcak gelir, elinize oturur ise onu tercih edin.
#evrendemir' tarafından 30.07.2012 01:25:06 tarihinde düzenlendi.
özturert kardeşim en sonu okudun mu ? yazdım bilgimi.Ayrıca canon 600d aldım şuan çok mutluyum.Nikon D90 almadım çünkü içime sinmedi umarım doğru bir alışveriş yapmışımdır. Ayrıca sizlere çektiğim fotoğraflarını göndermek istiyorum.İzmirde gezen ve doğa fotoğrafı ve ya model çekenler bana ulaşırsa sevinirim
300 lük lens almayıda düşünüyorum
Bakın beni yanlıs anlayın istemem ama 600d almak cok gereksiz 550d ile aralarında ne fark var 350d ile bile çok faark yok sadece canon her yıl makyaj yapıp ismini deiştirip Piyasaya sürüyor bence nikon d90
Yada her iki makineyi de elinize alıp inceleyin.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
022707 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
040818 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?