mkmltkn
mkmltkn (üye)
İzmir / Amatör

Fujifilm X-s1 Veya Canon Eos 600d

Merhabalar,
Ben fotoğrafçılıkla amatör olarak ilgileniyorum. Çok sevdiğim bir hobidir fakat daha önce hiç geniş çaplı bir araştırma yapıp bu kadar pahalı cihazlara yönelmedim.
ben bu ürünleri bugün teknosa da inceledim. Henüz yeni olduğum için piyasa konusunda bilgisizim.
kafamı karıştıran konular şunlar aslında:
1- Canon EOS 600D yi bir çok kişi önerdi fakat fujifilm den ucuz olmasına rağmen bu ürünü alınca yanında bir kaç lense de ihtiyaç duyacağım ve belki 2500 ü aşıcak 3000 i bulucak fiyat. Bir de şu perdelerin yırtılma olayları beni korkutuyor.
2- Fujifilm X-S1 i de bugün gittiğim teknosa bayiisindeki çalışan bey önerdi. merceğinin zoom aralığı beni gerçekten etkiledi. ben daha çok manzara ve makro çekmeyi seven biriyim. gösterdiği kadarıyla fujifilm in performansını da çok beğendim.
Deneyimli ve bu makineleri kullanıp incelemiş arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Canon alırsam gerçektende büyük bir masrafa girmiş olacak mıyım ve bu bana çok daha üst bir performans sağlayacak mı? Böyle düşünen arkadaşlar varsa lütfen yorumunda bana kullanabileceğim lensler de önerir misiniz? Ayrıca perde yıpranmaları ciddi bir sorun mu, perde değiştikçe performans düşüyor mu?
İlginize şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 7 Şubat 2014, 19:19 - İp: 176.***.**6.66
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

d90 gövde olarak bir üst sınıftır.

Tarih: 8 Şubat 2014, 00:10 - İp: 212.***.**0.225
vendorr
vendorr (üye)
İstanbul / Amatör

600d yerine 650d alın derim.

fiyat farkı az 150-200tl gibi