Fotoğrafçılık Forumları
Fuji 9500 mü Fz30 Mu? Hangisi
Arkadaşlar bu günlerde makine alacağım Ancak forumları okudukça kafam karışıyor sizce hangimakineyi tercih edeyim.
Forumları okudukça kafan karışıyorsa yapacak birşey yok. Çünkü soruyu sorduğun yer de bir forum ve yazılanlar yine kafanı karıştıracak.
Kafanız tabi ki karışacak. Var mı öyle kafa karışmadan kolayca hangi makineyi almaya karar verebilmek? Kafanızın çok karışmış olması da bu tür bir konuyu Serbest Kürsü başlığı altında açmanızdan belli zaten.
Herneyse, en azından alternatiflerinizi 2 ye düşürebilmiş olmanızdan dolayı sizi kutlamak gerekiyor. Size yardımcı olabilmemiz için bize biraz daha ipucu verin. Her iki makinenin de teknik özelliklerini karşılaştırdınız mı? Karşılaştırmadınızsa aşağıdaki linkten bir inceleyin:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs9000z%2Cpanasonic_dmcfz30&show=all
Yok eğer karşılaştırdınızsa, hangi konularda kafanız karıştıysa o konuları sorun.
Sadece teknik özelliklerine bakıldığında her iki makinenin birbirlerine karşı artıları ve eksileri var:
Bence,
9500 ün FZ30 a karşı artıları:
Max 1600 ISO (400 ISO)
Geniş Açı 28 mm (35 mm)
Makro mesafesi 1 cm (5 cm)
Max perde hızı 1/4000 (1/2000)
FZ30 un 9500 e karşı artıları:
Zoom 12x (10,7x)
Min perde hızı 60 sn (30 sn)
Flash menzili 7 m (5-6m)
Titreşim Önleyici sistem
Şimdi bunları bir inceleyin, sizin için önemli, olanlar hangisinde daha çoksa onu alın.
Fotoğraf kalitelerini karşılaştırmaya fırsatım olmadığından o konuda bir yorum yapamayacağım.
Kolay gelsin, iyi seçimler.
#ocaklilar' tarafyndan 02.12.2005 13:49:45 tarihinde düzenlendi.
Ben S5000'den geçen biri olarak aynı ikilemi yaşadım ve S9500'ü seçtim. Bunda S7000' leri de tanımam etkili oldu. Ama sonuçta diyebilirimki seçim sana kalmış. Ne tür üzerine yoğunlaşacağın önemli. Ben süper makro (maket çekimi yaptığımdan), renk kalitesi ve sağlamlık (fz30'u bilemem; ama Fuji'nin 2 yıl içinde benden çekmediği kalmadı; hatta Sanfo'daki arkadaş "siz makinayı gerçekten kullanmışsınız, belli" yorumunu yaptı). Ne aldığın bence o kadar önemli değil. Yeter ki FOTOĞRAF ÇEK! Ama her kareyi de düşünerek emek harcayarak çek...
dslr ve dslr like alma bölümünde 9500 ü test ediyorum.Okursan iyi olur.BElki bir fikir verir. Fz 30 u görmedim ama 9500 bayağı etkileyici.
selam bende yeni fujı s9500z aldım yarın elimde olur epey karşılaştırma yaptım en iyi s9500z buldum ilk çektiğim fotoyu galeriye atacam.yorumlarınızı beklerim.
makineyi uzunca bir süre inceledim. Yurt dışından getirtmek için denedim fakat avrupa fiyatı neredeyse türkiye ile aynıymış.Sanırım s9500 modelini türkiyedemn alacak gibişyim Umarım yanlış bir tercih olmaz. Yorumlasrıunız için hepinşize teşekkür ederim. Test çekimlerini de inceledim. Tatmin edici buldum.Hepiinize sevgi ve saygılar
pazarbey, bence saglikli karar verilebilmesi icin, keske sende bir tane de dslr olsaydi ve s9500 ile fz30 ile karsilastirabilseydin..
cunku dslr'larin fiyatlari gercekten cok geriledi, ama kabiliyetleri bir s9500 veya fz30 ile karsilastiralamaz..
.....
ama tabii ki buna, isteyen kisi karar verecek..
................
cangur neden dslr almayi dusunmuyorsun?
tabiki dslr çok daha iyi. Ama almak gerçekten şu aşamada pekçok insanı zorlar mahiyette.Bu sınıf ise hem yüksek zoom, geniş açı, video ve kullanım kolaylığı sağlıyor.
Eğer thalassa gibi dslr yanına ikinci bir makina alabilecek güçte iseniz tamam.Ama yoksa bu sınıf en iyisi gibi druyor.
Dslr almaya bende tekmiştim ama benim gibi tele ve makro hastaları için çok yüksek maliyetler çıkıyor karşımıza.
Ama sonuç tabiki etkileyici oluyor. Ne fz30 here 9500 dslr lerin verdiğini veremez.
Bakılım belkide bir firmada dslr gönderirde karşılaştırma imkanım olur.
valla gondersinler de karsilastir pazarbey..
....
pazarbey haklisin tabii, dslr alinca maliyet yukseliyor..
ama iste dslr'in tadi bir baska..
benim soylememin nedeni, 1500 ytl gibi fiyatlardan bahsediliyor.. dslr'larin kitleri ne kadar ki zaten?..
aralarinda cok da fazla farklar yok..(turkiye icin durum ne boyutta bilemiyorum diye ekleyeyim de..)
...ilerleyen zamanlarda bir tane de tele objektif alinir, 70-300 gibi.. sonra artik keyif zamani..
dadanagast, yeni makine için açıkçası ben de dslrları çok düşündüm. Gerçekten fiyatlar yakın. Ama makinayı çok taşımam ve günlük kullanımda da kullanmam , objektif taşıma zorunluluğu, sensörün tozlanabilmesi gibi nedenlerden şimdilik ağırdan almayı tercih ettim. Sonuçta "amatör" biri için haladslr'lar dikkatle düşünülmesi gereken makinalardır diyorum. (9500 bile devamlı yanında taşımak için biraz büyük).
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2153015 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2357527 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0227717 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4418728 Oca. 2021, 23:30
dioloh -