sinad
sinad (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçılığa Başlangıç İçin ???

Merhabalar =) uzun zamandan beri ilgili bir site arıyordum burayı buldum forumları çok canlı.
Neyse
Uzun zamandan beri fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ama şu an bir makinam yok eski bir dijital kameramla idare ediyorum.Onunlada pek geliştiremiyorum kendimi.

Yakın zamanda kurslara katılacağım ama öncesinde bir makina edinmek istiyorum.
Bu yüzden başlangıç için öğrenim ve amatör seviyesi için makina önerebilir misiniz?
Makina bir öğrenci olarak alacağım için fiyatınında uygun olması gerek =)
Siz nasıl makinalar öneriyorsunuz?

teşekkürler...

Tarih: 25 Mayıs 2006, 12:50 - İp: 85.***.**4.134
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bütçenizi ve ağırlıklı olarak ne tür fotoğraflar çekeceğinizi belirtirseniz, daha kolay yardımcı olunabilir size.

 

Tarih: 25 Mayıs 2006, 23:55 - İp: 85.***.**3.8
sinad
sinad (üye)
İstanbul / Meraklı

bütçe olarak 500-900 ytl arası birşey
Tür derken ? doğa fotoğraflarına odaklanmak istiyorum makina farkeder mi ?

teşekkürler

 

Tarih: 26 Mayıs 2006, 10:24 - İp: 85.***.**4.134
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Uzaktan çekme (kuş vb.) ihtiyacınız yoksa Canon A610 veya A620'yi, uzaktan çekim önemliyse yüksek zoom ve uygun fiyatıyla Fuji S5600 veya Panasonic fz-7'yi incelemenizi öneririm.

 

Tarih: 26 Mayıs 2006, 16:30 - İp: 85.***.**4.2
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

biz fotograf cekmeyi zenit de ogrndik. tek makine 2 objektif... film paramızda fazla olmazdı o yuzden dusunur tasınır ole cekerdik. ama tabe o hantal zenitler bugun bizi amator fotografci mertebesine iteklemekle kalmadı fotografcilik tutukusunu damarlarimiza kazidi..bence ya kodak z740 yada minolta z3 al. hem zoom lu hemde manuel ayarlı... butcen buyur 3milyar oluncada bi nikon d 70 veya daha ust bir model alırsın...murgur arkadasın soledii modelleri bilmiyorum ama benim dedigim 2 mdellede karsilastirabilirsin diye dusunuyorum...haaa bir de hatirlatma.... fotograf kursa giderk ogrenilmez... bol bol fotograf cekeceksin. digital makineler var nasılsa getir manuel e degitir diafram enstantane leri cek bol bol ... kurs olarak istisna kursları, istisna kursiyerleri ve istisna ogrencileri ayırıyorum ama bu ulkede fotograf kursları kız veya erkek arkadas bulmaya yarıyor.

 

Tarih: 27 Mayıs 2006, 00:32 - İp: 85.***.**1.119
martinik
martinik (üye)
Ankara / Meraklı

Sinad kardeş:
Pişman olmak istemiyorsan.Sana tavsiyem kesinlikle SONY DSC-H serisinden birisi, ama özellikle H1 olacaktır.
Şöyle anlatayım.. Şu an H1 kullanıyorum .Çok ama çok memnunum. Tek dazavantajı video çekimi esnasında aktif zomm olayının olmaması. Ama fotoğraf makinesinde video zoom u 2. planda benim için.En büyük avantajı 2,5 inç lik tv. gibi bir LCD vizör ve Automatik çekimin yanında her türlü sınırsız manuel çekim tekniklerinin BOL BOL sunulduğu değişik çekim seçenekleri ile kendi bilgini çekimlerine aktarabileceğin bir donanımlı altyapıya ve teknolojiye sahip olması.
H2 lerde video da aktif zoom, carl zeiss lens ve daha yüksek ISO olmasına avantajına rağmen LCD vizör 2,0 inç düşme dezavantajı var. ISO olayında 400 ve yukarısında nispeten noise üretimi artıyor.
H5 lerde ise video da aktif zoom var, LCD 3,0 inç. Ama 3,0 inç te pratikte daha çabuk batarya tüketimi demektir.
H1 lerde 2,5 inç LCD ekran ile 2 adet AA şarjlı pil ile yaklaşık 1 hafta foto çekebilirsin. YAni mükemmel bir performans ve enerji tüketim dengesi sunulmuş.BAtaryalı makinelere karşı bir avantajı da standart kalem pil kullanması.eğer olmadık zamanda makinedeki pilin tükenirse dahi bakkaldan 2 pil alıp devam etme şansın herzaman var.
ŞAhsen ben H1 de video çekiminde aktif zoom un hiç eksikliğini hissetmedim.
Çünki Temel amaç fotoğraf çekiminde iyi olması .video için değil foto için alındı O makine.MAnzarasından, 2 cm den oldukça iyi aktif Macrosuna ve inanılmaz derece de kimsede göremediğim 4x'e (Toplamda 48x'e tekabül eder) varan digital zoom performansına kadar H1 e kefilim. Yeni H modelleri çıktığı için şu ara fiyatları biraz gevşedi. Ama diğer modeller kadar çabuk ölmeyecek bu H1 madeli.H2 ve H5 modelleri zamanla kaybolur Ama H1 Bazı performans dengesi incelikleri ile Kalıcı olacaktır
Kısacası SONY DSC-H1 Öyle bir cihaz ki:
KULLANDIKÇA SEVDİRİYOR KENDİSİNİ..

Eğer tercihin H1 olacaksa her fırsatta bana teşekkür etmeyi kendin ihmal etmeyeceksin. Çünkü içinden sık sık bu fikir geçecek kendi kendine...


Not: Fiyat yazmayı unutmuşum. Şu aralar 900 YTL ile bence iyi fiyat ta..


#martinik' tarafyndan 27.05.2006 02:10:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Mayıs 2006, 00:58 - İp: 85.***.**4.150
  • 1