neverbackdown
neverbackdown (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograf Makinesi Önerisi

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yıllardır içimde ukteydi bir fotograf makinem olsun isterdim. Artık sanırım kısmet olacak bana hayırlısıyla kafaya koyuverdim Kendime yarı profosyonel bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Sıfır veya 2.el olabilir. Bütçem = 550TL max. Görüşlerinizi fikirleriniiz sunarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 27 Haziran 2013, 01:33 - İp: 78.***.**9.28
mthee
mthee (üye)
Eskişehir / Meraklı

o fiyata sıfır dslr zor ama 2. el bulabilirsin. nikon d40 kullanıyorum ben 500-600lira arası 2. elleri oldukça memnunum, canonun 450d si var sanırım bide. internetten mi alacaksın yoksa çevrende varmı 2. el satan yer?

Tarih: 27 Haziran 2013, 12:17 - İp: 24.***.**9.20
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

Bu fiyata sıfır olmaz 2nci el alabilirsin. 2nci el alırken bi zatihi gidip görerek iyice kontrol etmeden kesin karar vermemek gerekiyor bu yüzden de en kolayı aynı şehirden bir satıcı bulmak gerekir.

2nci el DSLR alırken yapılacak genel kontroller:

1- Fotoğraf makinesinin sensöründe zerre kadar bile olsa zedelenme olmayacak (leke ve tozdan dolayı bilinçsizce temizlik yapıldığından sensöre zarar verilmiş olma ihtimali her zaman vardır)
bunu en iyi anlamanın yolu makineyi AV modunda flaşlı 22 diyaframda kadrajı tamamen alacak beyaz zemin üzerinden 2-3 çekim yaptıktan sonra fotoyu büyüterek kontrol ederseniz sensörde sıkıntı varsa ele verir.

2- Bakaçtaki tüm odak noktaları çalışır vaziyette olacak

3- Mod tekerleri ve gövde üzerindeki diğer düğmelerde sıkıntı olmayacak.

4- Gövdede önemsiz kozmetik kusurlar olabilir ancak sert ve derin darbe izleri, ince çatlaklar, vidalı kısımlarda aşınmalar varsa tercih edilmeyecek hemen orayı terkedin

5- Objektifinin ön ve arka camlarında çizik olmayacak. Objektifin gövdesinde çalışmaya mani olmayan kozmetik kusurlar sorun değildir

6- Netleme halkası ve hareketli aksamlarda sıkışma yada direnç olmayacak bunu anlamak için bi kaç noktaya elle ve otomatik netlemeler yaparak anlaşılabilir.

Bi kaç tane uygun fiyatlı kit lensli DSLR
daha çok alternatif bulabilirsin tabi...

EOS 400D + 18-55 lens tıkla

EOS 1000D + 18-55 lens tıkla

2ncisi EOS 1000D + 18-55 lens tıkla

#m.levent' tarafından 27.06.2013 12:24:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2013, 12:22 - İp: 85.***.**0.64
  • 1