gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Foruma Konu Acmadan Once...

Bir suredir ozellikle dikkat ediyorum bu konuya.
oncedende tabi ornekleri vardı ancak bu aralar enteresan bir sekilde artıs var.

arkadaslar allah askına cevap verir misiniz?

HİÇKİMSE FORUMDA YAZILANLARI OKUMUYOR MU?

aynı soruyu defalarca soranmı ararsınız, bir alttaki konuda yazılmnıs onlarca cevap ve acıklamaya ragmen aynı sorunun sorulmasına mı kızarsınız, hiç arastırma zahmetine girmeden forum kurallarını bile okumadan konu acanları mı ararsınız,
zerre kadar bilgisi olmadıgı halde insanların moralini bozmaktan yalan yanlıs bilgi vermekten cekinmeyen sonra cıkıp sen de bakiyim sunu biliyormusun diye birde bilmişlik yapanlarımı ararsınız.


bu forum yıllardır var.
peki sizi yasadıgınız sorunun yada aklınıza takılan seyın sadece size ozgu oldugunu dusundurten sey nedir?
yıllardır burada fotografcılıkla ilgili, makinelerle ilgili, lenslerle ilgili, ekipmanlarla ilgili, cekim teknikleriyle ilgili sorulabilecek butun sorular
SO-RUL-DU...

forum kurallarına uyup, biraz dahi olsa arastırma yapmadan konu acıyorsunuz, ustune bir saat bile gecmeden yokmu bir cevap veren diye sitem ediyorsunuz.
kurallara uyup once arastırma yapın diyenlere laf sokuyorsunuz.

amacınız ne?
nasıl bir egodur bu?
daha bıkac sayfayı okuyup arastırma zahmetine girmeden fotografcılık konusunda ne kadar ilerleyebileceginizi sanıyorsunuz?

*****************

insanlar burada hiçbir karsılık gozetmeden sadece paylasım adına bilgi veriyor.
biraz saygı, biraz anlayıs.
cok zor birşey degil bu...



KURALLARA UYALIM BİRAZ. KURALLAR SIRF KARMASA CIKMASIN, İNSANLAR GEREKSİZ KONU COPLUGUNE DONMUS BİR FORUMDA BİLGİDEN UZAKLASMASIN DİYE VAR.
YANI SONUNDA FAYDASI YİNE SİZE.

BİRAZ SAYGI.

Tarih: 8 Temmuz 2010, 01:40 - İp: 92.***.**6.136
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Uye olmak bedava, konu acmak da oyle. Tek bir soru sormak icin uye olanlarin sayisi hic de az degildir. Sorarim sorumu, daha once sorulmussa sorulmustur, bana ne? Isim gucum yok, arama mi yapayim? "Arama yaptim" derim, "verim alamadim" derim. Uyari alirsam da bir sinirli olurum, bir sinirli olurum ki hic sormayin. Klavyenize mi yapisir, bana da bir cevap yazsaniz ne kaybedersiniz sizi gidi kendini begenmisler?

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 10:22 - İp: 69.***.**7.135
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

gaijin;

Güzel bir konuya temas etmişsin de, engelleme imkanı yok. Niye mi? Çünkü bu tarz açılan konularda bilgi sahibi olan herkesin aynı bakış açısına sahip olması, aynı rahatsızlığı hissetmesi lazım. Sadece sen, ben ve 3-5 kişinin rahatsız olması yetmiyor. Belli bir bilgi birikimine sahip, yıllardır bu siteye üye olan bazı arkadaşlar her soruyu büyük bir hevesle cevapladıkları müddetçe bu duruma da çanak tutmuş oluyorlar. Örnek: Yine daha önce onlarca kez açılmış bir konu açan birisine ocaklılar ve sen kuralları hatırlatıp bir mesaj vermeye, disipline etmeye çalışırken bir arkadaşımız "ben özetleyeyim" diye dalıp cevaplıyor soruyu. Yahu özetleme işte. Bir düşün bakalım, acaba senden önce yazan ocaklılar ve gaijin bu sorunun cevabını bilmiyorlar mıydı da böyle bir cevap verdiler?
Dolayısıyla yıllardır siteye üye olan insanlar arasında bile bu konuda bir ortak bilinç yokken, kafasına birşey takılır takılmaz siteye üye olup soru soran insanı nasıl engelleyeceksin?
Bir de körler ve sağırların birbirini ağırladığı konular var ki onu bu kategoriye sokmamak lazım. Bunlar bilakis çok eğlenceli oluyor.
Örnek:
Canon 450D mi alayım Nikon D3000 mi?
- Nikon D3000 al, ben aldım çok güzel.
-Bence Canon al, Canon'un renkleri daha güzel.
-Hiçbirisini alma Sony A380 al. Bende var çok memnunum .... gibi

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 10:43 - İp: 213.***.**5.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yorumsuz -1

"bir şeyi almış sonradan görme insanlara çok kızarım burada kendi malını övüneceğine bazen bilgi sahibi olmaya çalışan arkadaşlara bilgi aktar benim açtığım bir topik var compakt makinalrı teknik bölümünde biliyorsan bir şeyi hadi bakalım bana ve benim gibi anlamayanlara bilgi ve destek verde bilmeyen herkese gibi bende öğreneyim eğerki vermessen bilgiyi çok bilmişliğinden dolayı seni kınıyorum ve forumdan çıkacağım bir daha buraya girmeyeceğim.sen ve senin gibiler yüzünden bilgi sahibi olamadık hoşcakal laztorik kardeş..."


Yorumsuz-2

"o zaman sayın üstad benim compakt makinaları hakkında teknik bölümünde açtığım topiği cvb la senin ne kadar üstad bir fotoğrafçı uzmanı ve teknikeri olduğunu anlayalım benim hiç bir bilgim yok sen beni bilgilendirde bende öğreneyim bakalım.cvbını o topiği açıklayıcı bilgi ve yorumlarını bekliyorum ne kadar ustasın bakalım kolay gelsin.eğer yazamassan benim için bu forumda hiç bir bilgisi olmayan insanlardan birisin okmi.."

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 10:59 - İp: 212.***.**2.133
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bence bu problemi azaltmanın bir yolu var.
makineler ve modelleri ile ilgili inceleme topikleri yapmak.
site adına yapılacak inceleme ile model hakkında detaylı bilgiler bir topikte toplanır ise bu sorun büyük oranda azalacaktır..
tabi buna makine firmalarının desteği şart.
aslında siteye destek olmayan bu firmaların reklamını bedavaya (hemde ısrarcı bir şekilde) yapıyoruz o da ayrı ve uzun bir konu..

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 14:18 - İp: 85.***.**9.43
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cuneyt hocam nede guzel ozetlemişsin..birde bu kendini begenmişler tepkisi var. bu nasıl bir ego anlayamıyorum.

bitpire malesef bilinc olusturamıyoruz.
senın dedigin seyı bende yazacaktım o konu altına ama sonradan vazgectim.
adam arastırma yaptım bulamadım diyor, sırf inadına alan derinligi yazıp arama yapıyorum en az 10 tane konunun linkini veriyorum, ne bir tesekkur,hadi onuda gectim, ne bir cevap geliyor..

lazut hocam bu mesajları yazanıda biliyorum,herkese yazıyor aynılarını.
işte tamda boyle yuzsuz,sinir bozucu insanlardan bahsediyorum,yoksa kimseden bilgi saklayacak halimiz yok, adam cıkmıs utanmadan birde seni teste sokuyor, bin tane laf soyluyor.
terbiyesizlikten baska birsey degil.

kadir bunu azaltmanın daha kolay yolu bu tip sorulara cevap vermemek, yonlendirme yapmak ve konuyu kilitlemek.

***********************

burada mesela alan derinligi hakkında sorulabilecek herseyı 3 topic altında toplayabilirsiniz, ama bakıyorum enaz 100 tane konu var yarım yamalak, sırf bu sekilde konu acanlar yuzunden.
tabı diger konulardada onlarca baslık.
boyle olunca insanlar 2. sayfaya kadar bile arama geregi duymuyor, (ilk sayfayı bile aramadıkları bir alttaki konuda aynı soru sorulmasına ragmen sormalarından belli gerci ama)
bu tip insanlara cevap verilmemeli.
bu bilgi saklamak degil, bilginin dagılımını verimli hale getirmek.
insanlar arastırma zahmetine girmiyormu? ozaman cevap verme zahmetine girmeye gerek yok. cunku bu forum kurallarına uyulmamasını tesvik etmekten baska birsey degil.

BU FORUM COPLUK OLMASIN

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 15:34 - İp: 92.***.**6.136
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ozel mesajdada yazdıgım gibi


once bir siz sakin olun. buraya gelip her konu altına aynı seyı yazıyorsunuz-ki yanlıs yonlendirme yapıyorsunuz cogunda.
ustelik herhangibir somut bilgiyede dayanmıyor onerileriniz..

sonrasında bunu ifade edenleri hiç çekinmeden teste tabi tutuyorsunuz sırf bilmediginiz ve bilmediginizi itiraf edemediginiz seylerle..
ustune birde herseyı biliyorum havasına giriyorsunuz..
siz ve forumu sizin gibi kullananlar bilginin onundeki en buyuk engelsiniz.
amacınız eger bilgi almaksa, o bilgi coktan verildi, forumda bir arama kutucugu var ne arıyorsanız ne merak ediyorsanız yazın karsınıza fazlasıyla cıkar.

sizin kimseyi test etme gibi bir hakkınız yok, kimseninde size bilgisini ispat etme ihtiyacı duyacagını sanmıyorum, zaten forumu kullananlar herkesin bilgi seviyesinden haberdar.
buradaki insanlar hiçbir karsılık gozetmeden insanlara yardımcı olmaya calısırken biraz EMEGE SAYGI DUYUN..
bana saygı duymasanızda olur.

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 15:56 - İp: 92.***.**6.136
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Gaijin buralarda dolaşacağına birazda geyik bölümüne gelde oraları hareketlendir.

Bu arada yazılanlara katılıyorum. Cüneyt abi yine en güzel şekilde anlatmış olayı.

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 17:01 - İp: 81.***.**6.116
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sn. Gaijin, aynı şekilde ben de önce bazılarına dayanamıyorum, öneride bulunuyorum bilgim dahilinde, ama belli bir zaman geliyor, her siteye yeni üye olan, Canon ve Nikon'un aynı üç giriş modelini, bunlara kit lens mi yoksa başka lens mi diye soruyorlar. Önce biraz araştırsalar sitede, bu makinelerle ve lenslerle çekilmiş fotoğrafları inceleseler daha faydalı olacak onlar açısından da. 450D yazıp ara tuşunu tıklasa, yüzlerce sayfa çıkacak okunacak. D3000 desen yine bir o kadar sayfa çıkacak okunacak. Bu bilgilerin hepsi zaten forumdakiler tarafından paylaşılmış. Orada halen duruyor olmasının sebebi, onları yeni gelenlerin açıp okuması, bilgi sahibi olması.

Bizim insanımızın kolaycılığı nedeniyle o kadar sayfayı okumak eziyet geliyor. Bir de makineyi hemen alması gerekiyor.. O kadar süre beklemiş, iki hafta daha beklese olmayacak. Bu da yine bizim insanımızın bir özelliği, son dakikaya bırakmak herşeyi. Fotoğraf makinesini almanın acelesi mi olur...

Bu arada beyzade'nin üslubundan kim olduğunu hatırladınız herhalde.. Eskiden kalbin çeşitli versiyonlarıyla karşımızdaydı, şimdi Diyarbakır'a taşınmış herhalde..

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 17:33 - İp: 58.***.**8.132
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

goruyorumki bes duyu organın olmasına ragmen hala baska bir yerinden anlamakta ısrar ediyorsun.

ancak sıg dusunen bir kafa "madem oyle gidin biryerde hocalık yapın" derdi, demişsin.

gerci dogru surada sana kimsenin cevap yazmaması cevap karsılıgında para istemesi gerekirdi. ancak o zaman adam gibi davranırdın sanırım.

-------------------------------------------------------

foruma giren arkadaşlara bilgi destek ve emeğe saygı gösterin yada yazmayın mecburiyet yok yazmanıza sizi kimse zorla burada klavyede bilgi yazmaya zorlamıyor


evet foruma girip bir konuyu bile acıp okuma zahmeti gostermeyen, diger uyeleri dusunmeyen,sadece kendisini dusunen, belki bir daha girip tek kelime bile okumayacak insanlar, buradaki uyelere hakaret eden, laf atanlar cok buyuk emek harcıyor bende buna saygı gostermeliyim degilmi???

bir kere bu baslıgı sakın ha sakın, forumda konu acan herkese karsı bir baslık olarak gostermeye calısmak gibi bir aptallık yapma..
bu topicin amacı belli muhatabı belli..

bu konunun muhatabı bu forumu kendi ihtiyacları için kullanmaya calısan, KURALLARA UYMAYAN, kendini herkesten ustte gorenler.

FORUM KURALLARINA UYACAKSIN ARKADASIM, BUNUN LAMI CİMİ YOK.


asıl sen, siteyi kurallarına gore kullanan, ogrenmek isteyen, bunun için arastıran, okuyan, calısan insanlara saygı gostereceksin.

asıl sen burada hiçbir karsılık gozetmeden sadece yardımcı olmak için zaman harcayan, yardım edenlere saygı gostereceksin.

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 20:20 - İp: 92.***.**6.136
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

canon sx 210 alın.

 

Tarih: 8 Temmuz 2010, 22:53 - İp: 81.***.**0.90