misstanbul
misstanbul (üye)
İstanbul / Amatör

Düşünmekten Uykularım Kaçtı...

MAKİNA SECMEK TAM BİR MUAMMA,KESİLMEDİK KARPUZ DERLER YA HANİ AYNEN ÖYLE.EVDE BİR BAS-CEK MAKİNAM VAR BEN ELİMDE İYİ Bİ MAKİNA OLSUN İSTİYORUM FOTOGRAF CEKMEYİ SEVİYORUM ÖZELLİKLE GÜNBATIMI AKSAM MANZARALARI.AMA PROFÖSYÖNEL DEGİLİM.OTOMATİK KULLANIMIDA İYİ OLAN(DOGUMGUNLERINDE "DUR İYİ CIKMADI AYARINI DEGİSTİRİYİM MAKİNANIN"DEDİRTTİRMİYECEK)İYİ BİR MAKİNA İSTİYORUM.BİR KERE DAHA BURADAN YARDIM İSTEMİSTİM AMA İSTEKLERİM BİRAZ DAHA DEGİSTİGİ İCİN TEKRAR YARDIM İSTİYORUM SİZLERDEN.
SONY H-9
H-7
H-5
FUJİFİLM S5700
CANON A640
KODAK Z712 IS
KODAK Z612

KODAKLARDA OTOMATİK PROGRAM MODU COK FAZLA OLDUGU İCİN CAZİP GELİYOR AMA MAKRO 12 CM.BİRDE CANON'UN SONY VEYA KODAK GİBİ DOGRUDUZGUN BI TANITIMI YOK MENUSU NASILDIR PROGRAMLARI NASILDIR ÜC BOYUTLU RESMİ BİLE YOK.
YARDIM EDERSENİZ COK SEVİNİRİM COK YORUCU BİR SUREÇ BU...

#misstanbul' tarafından 13.07.2007 22:55:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 22:17 - İp: 88.***.**0.136
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

sadece otomatik modu kullanacağınıza göre , beklentinde fazla olmadığına göre h serisini öneririm...

h7 ve h9 dprewiev de kötü puan almışlar...
h5 kullanıyorum kronik denklanşör problemi çıkma olasılığı çok yüksek..

tavsiyem h2...
bundan önceki makinemdi çok daha sağlam ve kaliteli fotoğraf çeken bir makina..

ev kullanımı için düşündüğüne göre video çekimi çok kaliteli

birde diğer markalarda olmayan bir flash mesafesi varki 9 metre... bu çok yüksek bir değerdir.

h2 al rahat edersin

yada h5 al ve denklanşör problemi çıkmasın diye dua et

 

Tarih: 13 Temmuz 2007, 23:19 - İp: 88.***.**1.143
misstanbul
misstanbul (üye)
İstanbul / Amatör

genelde otomatikte kullanıcam ama manuel kullanmak istedigimde guvenebilecegim bi makına istiyorum belkı bı kursa gıderım.ama bu bilgiler icin tesekkur ederim h7 ve h9 elensin ozaman..

 

Tarih: 13 Temmuz 2007, 23:48 - İp: 88.***.**0.136
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Tombala çekip bir tanesini alın desem hiçbir makineden pişman olmazsınız desem yine içiniz rahat etmeyecek o yüzden biraz konuşayım

İstekleri çok fazla değişen birisi oldugunuz kanısına vardım o yüzden sizin isteklerinize uygun değil de gerçekten fotoğraf çekmesini isteyen ve ileri de ihtiyaç duyacağı şeyleri siz farketmeden yansıtmak isteyen birisi olarak yazıyorum...

Fazla ayara gerek duymadan otomatik kullanımda iyi bir makine istemişsin ve dur iyi çıkmadı sözünü söylemek istemiyorsun.
Markalı fotoğraf makinelerin çoğunda yeterli ışık olduğu sürece ve karanlık ortamlardaki çekimlerde gerekli flash mesafesini aşmadığınız sürece hepsi güzel çıkar. o yüzden bu konuda pek fazla tasalanmayın. Onun yerine"Ay gözüm kapalı çıktı,göbeğim dışarı çıktı,saçım önüme düştü" gibi durumlarda bu söz söylenir.

program modlarına pek fazla takılmayın lakin bütün makinelerin yeterince program modu var. Fakat sizin yazdıgınız makinelerin hepsinde manuel ayar mevcut yani siz istemeseniz de seçtiğiniz makinalar da fotoğrafa merak salan birisi oldugunuz için ilerde o ayarları kullanırsınız. şu an için önemini pek bilmeyebilirsiniz..

sanırım seçtğiniz fotoğraf makinelerini belli bir bütce dahilinde hem fiyatına hem de prof görünümüne sahip olanları seçerek koydunuz. çünkü otomatik mod isteyen fazla ayar istemeyen kullanıcılar genelde küçük olanları seçerlerdi..

Buradaki makinaların hangisini alırsanız alın hepsi iyi çeker fakat Fotoğraf makinelerine bu kadar para harcamayın şu anda. h7 ve h9 pahalı makinalar. hiç gerek yok bu kadar para vermeye. h5 feridunb'nin de dediği gibi kronik bir sorunu olan makine. a640 içlerinde en büyük sensöre ship makine ve a640 alana kadar a630 almanızı tavsiye ederim. Bu aralar hep bu makineyi öneriyorum,hakkını veren bir makine.
Fiyatı da 450 civarıydı,çoğu sitede 500 550'lerde dolaşıyor fakat geçen bir arkadaş yine tavsiyemiz üzerine 450 ytl gibi bir fiyata bulmuştu. Bu forumu araştırırsan bulabilirsin.

Benim tavsiyem kompak sınıfındaki makinalara bu kadar fazla para verilmez o yüzden canon a630'u tavsiye ederim. Hangisini alırsan al eninde sonunda kompak makina bunlar,bir yerden sonra hiçbir farkları kalmıyor zaten.hiçbirisi mükemmel değil ama hepsi ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak cinsten. o yüzden fazla üzülme yorulma

 

Tarih: 13 Temmuz 2007, 23:52 - İp: 88.***.**2.95
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

canonun menüleri ergonomik ve rahattır. diğerlerini bilmem ama bu zamana kadar 2 3 tane farklı canon kullandım eş zamanlı olarak bi süre sonra alışıyorsun.

 

Tarih: 13 Temmuz 2007, 23:57 - İp: 88.***.**2.95
misstanbul
misstanbul (üye)
İstanbul / Amatör

cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederim.benım korkum gecen sefer yarı profösyonel bi makinam vardı ama gece cekimlerinde on plandaki nesne bembeyaz arkası da sımsıyah cıkıyodu arkadaslarımın ucuz makınaları oldugu halde boyle bi sorunu yoktu.oyuzden gece cekimleri yapmamaya calıstım hep.bu sebepten modlarının olmasını istiyorum.

 

Tarih: 14 Temmuz 2007, 00:02 - İp: 88.***.**0.136
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

sorun yaşadığın makinenin marka model ve örnek fotosunu koyarsan daha fazla yardımcı olabilirz

 

Tarih: 14 Temmuz 2007, 00:27 - İp: 88.***.**2.95
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Baslangic seviyesi bir DSLR al bence uzun muddet kullanabilirsin fotograf cekmeyide sevdigine gore daha kaliteli fotograflar elde edersin. Ayrica otomatik mod DSLR de ayni islemi gorur yavas yavas diger modlarada gecer istedigin gibi fotograf ceker haz alirsin. Nikon D40, Pentax modellerini bir incele dir benim tavsiyem.

 

Tarih: 19 Temmuz 2007, 02:31 - İp: 78.***.**2.132
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

http://www.dpreview.com/ burada hepsini cevabi veriliyor

 

Tarih: 19 Temmuz 2007, 02:45 - İp: 78.***.**2.132
  • 1