antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Dslr. Asp'de Kıl Olduğum Başlıklar


1. "Lütfen acil yardım !.."

Yorum yok


2. Fotograf makinası alacağım, video da çeksin istiyorum.

Yok mu bunların gideceği http://forum.netvideo.com/video.asp diye bir adres.


3. Eşşek yükü para verdim DSLR aldım, LCD hiçbirşey göstermiyor.

DSLR almanın bütün olayı buydu zaten, optik vizörden bilfiil kendi gözünle dış dünyayı kadrajlamak. ( bu cümleyi anlamakta güçlük çekenler "vizör" ve "kadraj" kelimelerinin anlamını bu siteden öğrenebilirler http://www.tdk.gov.tr)


4. DSLR aldım, nasıl video çekim moduna nasıl geçireceğimi bulamadım

Malumunuz DSLR olayı moduler birşeydir, sadece makinayı almakla iş bitmez. Zamanla genis açı lensi, telefoto lensi, makro lensi, flaşı falan bilimum aksesuarı da edinmeniz gerekir. Zamanla ihtiyaçlarınız doğrultusunda "Sony Handycam" isimli aksesuarı da edindiğinizde video çekim moduna geçmekte bir sıkıntınız kalmayacak.


5. 1000 küsür YTLye DSLR-like'ı almayı düşünüyorum. Sizce hangisinin ISO performansı en iyisidir?

Al kardeşim, en pahalı DSLR-like'ı al. Babalar gibi DSLRların 1000 YTLden ucuza gittiği bir ortamda onca parayı bayılki, ISO perfomasnsının sefilliğini bilfiil kendin tecrübe edince aklın başına gelsin. Bize de buradan kendi köşemizden kısss kısss gülüp "ohh olsun" demek düşsün.

Tarih: 17 Ekim 2007, 23:33 - İp: 85.***.**5.247
etna
etna (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba,

Arkadaşlar,bende fotografa meraklı biriyim,eğitimini almadım
fakat elimden geldiğince internetten araştırıp bilgi edinmeye çalısıyorum...
Saçma sapan soru diye tabir ettikleriniz bilmeyen insanlara elbette sacma ve sapan gelmiyor.İnsanları küçümsemenizi hoş karşılamıyorum...
Kimse doğdugunda öğrenmiyor, zamanla yavas yavas çalışarak-araştırarak öğreniliyor...
Evet bazen bilen kişlere komik gelen sorular bilmeyenler tarafından yöneltiliyor fakat bu insanları kücümsemeyi gerektirmiyor.Beğenmediğiniz saçma gelen soruları cevaplamazsınız olur biter.

Yardımcı olan sorulara cevap veren yada yardım etmekten kacınan tüm arkadaşların gönülleri sağolsun....

Herkeze bolfotoğraflı günler dilerim

Saygılarımla....

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 16:31 - İp: 85.***.**2.45
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Burda bir çok arkadaş, fotoğraf üzerine çok şeyler yazdı. Araştırıp okumak yerine "Acil Help" gibi başlıklara sinir olmamak elde değil.

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 16:31 - İp: 212.***.**0.50
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Sorun komik gelmesi değil. bende fotoğrafçılık eğitimi almadım. Gözümü kararttım 2 ay bu forumdaki yazıları inceledim ve bana enuygun kamerenın a100 olduğuna karar verdim, bu kararı veriken en az 10 kezde fikir değiştirdim, sağolsun ocaklılar ve hbaykal'ın yazıları ve tanıtımları sayesinde severek kullandığım bir makinem oldu.

Forumlarda görülen genel sorunlardan biride zaten üzerinde konuşulmuş, tartışılmış ve bilgi verilmiş konular hakkında birinin gelip hiç forumu okumadan başlık açması. Bilmemek sorun değil öğrenmeye çalışmamak sorun. Hangi makine sorusu kaç kez var ana sayfada bir say.

Ha birde ben gereksiz marka fanatikliği yapanlara sinir oluyorum, bir leica digilux yazısı vardı mesela. Sadece adı leica diye abartı fiyata satılan bir makineye neler neler sayılmıştı.

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 17:08 - İp: 85.***.**7.165
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili Dunesea...
Aslında fena fikir değil rahatlamak açısından...
Ama Ben hiç birinize kıyamam hepiniz Dünya şekeri insanlarsınız...
Sen odunu bir iki tane de DSLR gövde temin et ben onları parçalayıp rahatlarım...
Nasıl olsa bu aralar sudan ucuzlar...

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 17:49 - İp: 212.***.**0.13
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

abi bak insanların bu forumda cehaletleri dahada artıyor dersen, bir çok kişiyi töhmet altında bırakırsın...

herkes bu forumda elindeki bilgileri sonuna kadar paylaşıyor..

ve kaldıki DSLR ler sudan da ucuz...

ikinci el sağlam bir 350D ve iyi bir sigma lensi çok güzel bir fiyata alabilirsin...

vede benim diyen DSLR like dan daha iyi foto çekersin...

ha zoom un olmaz belki...onuda zamanla tamamlarsın..

insanlara bu akılları verirken hiç bir yerden kar amacı gütmediğimize göre, demek son derece içten ve yardım severiz ..

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 19:10 - İp: 88.***.**6.167
yasinusta
yasinusta (üye)
Kocaeli / Amatör

En kısa yoldan sonuca (fotoğraf makinesine) ulaşmak isteyenler bu şekilde devam edecektir, elden fazla bir şey geleceğini sanmıyorum.
Ben de 2004 Nisan'ında sayısal fotoğraf makinesi aldım. Fakat fotoğraf makinesi almaya karar verdiğimde takvimler soğuk bir 2003 Kasım'ını gösteriyordu. Evet beş ay boyunca araştırdım. Önce fotoğraf nedir, fotoğraf makinesi nedir? 'den başladım. Sonra sayısal fotoğraf makineleri hakkında bilgi edinmeye çalıştım; nasıl çalışırlar, çekilen fotoğrafları ne şekilde ve nereye depolarlar... gibi sorular takip etti bunları. Internet, dergiler ve broşürlerden faydalandım. Bilgi edinmeye devam ederken piyasada hangi markalar, hangi modeller, hangi özellikler, hangi fiyata satılıyor araştırdım. Sonra hazır çekim modları olan 200-500 ytl arası modellerin kendimi geliştirmem konusunda faydası olmayacağını düşündüğüm için (ayrıca fotoğrafa çekim öncesi istediğim müdahaleyi yapabilmek için) diyafram ve perde hızına müdahale edebileceğim 'manuel' kullanıma imkan veren modelleri incelemeye başladım. Karşıma 750 ytl ve üstü rakamlar çıkmıştı. Ortalık megapiksel'lerle, 10x yakınlaştırmalarla, video çekimleriyle kaynıyordu. Baskı benim için önemli değildi, 3 MP'de karar kıldım. Ama 10x yakınlaştırma insanı cezbediyordu en azından 3x olmamalı dedim. Bu sırada kendime piyasadaki modellerden 3-4 alternatif belirledim. Araştırmalarım devam ederken Canon S1 IS (müstakbel fotoğraf makinem) piyasaya sürüldü. Ve araştırmalarım sonucu o da listeme eklendi. Elimdeki listede yer alan modelleri daha ayrıntılı incelemeye başladım. Seçenekler azaldığı için listemdeki modellerin fiyatlarını ve makine ile beraber almam gereken diğer bileşenleri (öncelikle pil ve hafıza kartı) araştırmaya başladım. En sonunda Canon S1 IS'de karar kıldım. Daha sonra bu ürünü nereden alabileceğimi araştırmaya başladım; internet, yaşadığım şehirdeki satıcılar ve İstanbul. İstanbul'daki fiyatlar İzmit'e göre daha uygundu. Ama yaşayabileceğim bir sorunda satıcının başka bir şehirde olması ya da sanal olması hem zaman hem para hem de sabır kaybı demekti. Böylece makinemi İzmit'ten üstelikte önceden sipariş verdiğim ve dolar kuru siparişim sonrası biraz "dalgalandığı" için bulabildiğim en iyi fiyata aldım. Çok da memnunun bu makineyi aldığım için.
Şimdilerdeyse bir 400D kullanıyorum. S1 IS kadar yoğun olmasa da bu makine için de uzunca araştırma yaptım. Önceliklerimi belirledim. Alteranatifleri inceledim ve 400D'ye kara verdim.
Böyle yapmak fotoğraf makinesi dışında bana bir şey daha kazandırdı; sabır. Sabır, fotoğraf çekerken de çok gerekli imiş bunu da yeni yeni öğrenmeye başladım.

 

Tarih: 18 Ekim 2007, 19:30 - İp: 85.***.**7.91
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar DSLR forumlarındaki fotograflara gerçekçi olarak tekrar bakmanızı rica ediyorum. Burada yüklü bir alay fotoğraftan kaç tanesi DSLR ile cekilmiş hissi uyandırıyor izleyende?

Bir kaç kişinin fotoğrafları dışındaki fotoğrafların çoğunluğu her hangi bir sınıftaki makina ile de çekilebilecek fotoğraflar ve Dslr-like forumundaki fotoğraflardan daha kaliteli durmuyorlar ne yazık ki.

Burada DSLR ve Dslr-like makinaların kaliteleri farksızdır demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, aralarında çok kalite farkı var. Ama kaç kişinin fotoğrafında bu farkı hissedebiliyoruz. DSLR'nin layıkıyla kullanıldığı iyi fotoğraflara bakıyorum, onlar da zaten fotograf bilgileri üst düzeyde olan hbaykal ve ocaklılar gibi (5-6 kişi daha var) insanlara ait.

Demem şu ki: bilgi düzeyi yetersiz ise ha DSLR olmuş, ha Slr-Like olmuş bir şey değişmiyor.

 

Tarih: 19 Ekim 2007, 03:07 - İp: 85.***.**0.157
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

*daha bir alttaki topicte aynı soru soruldugu halde,aynı soruyu tekrar sormak için konu acanlar,
*yarım saat sonra neden cevap yazmıyorsunuz kimse bilmiyo galiba diye aklınca kucumseyıp birde hesap soranlar
*ben bunu sormustum cevap alamadım diye aynı soruyu tekrar sormak için konu acanlar.
*topicte 20 kişiden tavsiye alıp birde adamlara tavır yapıp gidip baska makine alanlar.
---

 

Tarih: 19 Ekim 2007, 09:01 - İp: 88.***.**9.73
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

canmahmut, SLR Yi tercih etmek için iki fotoğrafı karşılaştırmak yetmez. SLR nin farkı kullanımda da çıkıyor. Vizörden bakma ayrıcalığı, hızlı focus, kullanım kolaylığı vs...

 

Tarih: 19 Ekim 2007, 17:49 - İp: 212.***.**0.50
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Evet Xtolga dogru soyluyorsun, senin gibi bir çok DSLR'yi kullamnış, ileri fotoğraf bilgisine sahip üst sınıf kullanıcılar için çok doğru bunlar. bunu tartismaya bile gerek yok.

Ama yukarıdaki türdeki soruları soranlar ise bu işte çok yeni olanlar. Onların gözünde bu özelliklerin pek bir anlamı yok gibi görünüyor. Vizör yerine LCD'yi tercih ediyorlar, kullanım kolay gelmiyor tam tersine kabus oluyor (DSLRnin karışık menüsü içinde kayboluyorlar). vs. neyse, bu konu bitmez. iyi geceler size

#canmahmut' tarafından 20.10.2007 12:50:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 01:37 - İp: 88.***.**1.34