tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Deli Topiği

Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam

Milleti birbirine kırdırsam

Canım sıkılıyor…

Tarih: 7 Haziran 2007, 14:16 - İp: 213.***.**2.98
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

ÜŞÜTMEK gibi bir korkum yok zaten özellikle KAFAYI ÜŞÜTMEK beni hiç rahatsız etmiyor...

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:42 - İp: 81.***.**3.185
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Sahte Deli Terörü

Yeni tatsız insanın absürd görünme çabalarıyla karıştırılabilecek ama aslında çok çok farklı bir şey:Sahte Delilik! Tatsız insandakinde yine masumane bir taraf var, daha parçalanmış ve o kadar da kötü niyetlerle bezenmemiş bir arayış var. Oysa sahte delilik, kesinlikle abartı değil, bir tür terörist faaliyettir. Sahte deli redderek değil, kollayarak eyleme geçtiği için, anarşizan ruhu da olmayan, ardında paylaşımcı yanılgalar filan barındırmayan, düz çıkar amaçlı bireysel terörizm...

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:44 - İp: 213.***.**2.98
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Sahte Deli Terörü Yeni tatsız insanın absürd görünme çabalarıyla karıştırılabilecek ama aslında çok çok farklı bir şey:Sahte Delilik!

Tatsız insandakinde yine masumane bir taraf var, daha parçalanmış ve o kadar da kötü niyetlerle bezenmemiş bir arayış var.

Oysa sahte delilik, kesinlikle abartı değil, bir tür terörist faaliyettir. Sahte deli redderek değil, kollayarak eyleme geçtiği için, anarşizan ruhu da olmayan, ardında paylaşımcı yanılgalar filan barındırmayan, düz çıkar amaçlı bireysel terörizm...

Deliliğin avantajları ve dezavantajları vardır hayatta. Geleneksel mahalle arası delileri çocuklar tarafından taşlanabilir, akıllı ama ruhsuz ve beyinsiz büyükler tarafından dövülebilir vs. Böyle en sıradan, gündelik hayat çizgileri arasında en rahat yer bulabilir vakalar bir yana... Deliliğin, hakiki delirme anlarının zamanla, mekanla, durumla bağlantısı kopuktur. "Doğru zamanda, doğru yerde, doğru hareket" zincirinin parçalandığı noktadır delirme anı. Kabullenilmiş doğrulardan sıyırma eşiğinin öte yanıdır. Eşiğin akıl cephesindeki kazanma, başarma, beğenilme, kabul görme ölçütleri tuzla buz olmuş, uçup savrulup yoklara karışmıştır deliren için. Ama kendilerini hayatın asıl tarafı olarak gören akıl cephesinde o ölçütler dimdik ayaktadır ve delirme anlarının bedelini ödetebilecek mekanizmalar her an işleyebilir.

Gelgelim, deliden deliye, delirme vakasından delirme vakasına değişmekle, artmakla ya da azalmakla birlikte, eşiğin diğer tarafındakile için delinin ve deliliğin bir cazibesi de yok değildir. Kimi zaman çok hoyratça davranabilirler ama kimi zaman da birbirlerine göstermedikleri anlayışı, şefkati deliye gösterebilirler. Onun ölçütleri başkadır çünkü. Katıksız bir özenme değilse de, gizliden gizliye hafif bir özenme de sözkonusudur belki.

Deliliği özel bir saygınlık mertebesine yerleştirenler de vardır. Kimileri için delilik, hayatın üzerinde boğucu bir hegamonya kurmuş aklın reddi, kırılması olarak anlamlıdır; kimileri için de yine övgüye değer bir şeydir ama bu değerin tanımı pek yoktur. "Ayy ne hoş, ne enteresan"dır, caziptir.

Her dönemde, her ortamda rastlanabilen sahte deli, deliliğin bu avantajlarını ve dezavantajlarını gözleyerek bir rol biçer kendine. Hakiki delilerden farklı olarak, doğru zamanda, doğru yerde, doğru hareketi yapmak üzerine kurar her şeyi. Silahı, bu akıl zinciridir.

Saldıracaksa doğru yerde saldıracaktır, aklıyla belirlediği saçmalar üzerinden saçmalayacaksa doğru anda saçmalayacaktır, "delirdi" dedirtecekse doğru hareketleriyle dedirtecektir. Ve sonucu alacaktır.

Somut çıkar elde etmeyi amaçlar sahte deli. Ürkütecektir, korkutacaktır, yıldıracaktır, bir kimlik edinecektir, deliliğin cazibesiyle sosyalleşecektir, karşı cinsle yakınlaşacaktır. Çevresinde kalabalık ya da tenhalık ayarlaması yapacaktır, para pul işlerini bitirecektir, süreklilik kazandırdığı bir rolle hepsini halledecektir.

Doğru anda doğru yerdekileri terörize edecek, vurup kaçacak, kapıp götürecektir.

Bireysel terörist eylem işte! Taammüden delirme, "sahte" delilik söz konusu olduğuna göre, sahtekarlık açıkçası...

Sık sık sözünü ettiğimiz, sıradanlık duygusunu, sıradanlık korkusunu yenmek için uğraşan; çok ilginç, çok renkli bir hayat süremese de sürüyormuş gibi yapan, yapmaya çalışan, deli rolüne bizzat soyunacak gücü de bulumayan sürüyle çağ insanı gönüllü kadro açar hayatında sahte delilere. Yaygın saflıklarıyla karşıdakinin oynamakta olduğunu anlamayarak veya sezdikleri anlarda "çevremizde ilginç tipler var" imajını bozmamak uğruna "yemiş" gibi yaparak... Ve tabii, sahte delilin istediği maddi ya da sosyal fidyeyi, bedeli ödeyerek... Bir tabii daha, kimi zaman çözemediği bir terörize edilmişlik duygusuna kapılarak...

Sahte deli, kimilerini bazen, kimilerini her zaman terörize eder. Bunu bir şeylerin reddi adına yapmadığı için, kendinden başka hiç kimseye ve hiçbir şeye hayrı yoktur.

Hakiki deli de terörize edebilir ama o, bunu doğru zaman, doğru yer, doğru hareket zincirini kırarak ve "del

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:45 - İp: 213.***.**2.98
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

alayını asmak lazım bu sahte delilerin..

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:45 - İp: 88.***.**0.188
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

sahtelerini çinliler yapıyormuş dikkat edin

kaporta falan zayıf zaten onlarda

Tarih: 14 Eylül 2007, 15:46 - İp: 81.***.**3.185
berilyum
berilyum (üye)
İzmir / Amatör

ya avatarlar hala aynı bende
değiştirdinizmi gerçekten

Tarih: 14 Eylül 2007, 16:06 - İp: 88.***.**6.226
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

evet avatarın halen aynı,mor çiçek üzerinde arı,güzel avatar neden değiştirmek istiyorsunki..

Tarih: 14 Eylül 2007, 16:08 - İp: 88.***.**0.188
berilyum
berilyum (üye)
İzmir / Amatör

ben niye değiştiriim avatarımı
sizinkiler değişmiş onları göremiyorum
atakan hala zekeriya hoca..sende hala sen

Tarih: 14 Eylül 2007, 16:11 - İp: 88.***.**6.226
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

yooo
bende maşallah çok yakışıklı zıpır bir ufaklık fotosu var

gordiyi de kendi söylesin niye ben söylüyorum

Tarih: 14 Eylül 2007, 16:12 - İp: 81.***.**3.185
berilyum
berilyum (üye)
İzmir / Amatör

peki ben niye göremiyorum hala zekeriya hoca elini kaldırmış bana bakıyor gibi duruyor orda
oruçtanmı acaba

Tarih: 14 Eylül 2007, 16:14 - İp: 88.***.**6.226