Fotoğrafçılık Forumları
D70-d80-r1
Aşagıya ilkerin özellikle d80 deki kızıllıgı merak etmesi adına 3 fotograf yukluyorum..
bu d80 ile çekildi. Exif bilgileri var.
Sharpen 2
iso : 200
shutter :125
diyafram 9
WB : auto
colr spaces :srgb
Bu da d70s ile cekildi. Exif diğeriyele yine aynısıdır.
Bu da r1. R1 üzerinde renk ayarlaması yaptım. Cunku r1 stuyo ortamında AWB saglıklı vermiyor. Ama keskinlik olarak degerlendirilebilir diye yukluyorum bunu.
FOtograflar elde cekilmiştir. R1 elle cekim digerlerine gore biraz daha zor.
yorumlarınızı ilgiyle izliyorum.
yalnız merak ettim; kontrast, bebek senin küçüklüğün mü? yoksa senin küçüğün fotosu mu?
Hele bir A100 ü alıp buraya fotoğrafları yüklemeye başlasın sen bak o zaman eğlenceye.Arkadaş USM falan bilmiyor.
Sabahtan beri neler olmuş, şimdi girdim de gördüm.
Adnan merhaba, Mustafa bey"in portresi için bende biraz yeşillik hissettiğimi belirtmek istiyorum. Özellikle şakakta ve göz altlarında.
Hüseyin, yeni yeni D80 i tanıyan biri olarak, d80 in huylarından tesbit ettiklerimi yazayım. Belki hepsini test ettin ama ilgilenen olursa faydalı olabilir.
1-sRGB de renkler fazla baskın çıkıyor. Hem iç hem dış çekimlerde. AdobeRGB en uygunu.
2-Paraflaş ile çekimlerde (ben aldım bu arada belirtmiş olayım) AWB yerine kelvin değeri ile çekilmesi gerekiyor.
3- Kelvinin yanı sıra ince ayar için de Hue değerlerini ayarlamak gerekiyor.
Portre denemedim ama reprodüksiyon yapmaya çalışıyorum. Asıl renkleri bu kombinasyonla en yakın yakalıyorum.
Bunları biraz da yanlışım varsa düzeltesin diye de yazdım. İlave edeceklerinle beraber özellikle bekliyorum.
tabi foto yukleyım ama bence bu tartısmalrı aynı studyo ısık sartlarında deneyerek yapsak daha dogru snuclar ortaya cıkardı makınalar konusunda ben sızın kadar bılgı degılım ama sadece makınamdan memnunum bunun ıcın yazmak ıstedım.bıde burdakı fotolar hepımzın monıtörunde farklı görundugune ınanıyorum herkez farklı calıbreler kullanıyor...
kobexxx ışık şartları farklı,makina ayarları farklı,fotoğrafları izlediğimiz monitörler farklı evet anlaşılan cilt rengini göremiyeceğiz.
Ben senin yüklediğin fotoğrafda da cilt rengini göremedim.
Bu konu bir yere bağlanmıyacak.
kobexx ilgin icin tesk.. FOtografı saglıklı olarak incmelek biraz zor. HEm buyuk yuklenmis hemde garip bisekilde fotografta noktalar var. Kumlanmanın sebebi noiseden mi diye baktım ama 100 isoda cekmisin.
BU kumlanma eger fotografa extradan ps de işlem uyguladıysan olur. Orjinal haliyle gonderirsen dha aiyi olur tabi. Birde sen contrast degerini +2 vermisin makinada bu cok değilmi sence de stuydo ortamında.
Hocha.. O çocuk bizim komsunun cocugu . BEn hala bekarm 27 yaşındayım. Koç burcuyum. Boş vakitlerimde seyaht etmeyi severim. Birde her turlu muzigi dinlerim.
Behri hocam. Paraflaşlardan memnun kalmana sevindim. Sonuclarını cok merak ediyorum. Yukle de gorelim. Oyle boş konusmayla olmaz kardeşim. Yukle
BEn hue seceneklerini denedim ama bu defa da cok enterasan yeşil renkler olusuyor yuzun kırmızı olan bolgelerinde.
BU SAYFAYI BİTİRMEK LAZIM.
BU SAYFAYI BİTİRMEK LAZIM. BİŞEY ANLAŞILMIYOR.
BUSAYFA BİTTİYOR MU??????
BU BÜYÜKLÜKTE FOTOĞRAF YÜKLEMEYE MENİ OLMAK LAZIM
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
396306 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
-
-
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58