slmnokz
slmnokz (üye)
Konya / Amatör

D-slr Seçiminde Tavsiye Bekliyorum.

Herkese merhaba. Uzun süren karar sürecinden sonra DSLR tip makinede karar kıldım. Ama şimdi daha zor bir kararın eşiğindeyim yani hangi model olacağı. Bütçem oldukça sınırlı, Body alıp üzerine çok amaçlı bir objektif almak istiyorum. Nikon D50 bana daha yakın geliyor ama KonicaMinolta 5D ve Olypus E500 de ilgimi çekti bu makineler hakkında bilginizi paylaşırsanız seçmem daha kolay olacaktır. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum

#slmnokz' tarafından 21.11.2005 15:47:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Kasım 2005, 15:46 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Selamlar, slmnokz... Profesyonellerin hayalindeki makine olmasada bahsettiğin makinelerin en öne çıkanı Nikon d50 dir derim.. Sebep; bir arkadaşım nikon d100 kullanıyor, enson yanına gittiğimde eski bir nikon objektifi (50mm 1.4 manuel focus) bulmuş ve stüdyoda düğün, nişan ve diğer portrelerini onunla çekiyordu. Objektif ve şensör başlıca yapı taşlarıysa, benim tercihim nikon olur..... Konya ya selamlar Hoşçakal....

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 18:36 - İp: yok
stanbul
stanbul (üye)
İstanbul / Amatör

slmnokz
Nikondan şaşma, D50 aslında Nikonun en alt seviye DSLR. D50 yerine D70 bulursan ileriye dönük çok daha iyi yatırım yapmış olursun. Objektif konusuna gelince en ucuz ve en iyi objektif 50mm 1.8 120$ civarında bununla başlaya bilirsin ancak unutma DSLR en büyük özelliği bir sürü objektif takabilmen yani bir kaçtane objektif eninde sonunda almak isteyeceksindir. illahi tek bir objektifim olsun dersen bence 18-70mm 350$ biriktirip al. Bütçenin ne olduğunu söylersen daha yardımcı olabilirim.Sadece body + objektif yeterli değil mesela CF kartada ihtiyaçın olacak ve SD (eğer D50 alırsan). Unutmadan söyliyeyim SD kart CF kartlara göre çok daha çabuk ve gereksiz yere bozuluyor sadece bu yüzden D50 almaktan vazgeçler var.

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 21:22 - İp: yok
slmnokz
slmnokz (üye)
Konya / Amatör

Mete 007;

Çok teşekkür ederim. Benimde gönlümden nikon geçiyor. Aslında kağıt üzerinde diğer markalar avantajlı görünüyor ama nikon almazsamda sanki pişmanlık duyacağım gibime geliyor.

Stanbul bellek konusu benimde çok canımı sıkıyor. Çünkü elimde 1 GB Sandisk Ultra2 CF kartım var. Şimdi durduk yere birde bellek masrafına gireceğim. Bütçe konusundan ziyade yavaş yavaş kendimi geliştirdikçe ve ihtiyaçlarımın farkına vardıkça objektif almak istiyorum. Eğer D70 alırsam kit objektif bana yeterli olacaktır. Ama D50 body bulabilirsem ayrca objektif için bir 300-350 USD harcıyabilirim. Ama dediğim gibi şimdi çok teknik bir objektif almak istemiyorum. Ne de olsa profesyonel değilim. Bana bu civarda objektif önerirsen çok memnun olurum.

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 22:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam slmnokz..
arkadaslarin dediklerinin aksine, sana konica 5d derim. bu ayin practical photography magazinin, inceleme konularindan birisiydi konica 5d-nikon d50..
cikan sonuca gore, konica 5d secilmis..
her iki makine de 4 yildiz almasina karsin, konica 5d'nin daha cok olanak saglamasi acisindan test lideri secilmis.. nikon d50'nin, dslr hakkinda hicbir bilgisi olmayanlara daha kolay kullanim olanagi saglayacagindan ama eksiklikleri oldugundan bahsedilmis.. bu arada tabii ki nikon d50, gercekten fiyati dusunuldugunde harika bir dslr..
buradaki fiyat farkliliklari 30 pound civarinda.. yani verilen fiyat gozonune alindiginda hicbirsey..
fotograf sabitleyici ozelligi cok yararli bir ozellik..
...........
son olarak olympus e500 hakkinda soyleyecegim; cok iyi bir makine olaraki gosterilmesine ragmen, kullanilan sistemin gelecegi yok.. 2.0x croplu sensoru, ileride yuksek megapixelleri tasiyamayacak hale gelecek.. dolayisiyla tum lens sistemi cope gidebilir olympus'un..o yuzden ileride yapacagin upgrade'leri dusunmen de gerekir diye dusunuyorum..
...sana tavsiyem konica 5d'yi iyice incelemen..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 23:45 - İp: 62.***.**2.10
  • 1