kamuran76
kamuran76 (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon Yenı D- Slr?????

arkadaslar merahba.dun CHIP dergısının SPECIAL FOTO-VIDEO DIGITAL sayısını aldım.dıjıtal fotografcılıkla ılgılı bır cok bılgı vardı.gozume takılan bı fotografta ustune (gızemlı olması ıcın
) bı ortu serılmıs yarısına kadar gorunen bi slr makına vardı.makınada EOS 370D DIGITAL yazıyor.gorunce cok sasırdım.sızce bı dogruluk payı varmıdır.yanı boyle bı makına beklenıyo mu?yabancı sıtelere baktıgımda fazla bılgı bulamadım.bilmiyorum belkide ben yanılıyorum.kusuruma bakmayın.isteyen bu dergıyı alıp bakabılır.saygılarımla..... KAMURAN

Tarih: 30 Haziran 2006, 12:52 - İp: 85.***.**9.186
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar panasonic L1'in body'si neden cirkin olsun ki?

"çirkin" demedik, "beğenmedik" dedik.

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 14:05 - İp: 88.***.**7.232
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında bende leica rangefinder gibi buldum yeni panasonic'i. Çok sevdiğim bir tasarım, sadece sağ el grip kısmı biraz modernize edilmiş. Okuduğum kadarı ile Leica kit adı altında kalitesiz bir lens yapmayacak, ve adını koruyacakmış. Çok kaliteli bir lens olduğunu söylüyorlar.
Ön üretim gövde örneklerinde soru işaretleri var. Zaten piyasaya sürülmesi biraz gecikti. Herhalde sorunlarını çözmüşlerdir bu sıkı rekabet ortamında. Lens yuvası 4/3 sisteminde olacakmış, yani oly ile uyumlu.
Bu arada 2. bir gövde alacak olsam 350D alırım, az yer kaplaması, diğer makinemle lens uyumluluğu,uzun pil ömürü, ve tabiiki sensörü (şu anda daha iyisi halen yok) benim için çok uygun, tek tereddütüm pil uyumluluğu. LCD büyüklüğü sorun değil, zaten makinemde LCD açık bile değil, sadece bir takım menu fonksiyonlarında kullanıyorum. eski alışkanlıklar işte.

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 14:27 - İp: 85.***.**8.134
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

guzel olsaydi begendim derdin ama cuneyt..

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 14:28 - İp: 62.***.**2.10
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Ilker, ben sevmiyorum rangefinder türü gövdeyi, zevk meselesi. Ben almayayım, alana da mani olmayayım.

 

Tarih: 3 Temmuz 2006, 00:20 - İp: 88.***.**9.22
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

@ dadanagast

şu an eos5 + tamron 17-35 ile geniş açının keyfine varıyorum. şimdi diyelim senin dediğin gibi filmin devri kapandı diye dijitale geçeceğim.
alacağım şey sigma 10-20 + eos30D olsun. almanya fiyatlarıyla bile kabaca 500+1200 euro. dünyanın parası.
bir de 17mm'deki 2.8 lik diyaframımdan vazgeçip 10mm'de 4.0 diyafram kullanmak zorunda kalacağım. bir de duyduğuma göre 11mm'de 4.5 e düşüyormuş hemencecik (yoksa çıkıyormuş mu demeliydim?).

sistem değişikliğinin zor olmasından kastım buydu.

neden 350D değilde 30D olayına girmeyeceğim, eos5'ten sonra alırsam 30D alırım. yarı pro olduğumdan falan değil sadece özelliklerinin ve body'sinin benzer olması. el alışkanlığı yani (bilmeyenler için iki makinenin bodysi, ele oturuşu çok benziyor).

#burfak' tarafyndan 03.07.2006 01:07:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Temmuz 2006, 01:00 - İp: 84.***.**7.213
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

rangefinder'lar valla ne guzeller ne cirkinler.. leica digital M cikarsa ama eminim albenisi olacaktir fazlasiyla..
...
burfak, tabii ki artik film makinelerin fiyatlari inanilmaz dustu.. dijital olunca fiyat da yukseliyor.. ama olaya uzun vadede bakinca, aslinda dijital cok daha ucuza geliyor, sanirim sen de bunu kabul edersin..
tabii senin gibi bakinca olaya, haklisin da.. onemli husus, ff cikana kadar -uygun fiyatta- kac tane fotograf cekecegin ve ne kadar para harcayacagin basmak icin..

 

Tarih: 4 Temmuz 2006, 20:29 - İp: 62.***.**2.10
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Dada film kullananlar hala varlar ve elbette bitmedi..
burada ismini hatırlamadığım bir arkadaşımın dediği gibi geniş açı tutkunları hala analogdan yana gönüllerini hoş tutuyolar...
zira işe gönül vermiş maddiyatı bir miktar ıkıncı plana atmış ve kaliteyi üst düzeyde isteyenler için analoglar hala çalışır vaziyetteler... maddiyat derken.. Analog body şler hala çok ucuzlar..
aldığınız onca para verip gözünüzden göznüze kıymadığınız o Dslr lerde tabiri caizsse salak objektiflerle çektikten sonra hiç bir manası kalmıyo body nin..

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=70322

bu adresteki fotoğrafa bakın lütfen...
kaçtane dijitald ebu sonucu oalbilirisnzi..
yada bu sonuç için ne kadar yatırım yapmanız gerekir....

50 asa velvia hala aklımı karıştıran ve sensörlerin pek ulaşamadıkalrı bir noktada...
dijitale hepimiz gececeğiz bir gun.. ama dediğim krterlerde sensör kalitesi ve 35mm ye denk gelecek ff cıkarırlarsa...
tabı bu şu an var ama 10binlerce dolarınıza maloluyor...
aradakı farkla bir kasa fuji velvia alırım...
hatta iki belki üç

 

Tarih: 5 Temmuz 2006, 18:09 - İp: 88.***.**8.63
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

okan merhaba..
velvia tabii ki bir efsane ve renkleri bu kadar guzel isleyebilecek dijital olacak mi bilemem.. ama bildigim birsey varsa, o da, dijitalde raw olanaginin olmasi..
okan, dergilerden takip ettigim butun buyuk fotografcilar, artik dijitale gectiler.. cunku raw sayesinde herseyi kontrol altina almak mumkun..
bir 1ds'in kalitesini ve L serisi lensle birlestirince.... eger ki maddiyat ikinci planda ise..

 

Tarih: 5 Temmuz 2006, 18:24 - İp: 62.***.**2.10
akaybey
akaybey (üye)
İstanbul / Amatör

ATLAS dergisinin FOTO ATLAS sayısına baktığımızda, analog makinenin resimleri,teorik olarak 20 megapiksellerde olduğu ama son basamakta-yani resim kağıda aktarıldığında- 5-10 MP aralığına kadar düştüğü belirtilmiş. dijitallerin çoktan analog devrini kapattığının göstergesi..
üstelik RAW olgusu büyük bir üstünlük olarak görülüyor- ki öyle zaten-, buna ek olarak da ISO da 3200 lerde çekim yapılabilmesi artık tartışmaya gerek kalmadı dedirtiyor..
büyük bir ihtimalle 5 yıl içinde karanlık ortamda rahatlıkla çekim yapabilecek ( flaşsız ve çok kısa bir enstantane de)dijitaller karşımıza çıkacak.
bence.... analog bitkisel hayatta..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 14:57 - İp: 194.***.**2.31
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

akaybey merhaba..

heryerde soyleniyor bu.. 10-12 megapixellik kameralarin, her yonuyle -renk, keskinlik, kontrast- film kameralardan onde oldugu gosteriliyor, soyleniyor.. bir 1dsII'nun kalitesinin orta format seviyesinde oldugunu soyluyorlar..

5 yil icinde dedigin gibi dslr'lar cikarsa gercekten iyi olur.. ayni zamanda kotu de.. cok para harcayacagiz demektir..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 16:43 - İp: 62.***.**2.10