zilsey
zilsey (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Sl1

Canon EOS Rebel SL1
Ilhan Engin : 21 Mart 2013 - 12:46 CET

Canon EOS Rebel SL1 dijital SLR fotoğraf makinesi : Canon Amerika bugüne kadarki en küçük ve en hafif DSLR fotoğraf makinesini duyurdu. Avrupa'da EOS 100D olarak adlandırılan yeni Canon EOS Rebel SL1 fotoğraf makinesi 117 x 91 x 69 mm ölçülerinde ve sadece 407 gram ağırlığında. EOS Rebel T4i modeli ile karşılaştırıldığında Canon EOS Rebel SL1 fotoğraf makinesi yaklaşık %25 oranında daha küçük ve %28 oranında da daha hafif. Yeni geliştirilen 18 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensöre sahip olan Canon EOS fotoğraf makinesi yüksek performanslı DIGIC 5 görüntü işlemcisi ile sıra dışı bir görüntü kalitesi ve hız sunuyor. Canon EOS Rebel SL1 farklı boyutlarda ve çekim hızlarında Full HD kalitesinde video kaydedebiliyor.

Canon EOS Rebel SL1 fotoğraf makinesi
ISO 100 ile ISO 12.800 ışık hassasiyet değerli EOS Rebel SL1 hem aşırı aydınlık ve hem de loş ışıklı ortamlarda sıra dışı şekilde iyi sonuçlar elde etme imkanı tanıyan 18 megapiksel çözünürlüklü CMOS (APS-C) görüntü sensörüne sahip. Yeni Canon EOS Rebel SL1'in ışık hassasiyeti H modu ile dijital fotoğraf çekimlerinde ISO 25.600'e ve video çekimlerinde de ISO 12.800 değerine genişletilebiliyor. Canon'un yeni SLR fotoğraf makinesi cross tip dokuz netleme noktası ile tüm çekimlerde hassas ve hızlı odaklama sunuyor.

Full HD video çekim özellikli EOS Rebel SL1
Video kayıtlarını kolaylaştıran Canon SL1 dijital fotoğraf makinesi Canon'a özgü Movie Servo AF özelliği sayesinde hareketli nesnelerin çekiminde AF takip olanağı sağlayarak net şekilde kaydedilmelerine olanak sunuyor. Video çekimleri, standart kit'te gelen EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM gibi Canon'un yeni STM objektiflerinden biri ile gerçekleştirildiğinde Movie Servo AF özelliği aracılığıyla objektifin sessiz ve hassas sürekli otomatik odaklama yeteneğinin avantajlarından sonuna kadar yararlanılabiliyor. Farklı boyutlarda ve çekim hızlarında Full HD video kaydedebilen Canon EOS Rebel SL1 dijital fotoğraf makinesi manuel pozlama, netleme ve Live View özellikleriyle öne çıkıyor.

Canon EOS SL1 ile yaratıcı fotoğrafçılık
Fotoğrafseverler cihazın, otomatik olarak iki farklı çekim gerçekleştirip bunlardan birisini efektli ve diğerini de efektsiz olarak kaydeden Efektli Çekim modu gibi gelişmiş görüntüleme özelliklerinden keyifle yararlanabiliyor. Ayrıca Taratıcı Filtreler ve Arka Plan Bulanılık Simülatörü gibi özellikler Live View canlı ön izlemeli modda gerçek zamanlı olarak görüntülerin üzerinde görülebiliyor.

Canon EOS Rebel SL1 fiyat ve piyasaya çıkış bilgileri
Canon'un yeni dijital SLR fotoğraf makinesi nisan ayında satışa sunuluyor. Canon EOS Rebel SL1 fotoğraf makinesi sadece gövde olarak 650 USD / 1.180 TL fiyatla satışa sunuluyor. Yeni EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM kit objektif ve Canon EOS Rebel SL1 satış fiyatını ise 800 USD / 1.460 TL civarında olacağı tahmin ediliyor. Cihaz Avrupa ülkelerinde ise EOS 100D ismi ile ve EF-S 18-55mm kit objektif ile beraber 800 Euro / 1.880 TL civarında fiyatla satışa sunuluyor.

Canon EOS Rebel SL1 incelemesi
Canon EOS SLR fotoğraf makinesinin test örneği elimize ulaştığında yüksek çözünürlüklü test fotoğrafları ve HD kalitesinde video görüntüleri eşliğindeki kapsamlı bir Canon EOS Rebel SL1 incelemesini sizlere sunacağız. Cihazla ilgilenen fotoğrafseverlere Canon incelemeleri sayfalarımıza da göz atmalarını öneriyoruz.

Canon EOS Rebel SL1 dijital SLR fotoğraf makinesi

Tarih: 21 Mart 2013, 20:29 - İp: 78.***.**2.246
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

zilsey mi dönmüş, hoşgelmiş...

başlık niye SL1?..100d deseydin daha iyi anlaşılırdı sanki...

Tarih: 21 Mart 2013, 20:48 - İp: 176.***.**1.69
zilsey
zilsey (üye)
İstanbul / Amatör

Evet öylede olabilir yazılabilir.100D Versiyonu genelde avrupaya çıkan modellere yazılıyor diğeri SL1 Amerika versiyonu yani ikiside aynı şey anlamışındır sanırım.bu arada beni tanıdığın için sevindim.ben aslında forum donanımda takılıyorum.ve o siteyi daha çok takip ediyorum.orada yazmak özgürce ne yazarsan aynı şekilde yazılıyor.burada aksi çok tartışılıyor.ve bu sitede sayın admin doğruları yazan insanların üyeliğine son veriyor.

#zilsey' tarafından 21.03.2013 20:56:56 tarihinde düzenlendi.

#zilsey' tarafından 21.03.2013 20:57:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mart 2013, 20:55 - İp: 78.***.**2.246
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

dediğin yerde ben de takılıyorum...

özel mesaj yazıyorum az sonra bakıver...

Tarih: 21 Mart 2013, 20:59 - İp: 176.***.**1.69
  • 1