ironmolly
ironmolly (üye)
Muğla / Amatör

Canon S80 - Panasonic Fz30

İkisi yanyana biraz garip duduyor olabilir biri küçük biri büyük. Ama benim bir sorum var.
Canon s80 de geniş açı 28 mm. geniş açının manzara cekimlerinde önemli olduğu söyleniyor. Peki ya portre cekimlerinde böle bi durum sözkonusu mu. yoksa 28 mm herzaman 35 mm den daha mı iyidir.
FZ30 hakkında güzel şeyler yazılıyor ama her zaman yanımda bulunduramayabilirim cok büyük. dolayısıyle Canon s80 almak istiyorum. her zaman yanımda taşıyabilecğeim bir makina. önerir misiniz.
Canlı renkler istiyorum.

Tarih: 14 Haziran 2006, 16:58 - İp: 194.***.**3.2
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Potansiyeli FZ30'un daha fazla.Öncelikle yakınlaştırma olayı S80 in az.Portre çekimlerinde 2 makina da etkili olacaktır fakat portre için 28mm ye gerek yok ki.Çünkü sen kapalı mekanda geniş bir bölgeyi çekmeyeceksin.Ancak şuda var.Amatörce kullanayım,çektiğim fotoğrafları anı olarak saklayayım dersen o zaman başka.Panasonic genelde bu işi öğrenim ileride yarı profesyonel makinalara geçmek isteyen ve işin mutfağını öğrenmek için genellikle tercih edilen bir model.
Yalnız sana tavsiyem bu S80'in pil ömrünü bir araştır.Tek kafamı kurcalayan yanı bu S80 in.Çünkü S70 de çabuk tükeniyordu.Ufak yani kompakt makinaların genelde sorunu bu olur.Çünkü büyük pil taşıma yerleri yoktur ince olduklarından dolayı.
Seçiminde sana kolay gelsin.İki modelde farklı kulvarların başarılı seçenekleridir.

 

Tarih: 14 Haziran 2006, 17:07 - İp: 88.***.**0.37
ironmolly
ironmolly (üye)
Muğla / Amatör

Bir soru daha sormak istiyorum. 28 mm ye gerek yok. ama olmasının da portre cekimlerde bir zararı yok. Panasonic Fz7 yi inceledim fiyat olarak cok uygun görünüyor. örnek fotoğraflarda inceledim. ama istediğim tarzda fotoğraf bulamadım. kapalı mekanda kırmızı göz sorunu olur mu?Renkler canlı mıdır? anlayamadım. bazı sitelerde çok kötü bazı istelerde çok güzel fotoğraflar var.
aynı fiyata birde Casio P600 var. yalnız sensör boyutu 1/1.8 mi yoksa 1/2.8 mi anlayamadım. sitelerde farklılıklar var yabancı sistelrde 1.8 diye gecerken tam satın lamaya karar verdiğim sitede sensör boyutu olarak 2.8 yazdığını gördüm ve şok oldum. tabi araştırıyorum. mail attım. bu da kararımı etkileycektir. Panasonşic fz7 ve Casio P600 kullanan arkadaşlar örnek fotoğraf gönderirlerse çok iyi olur özellikle kapalı mekan portre.

 

Tarih: 14 Haziran 2006, 18:58 - İp: 194.***.**3.2
  • 1