doktorum
doktorum (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S3 Veya Sony R1?

Arkadaslar bende siteye yeni üye oldum ve sizlere danismak istedigim bir konu var.

Yeni bir digital fotograf makinesi almak istiyorum ve bir türlü karar veremedim.
Daha önce bir arkadasim icin Canon s2 almistim ve cok hosuma gitmisti ve bende kendime Canon s3 almayi düsünüyordum ancak sitedeki mesajlari okuyunca kafam cok karisti.
Sony r1 inde iyi bir makine oldugunu gördüm.
sizce hangisini almaliyim.

Canonda hosuma giden nokta hareketli görüntü cekiminin cok güzel olmasi ve bilgilerin bilgisayara aktariminin cok hizli gerceklesmesi idi.
Bem hem görüntü hemde fotograf cekmek istiyorum sizce r1 de ayni kaliteyi verirmi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 03:55 - İp: 62.***.**8.172
doktorum
doktorum (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar sanirim konuyu yanlis bölümde acmisim acaba bölümünü degistirme imkanim var mi, nasil yapabilirim?

Tarih: 27 Haziran 2007, 03:59 - İp: 62.***.**8.172
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

R1 dediğiniz makine S3 ten çok çok daha iyidir. Görüntü kalitesi olarak S3 onunla yarışamaz. Buna ragmen R1 e vereceginiz para ile DSLR alın derim. Selamlar...

Tarih: 27 Haziran 2007, 08:11 - İp: 88.***.**5.123
vardakosta
vardakosta (üye)
İstanbul / Amatör

R1 i görmeden bende anlatılanlardan etkilenmiştim. nihayet sirkecide 0 km buldum. fakat makinenin Nikon d200 büyüklüğünde olduğunu kimse söylememişti evet en az d 200 kadar. Ama ben ne yaptım!
Çantamda taşıyabileceğim bir şey istediğim için minicik bir d40 aldım. şimdilik aramız gayet iyi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 14:29 - İp: 85.***.**4.127
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Goruntu kalitesi olarak R1 ile degil yarisacak, yanina yaklasacak herhangibir DSLR-like makina yok.

R1'in sensoru DSLR makinalarla ayni boyutta, S2, S3, F7, F50, Fuji 9600 vs. bilimum DSLR-like makinalarin sensorunun neredeyse 10 kati alana sahiptir, dolayisi ile ISO 800'e kadar kadife gibi puruzsuz goruntu uretir. ISO 1600'deki performansi bile bilimum DSLR-like'in ISO 400'deki performansindan iyidir.

R1'in uzerindeki Carl Zeiss 16-80mm F2.8 objektif bir tum zamanlar klasigidir. (16-80 , 35mmlik film karsiligi 24-120 oluyor). O lensin 16mm gibi cok genis acida distorsiyonu sadece ve sace %2.5 falan, telede ise neredeyse %0. Distorsiyon ozelliklerini bir kenera birakirsak o lens Samuray kilici diye tabir edilen keskinliktedir. Ayni performansta lensi DSLRa takmaya kalksaniz dunyanin parasi. (R1'de lens ile sensor arasindaki mesafe sadece 2.1 mm. DSLRlarda arada ayna oldugu icin mesafe artiyor, ya lensin performansi dusuyor yada boyutu ve fiyati sisiyor)

Tabii butun bunlar goruntu kalitesi ilgili kriterler. Siz macrosu olsun, 12x zoom olsun, stabilizasyonu olsun, kucuk olsun cebime sigsin, pratik olsun vs. gibi baska kriterleri gozonune aliyorsaniz, R1 o acidan cok avantajli degil.

R1'den DSLRa gecis cetrefil konudur, sonradan DSLRlar aldigi halde R1'inden kolay vazgecen pek cikmaz. DSLR almak icin R1'ini satip pisman olmayan yoktur. R1'den DSLRa gecip vasat lens kullananlar hayalkirikligina ugrarlar. Mesela, Mimarca isimli arkadasimiz once R1'ini satmisti, sonra toplamda R1 fiyatinin neredeyse 3 katina malolan Canon govde ve lensler edinmisti fakat bir turlu tatmin olamamisti. Gelecekte o tatminsizlik duygusunu yasamak istemiyorsaniz R1'den uzak durun.

#antika' tarafından 27.06.2007 15:21:48 tarihinde düzenlendi.

#antika' tarafından 27.06.2007 15:23:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 15:17 - İp: 81.***.**5.159
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

r1 videoda cekmiyor benım bıldıgım kadarıyla.
herhangibir dslr likeın goruntu kalitesi size yetecektir diye dusunuyorum..canon s3 sizin için iyi bir secim olabilir..
sonucta amator bır kullanıcının,r1 gibi bir makinayla baslaması antıkanında belirttigi sebeplerden birazda,bence cokda mantıklı degil.ebatları zaten ayrı bır konu..

Tarih: 27 Haziran 2007, 15:51 - İp: 88.***.**7.190
seaman
seaman (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de R1 kullandım. Ama çantanın kapağını açık unuttuğum için düşürüp hasarladım.

antika'nın belirttiği hususlar çok doğrudur. Fotograf kalitesi harikadır. Şimdi A100 'üm var ama carl-zeiss 16-80 alamadım. Eğer illaki SLR like alacaksanız R1 alın. Ama hem video hem fotograf derseniz, taşıması rahat olsun derseniz S3 size daha yakın duruyor. R1 parası ile bir SLR de alabilirsiniz. Hız açısından ve özellikle optik vizörün kullanım keyfi ve rahatlığı açısından SLR'ler R1'den daha iyidir. Aynı fotograf kalitesi için de iyi bir body ve lens kombinasyonu gerekir.

Tarih: 27 Haziran 2007, 16:40 - İp: 81.***.**0.33
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

seaman geçmiş olsun..
r1 im olsa ve hasar gorse deliririm heralde

Tarih: 27 Haziran 2007, 17:57 - İp: 88.***.**7.190
yesıl
yesıl (üye)
Ankara / Amatör

merhaba..geçen hafta s3 aldım ,bence yeni başlayanlar için küçümsenmeyecek bir makine ,r1 hakkında pek bilgim yok...s3 ten ben memnunum..

Tarih: 27 Haziran 2007, 22:45 - İp: 88.***.**3.218
yesıl
yesıl (üye)
Ankara / Amatör

Azönce r1 i inceledim söyleyecek bir şey yok... süper

#yesıl' tarafından 27.06.2007 22:54:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 22:52 - İp: 88.***.**3.218
doktorum
doktorum (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar bilgiler icin cok tesekkür ederim dediginiz gibi r1 bencede cok güzel bir makine beni ona iten diger bir nokta su anda sifir bir yerde buldum ve 550 € sanirim uygun bir fiyat
gaijin`e tesekkür ederim video cekemedigi ayrintisini ilettigi icin ben bunu bilemiyordum.

Bir diger sorum bende konika-minoltanin bir flasi var ve 250 € almistim onu sony ile kullanabilecegimi söylediler acaba sizce performansi iyi olurmu,
Tekrar tüm arkadaslara tesekkürler

Tarih: 27 Haziran 2007, 23:39 - İp: 62.***.**8.172