aliinceogl
aliinceogl (üye)
İzmir / Meraklı

Canon Eos350d Kit mi Nikon D70s Mi?

Arkadaşlar ben henüz üye olmuş durumdayım daha acemi bile sayılmam çünkü makinem bile yok!Sizden ve bu makineleri bilenlerden yardım istiyorum lütfen.Yaklaşık 3 aydır araştırıyorum ama henüz karar veremedim.Hangisi canon eos 350d mi yoksa nikon d70s mi?Bu ikisi arasında olmalı diye düşünüyorum çünkü nekadar eşelersem okadar karar vermek zorlaşıyor.Yardımcı olursanız çok sevinirin teşekkürler!

Tarih: 28 Mayıs 2006, 16:08 - İp: 85.***.**0.26
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

nikon d70s almalısın. nikonun lensleri Turkiyede daha ucuz ve tam bir digital slr makinedir. illa 2sinden birisini alacaksan ikonu tercih et derim.

 

Tarih: 28 Mayıs 2006, 18:01 - İp: 85.***.**7.49
kelle
kelle (üye)
İstanbul / Amatör

bende makine alıcam ama hala karar veremedim.ilk başta d70s i seçmiştin fakat makineyi elime alıp vizöre bakınca bi an şok oldum. acayip karanlık bi vizörü vardı.canon 350d de ise biraz daha iyiydi.içimden nikon almak geçiyo fakat d70ste manuel netleme yapmanın zor olacağını düşünüyorum.ya biraz daha bekleyip nikonun sonbaharda çıkarabileceği ara modeli yada biraz daha para biriktirip d200ü alıcam .kafam iiice karıştı.bence eğer benim gibi amatör isen git bi makineleri kontrol et.vatan bilgisayar cevizlibağda ikiside mevcut. kolay gelsin

 

Tarih: 28 Mayıs 2006, 23:16 - İp: 81.***.**3.187
aliinceogl
aliinceogl (üye)
İzmir / Meraklı

Ben birakaç fotoğrafçı arkadaşın makinelerine bakma fırsatı buldum.Aslında fikrim nikon d70s den yanaydı uzun zaman ama makineleri elime alma fırsatım olunca canon 350d daha yakın geldi bana.Hem vizor hemde focuslama anlamında.Forumlarda nikon'un daha hızlı olduğu yazıyordu.Bana bugün daha farklı geldi ikisini deneme şansım olunca.Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sanırım fikrim değişmezse tabii :-) seçimim canondan yana olucak bakalım!

 

Tarih: 29 Mayıs 2006, 01:21 - İp: 81.***.**4.168
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax istDL (www.ideefixe.com) ve Nikon D50'yi (www.yalcinlar.com) neden degerlendime disi biraktin?

Arada ciddi fiyat (% 40 - 50) farki var degerlendirmeye aldigin alternatiflerle. Yeni basliyorum diyorsun, hicbirsey bilmiyorum diyorsun, ama zaman icinde kullanip kullanmayacagini bilmedigin birkac onemsiz ekstra ozellik icin yukluce para odemeye hazirsin.

Hadi Pentax'i bir kenera atalim, biz milletce Canon ve Nikon'dan baska kus tanimayiz, dolayisi ile bu Pentax alternatifini yekten degerlendirme disi birakmani anlayabiliyorum. Ama D50 ile D70s arasinda dise dokunur ne fark varki?

 

Tarih: 29 Mayıs 2006, 12:17 - İp: 85.***.**8.30
onuronat
onuronat (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

makınelere bakarken kullanıcıların fotograflarını ıncelemenızı onerırım.. ornegın benım fotolarımın hepsı 350d ıle cekıldı... baska bırılerının fotograflarınıda kıyaslayabılırsın.d70 d50 yada herhangı bır makıneyı. zaten cıkan sonuclar sana dogr kararı verdırecektır... ne alırsan al sımdıden ısıgın bol olsun...

 

Tarih: 29 Mayıs 2006, 13:43 - İp: 88.***.**6.97
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Onuronat,

Makine secerken baskalarinin fotograflarina bakmayi onermissin. Bu benim aklima bir anektod getirdi:

Bundan 5-6 sene once hayata cok genc yasta, henuz 36'sindayken, veda eden unlu jazz piyanisti Michel Pettruccianni taniyaniniz hatirlayaniniz var mi? Michel Petruccianni'nin ne oldugunu bilmedigim bir hastaligi vardi, sanirim boyu 130 cm bile degildi, bu sebeple "Jazzin kucuk prensi" olarak nitelenirdi.

Neyse, M.P. 12-13 yaslarindayken (o zamanlar da gayet ustun yetenekli) babasinin muzik enstrumanlari satan dukkaninda calisirmis. Bir gun O'nu dukkanda piyano calarken goren bir hanimefendi kendi ogluna hediye etmek uzere o piyanoyu satinalmis. Ertesi gun de "bu bozuk, oglum calamiyor" diye iade etmeye kalkmis.

Aliinceogl, yeni makinasini aldiginin ertesi gunu iade etmeye kalkmaz insallah.

 

Tarih: 29 Mayıs 2006, 14:52 - İp: 85.***.**8.30
aliinceogl
aliinceogl (üye)
İzmir / Meraklı

Valla arkadaşlar yorumlar beni hakkaten etkiledi ama ne bileyim dediğiniz gibi insan ister istemez marka ve isim konusuna takılıyor.Aslında antika arkadaşımın dediği gibi ben diğer markaları hiç araştırmadım sadece beni yönlendiren arkadaşım sayesinde kafama sadece 2 model girdi ve onun üzerinde yoğunlaştım!Dediğim gibi çok fazla bilgim olmadığı için araştırmaya çalışıyorum ve daha bilgili olan arkdaşalara danışıyorum.Birde nekadar model arasında kıyas yapmaya çalışırsam kafam o kadar bulanıyor ve karar vermek zorlaşıyor.Kesin olan alıcağım ve karar verdiğim makinemi geri iade etmiyceğimdir bozuk olamdığı taktirde!Kolay vazgeçmeye niyetim yok sadece fotoğraf çekemeyi öğrenmek istiyorum ve olabildiğince ve imkanlarım doğrultusunda alabileceğim iyi bir makine için araştırıyorum.Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bol fotoğraflı günlerr.

 

Tarih: 29 Mayıs 2006, 18:23 - İp: 85.***.**5.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

aliinceogl,

Benim elime babalar gibi Bozendofer (ismini bile dogru durust yazamiyorum) piyano ver, hicbir halt calamam, efsanevi Keith Jarret'in eline konserde dupeduz bozuk akorlu piyano ver, 1975'te Koln'de oldugu gibi cigir acsin. (New Age'in baslangici kabul edilir o konser)

Ben herhalde piyanoyu ertesi gun iade ederdim, ama Keith Jarret "bu ne yaa, ben bunla calmam" dememis, tarihe gecmis.

Kisacasi bir enstrumani (yani bu baglamda fotograf makinasini) bir baskasinin elinde cikardigi nagmelerle tartma.

Konunun anafikri buydu, yoksa senin bu isten kolayca vazgececegin degil. Hangisi diye fazla dusunmeden tezelden bir makina ve koyul ise, sakin vazgecme.

Gelelim esas duymak istedigin cevaba:
DSLR alman dogru, hesapsizca pahalisini alman yanlis karar. (tabii senin icin "butce" onemsiz bir kriter degilse)

DSLR almalisin cunku makinanin herbir haltini kontrol edip degisik varyasyonlari deneyerek makinanin yapabildigi herbir halti yaptirabilirsin. Compacta hic bulasmayip dogrudan DSLR'a gecmek icin verdigin her kurusa deger.

Yakin zamanda ben de bir DSLR edindim ve benzer yollardan gectim. Simdi benim bu konular hakkinda tamamen SUBJEKTIF dusuncelerimi paylasma zamanim. Dikkat, dogru oldugunu iddia etmiyorum, bunlar sadece benim vardigim sonuclar, baskalri baska deneyimlerle degisik sonuclara varmis olabilirler:

1. Olympus: E-500 modeli cift lensli kit halinde satiliyor. Sensorden toz temizlemek icin bir sonic duzenegi var. Toz temizleyici ne kadar onemli bir ozellik, tartisilir. Pahali. Sensor diger DSLRlara gore ufak, dolayisi ile noise problemi var. Olympus dijitale gecince sistem degistirdi, dolayisi ile eski Olympus lenslerinin hicibirisiyle uyumlu degil. (gelecekte Olympus'a uyumlu Leica lens bulmak mumkun olabilir, muhtemelen yukluce bir fiyata)

2. Canon: Canon 350D dizayni kasitli olarak bozularak piyasaya surulmus bir makina. Sirf Canon 20D ve/vaya Canon 30D satilabilsin diye 350D dandik bir ergonomiye sahip. Canon gecmiste 300D'yi de Canon 10D'nin satisi etkilenmesin diye dandirik yazilimla piyasaya surmus. (Burada yazilimdan kastedilen bizzat makinanin uzerinde calisan firmware) Fakat bazi hackerlar olayi cozmus ve o yazilimi duzeltmisler. Canon 350D muadilleri arasinda en iyi sensor ve islemciye sahip olan makina, cok pahali degil, ucuz da degil. Fakat su basta anlattigim "kasitli dizayn hatalari" sebebiyle, Canon'u lanetliyor, Microsoft'tan oldugu gibi Canon'dan da uzak duruyorum. Analog makinalarda kullanilan Canon lenslerin buyuk cogunlugu dijitallere uyumlu. Canon Turkiye'de cok yaygin, herbir haltini bulmak mumkun.

3. Nikon: Bence D50 modeli degerlendirilmeye alinmali, D70 hem eski hem de yeni baslayan amatorun isine yaramayacak birkac ozelligi yuzunden %50 daha pahali. Eski Nikon lenslerinin bir kismi dijital makinalara uyumlu. Denemeden almamak lazim. Turkiye'de bol bol Nikon aksesuari var, dolayisi ile herseyini 2.elde bulmak mumkun. Nikon lensleri Canon'a gore daha ucuz. Nikon dunyaca pupuler bir lens cikardi 6-7 ay once, yalniz biraz tuzluca : Nikkor 18-200 VR

4. Pentax : Pentax istDL en hafif, en ucuz ve en pratik makina. Islemcisi kotu, dolayisi ile urettigi JPGler muadillerinden birazcik kotu (reviewlarda gordugum kadariyla cok da fark yok, ama cok titizlenilirse RAW cekim yapilabilir) AAA tipi standart pille calisiyor, SD kart kullaniyor, elime alip denedim, fokuslamasi da gayet guzel calisiyor. Pentax, son 15-20 sene icerisinde cikan butun Pentax-K-mount sistemindeki lenslerle %100 uyumlu. Pentax K100D modeli piyasaya yeni suruluyor, islemcisi yenilenmis ve govde uzerinde "Anti-Shake" ozelligi var, dolayisi ile uzerine takilan butun lensler "ImageStabilization" ozelligine vakif oluyorlar. Canon'un ve Nikon'un ISli lensleri cok ama cok pahalilar. Bence Pentax K100D beklemeye deger bir model. Pentax'in 80 yillik firma olmasi Turklerin gozunde yeterli degil, Canon-Nikon olmayan hicbirsey koklu degildir iste o kadar.


#antika

 

Tarih: 31 Mayıs 2006, 03:45 - İp: 88.***.**2.208
aliinceogl
aliinceogl (üye)
İzmir / Meraklı

Valla Antika kardeşim makineyle ilgili ihtiyacım olan bu takım bilgiler işte çok teşekkür ederim yardımın için bu pentax olayını araştırıcam.Bu arada müzikal bi geçmiş var galiba herkes Keith Jarret bilmez ve dinlemaz çünkü, bu konudada takdirler benden bolcaaaa.Benim de meslek acık müzik.Keyifli geldi demek paylaşılacak şeyler var daha.Neyse heycanlanıp müzikten konuşmaya başlayınca konuyu dağıttım.Nikon d50 ye de bakıcam onu dediğim gibi çok araştırmadım.Umarım bütçe hesaplamalarım doğruysa Haziran ayı gibi alıyorum makina İŞALLAHH..Tekrar teşekkürler değerli bilgiler için...

 

Tarih: 31 Mayıs 2006, 14:16 - İp: 81.***.**3.115
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu madem actirdin agzimi, dokturdun eteklerimdeki taslari, birkac sey daha ilave edeyim de tam olsun:

5. KonicaMinolta: Uygun model KM 5D, fakat piyasadan kalkti, bulunmasi zor. Yakin zamana kadar Yalcinlar'da Nikon D50'den %10 daha pahaliya, Canon 350D'den %20 ucuza satiliyordu. Bu makinanin iyi tarafi cok iyi yuksek ISO performansi ve govde uzerinde "AntiShake" olmasi. Her iki ozelligini de bizzat gozlemledim, cunku benim sahip oldugum DSLR bu. Biraz agir olmasinin disinda ergonomisi cok iyi, aperatur-cekim hizi-WB-ISO-cekim tarzi (tek tek, seri, 2 sn.lik mirrorlock vs.) gibi butun onemli kontrollere tek tusla ulasmak mumkun. Ne Canon 350D ne de Pentax istDL ele alininca ayni hissi vermiyor, KM fotograf makinasindan cok tufek hissi veriyor elde tutulunca. (Nikon'u denemedim). Turkiye'de Minolta aksesuari sanirim Pentax'tan birazcik daha bolca, ve tabiiki Canon-Nikon ikilisinden cok daha az bulunabiliyor. KM'yi Sony satinaldi, kimbilir gelecekte C.Zeiss lens bulmak mumkun olabilir makinama. Dedim ya tamamen subjektif yargilarimla yaptim secimimi ve sanirim beni en cok etkileyen eski Minolta kullanicilarinin makinalarina olan bagliliklariydi. (Hala hasta SRT 101 kullanicilari aramizda dolasiyor) Pentax K100D'de oldugu gibi bunda da Sony'nin nedense geciktirdigi yeni modeli de beklemeye deger olabilir. Ben bekleyemedim maalesef

 

Tarih: 31 Mayıs 2006, 15:58 - İp: 85.***.**8.30