Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 5d Mark Iı Hakkında
Arkadaşlar ben hem fotoğraf hem kısa film çekmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve her ikisi için bu makineyi uygun gördüm, sizin görüşlerinizi de almak istiyorum...
10 yıllık bir geçmişi olan dijital SLR fotoğraf makineleri sektöründe, gelmiş geçmiş en mükemmel detay kalitesine, son derece başarılı yüksek ISO'ya sahip iki yada üç maineden birisidir 5D Mark II..hatta belki de en başarılı makinedir desek abartmış olmayız..5D Mark II'nin araştırılıp tartışılacak bir yanı yok..Onunla çekilmiş video örneklerini de nette bulabilirsiniz; yani çekmesini başardıktan sonra kısa metrajlı bi film dahi çekebilirsiniz..bütçeniz uygunsa hiç düşünmeden alın..Yalnız bu makineden verim alabilmek için üzerine de kaliteli objektfler takmanız şart..Sadece kendisini almakla iş bitmiyor yani..
eğer bütçeniz uygunsa her ikisi içinde biçilmiş kaftandır.ayrıca ek bilgi olarak bazı ünlü şarkıcılar kliplerinde 5d mark2 kullanıyor...
fotoğraf için dünya kadar örnek bulabilirsiniz.
video için ise starda yayınlanan Behzat Ç. adlı dizi 5dmark2 ile çekiliyor diye biliyorum...
Bencede al gec hic dusunme.Ayrica Behzat c olayinida bilmiyordum seyredelim bakalim
500D ile video çekerken Sensor ısınıp alarm veriyor ,
nasıl film çekerler sensor yanmazmı?
yada 5D mkII garantili olduğundan yandıkça sensor değiştiriyorlardır ?
500D ile video çekerken Sensor ısınıp alarm veriyor , nasıl film çekerler sensor yanmazmı?
hocam sensörün ısındığı için ''alarm verdiğini''ilk defa sizden duyuyorum..
Dijital video kameralarda da sensör yok mu ? Onlarla saatlerce çekim yapılıyor ama...
sensör yanması derken? ne kadar sürede oluyor bu ? yıldız v.s pozlamayı denersem uzun sürelerde başıma gelsin istemem
Forumda bu konular cok tartisildi ama sanirim iyi anlasilmamis.Sensorun yanmasi diye bisey yok artik.Zaten makinalarin hepsine belli bir sure sonra cekimi bitirme olayi eklendi.Cektiginiz videonun kalitesi ve sensor buyuklugu ile dogru orantili bir durum bu.O yuzden simdi birde video kameralarin niye sorunsuz,DSLR larda neden bu isinma sorunu olduguna falan hic girmiyeyim anlasilsin artik...Ayrica kameralardaki sensorlerin yapisi ve DSLRlardakiler oyle ayni seylerde degil hem.
sensor yanmaz.rahat olun. ben bugune kadar benım sensorum yandı ağalar beyler diyen kimseyi duymadım.
yıldız pozlama gibi bir sey yapacaksanız zaten havanın acık oldugu kış gunleri uygundur. uzun sureli pozlama makineyide sensorude ısıtır, soguk havada cekim yapmak bu sorunun epeyi onune gecmenizi saglar.
cmos sensorlerde az enerji kullandıklarından ccdye gore cok dha az ısınırlar.
bahsettiginiz sıcaklıklara ulasırsa zaten makine kapanır.
kısa film tek planda cekilmez ,7-10 sanıyelik planlarla cekilip birleştirilir filmler.
sensoru ısıtmazsınız bile.
ancak focus problemi yuzunden, elde cekim yapmanız imkansız gibi birsey, buda oldukca amator işler cıkaracagınız anlamına geliyor.
enazından tripod yada kayan tekerlekli bir ayak kullanmak mecburi. planların onceden hesaplanmıs olması gerekiyor.
cektiginiz planları işleme surecide eger son teknoloji bir bilgisayarınız yoksa gunler surebilecek bir iştir.
yani bu kısa film meselesi için iyi bir bilgisayar daha cok onem taşıyor.
5-10 dakikalık bir filmi bitirmek birkaç hafta surebilir.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
180925 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
0106630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
0126926 Eki. 2022, 12:56
prodersler -