yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Canon’un Yeni Bodysi Tüm Özellikleri; Eos 5d Mark

Canon'un yeni bodysi TÜM ÖZELLİKLERİ; EOS 5D Mark IV

Güzel tasarımlı ve baştan sona çok yönlü bir fotoğraf makinesi olan EOS 5D Mark IV, her koşulda performans sağlayabilecek şekilde geliştirilmiştir. Çünkü şeytan ayrıntıda gizlidir. EOS 5D Mark IV, ışığın lensten geçtiği andan başlayarak; tüm nüansları, renkleri ve ayrıntıları yakalar. Sıra dışı netliğe sahip yeni sensör sayesinde, Canon bir kez daha incelikli ve ayrıntılı bir boyut sunuyor. Dünyanızı hiç görmediğiniz gibi görün.

30,4 Megapiksel CMOS sensör, parlak vurgulu ve koyu gölgeli alanlarda bile ayrıntılarla dolu ve düşük gürültü seviyesine sahip görüntüler sunar. Daha yüksek çözünürlük sayesinde hiçbir ayrıntıyı kaçırmaz ve mükemmel çekim için resminizi özgürce kesebilir ve kaliteyi koruyabilirsiniz.

Rötuş imkanı

EOS 5D Mark IV'ın 30 milyon pikselinin her biri, birlikte veya ayrı olarak kullanılabilen iki fotodiyottan oluşur. Bu teknoloji sayesinde aralarında çok küçük fark olan iki bakış açısından çekilen bir çift görüntü içeren Dual Pixel RAW (DPRAW) dosyalar oluşturulabilir. DPRAW dosyalarını Digital Photo Professional yazılımını kullanarak işleyen fotoğrafçılar hedeflenen alanda netliği korumak için görüntü üzerinde ayarlamalar yapabilir.

Düşük ışık

Düşük ışık performansı, büyük ölçüde azaltılmış dijital gürültü seviyesi ve maksimum ISO 32.000 hassasiyet (ISO 102.400'e genişletilebilir) ile her bir ISO ayarında iyileştirilir. Zayıf ışıkta çekim yaparken bile mükemmel görüntü kalitesi elde edeceğinizden emin olun.

Görüntü işleme

Dahili Lens Sapma Düzeltmesi; kırınım, bozulma ve kromatik sapma gibi faktörleri telafi ederek lens performansını artırır ve olağanüstü görünümde bir görüntü oluşturur.

Dijital Lens Optimizasyonu

Dijital Lens Optimizasyonu, fotoğraf makinesinin optik düşük geçiş filtresinin efekti dahil olmak üzere daha optik fenomenlerle başa çıkarak ekstra düzeltme sunar. Sonuç olarak optimize edilmiş bir performans ve muhteşem görüntü kalitesi elde edilir.

Netlik, kontrast ve renk

5D Mark IV, yapay ışıkta farklı yaklaşımlar sunan çeşitli Otomatik Beyaz Dengesi (AWB) ayarları içerir. "Ortam Önceliği" özelliği, sahnenin atmosferinin bir kısmını korumak için yapay ışık kaynaklarındaki sıcak renk tonlarının bazılarını korumayı hedefler. "Beyaz Önceliği" özelliği ise tungsten ışıktaki sıcak renklerin çoğunu ortadan kaldırarak mümkün olduğunda renk bakımından nötr görüntüler sunmaya çalışır.

İnce ayrıntılar

5D Mark IV'a dahil edilen "İnce Ayrıntılı" Resim Stili, fotoğraf makinesinin 30,4 Megapiksel sensörüyle yakalanan ayrıntı miktarını en üst seviyeye çıkarır. Bu ayar, tonlama geçişine öncelik verir ve hassas ayrıntıları vurgular.

İnce Ayrıntılı Resim Stili, Adobe Photoshop ve Canon DPP yazılımında bulunan Bulanıklık Maskesi filtresindekine benzer üç adet ayarlanabilir netleştirme parametresine sahiptir.

Mükemmel netleme

5D Mark IV'a dahil edilen "İnce Ayrıntılı" Resim Stili, fotoğraf makinesinin 30,4 Megapiksel sensörüyle yakalanan ayrıntı miktarını en üst seviyeye çıkarır. Bu ayar, tonlama geçişine öncelik verir ve hassas ayrıntıları vurgular.

İnce Ayrıntılı Resim Stili, Adobe Photoshop ve Canon DPP yazılımında bulunan Bulanıklık Maskesi filtresindekine benzer üç adet ayarlanabilir netleştirme parametresine sahiptir.

Sürekli odaklama

EOS 5D Mark IV, son derece hassas AF sensörü sayesinde EV-3 kadar düşük ışık düzeylerinde bile mükemmel odaklama performansı sunar. Hatta bu, Dual Pixel CMOS AF ile Canlı İzleme modunda çekim yaparken EV-4 düzeylerine kadar çıkabilir.

Hassas AF

Spor veya vahşi yaşam fotoğrafçısıysanız nesnelerinize yaklaşmak için sık sık uzatıcılarla birlikte süper telefoto lensler kullanmak zorunda kalırsınız. f/81 ayarında 21 çapraz AF tipi noktayla maksimum 61 nokta özelliği sayesinde yüksek hassasiyetle odaklama artık son derece kolaydır.

150.000 piksel ölçüm sensörü

EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesinde bulunan özel 150.000 piksel RGB+IR ölçüm sensörü, son derece hassas pozlama ölçümü gerçekleştirir. Bu sensör aynı zamanda fotoğraf makinesinin AF sistemiyle birlikte çalışarak renkli nesnelerin algılanmasına ve takip edilmesine ve yüz tanıma işleminin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

EOS iTR AF sistemi

EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesinde bulunan EOS iTR AF sistemi, nesne takip performansını önemli ölçüde iyileştirir. Bir yüzü veya farklı bir nesneyi odaklarken veya takip ederken takibi farklı modlarla ihtiyaçlarınıza göre özelleştirin.

Odaklama performansı

Canon'un AI Servo AF III özelliği, aniden hareket eden nesnelerin bulunduğu sahnelerde takip hassasiyetini artıran bir AF algoritması sunar.

Özelleştirilebilir altı AF Örnek olay incelemesi ayarı, nesneniz için Takip Hassasiyeti, Hızlı/Yavaş takip ve AF Noktasını Otomatik Olarak Değiştirme gibi en uygun seçeneği belirlemenize yardımcı olur.

AF Nokta Seçimi

EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesinin arkasında bulunan yeni AF alan seçim düğmesini kullanarak otomatik odaklama noktalarını gözünüzü fotoğraf makinesinden ayırmadan kolayca değiştirebilirsiniz.

Notlar:

1 Odaklama noktaları, çapraz tip odaklama noktaları ve ikili çapraz tip AF noktalarının sayısı kullanılan lense göre farklılık gösterir

2 f/2,8, 23°C/73°F, ISO 100 değerleri karşılandığında, tek bir merkezi AF noktasından odaklamada EV-3

3 23°C/73°F, ISO 100, One-Shot AF değerleri karşılandığında EV-4


Performan canavarı

Efsanevi fotoğraf makineleri dayanıklı olacak şekilde geliştirilir. EOS 5D serisi, yeni nesil fotoğrafçılara üstün üretim kalitesi, performans ve hava şartlarına karşı üst düzey koruma1 özellikleri sunar. EOS 5D Mark IV, yüksek hızlı performans ve sağlamlık ile ilgili vaatlerini sürdürüyor.

Daha hızlı performans sunan işlemci

EOS 5D Mark IV'ın temelinde yatan şey, raw sensör verilerinin yüksek kaliteli, zengin ayrıntılara, doğru renklere ve cilt tonlarına sahip, düşük gürültülü görüntü dosyalarına dönüştürülmesi dahil fotoğraf makinesinin her hareketini kontrol eden hızlı DIGIC 6+ işlemcidir.

Kare kare yakalayın

Performans sunması için baştan sonra özel olarak geliştirilen EOS 5D Mark IV, 7 fps'de1 tam AF ve otomatik pozlama ile tek seferde2 en fazla 21 RAW görüntü veya sınırsız JPEG görüntü yakalayarak kesintisiz çekim yapabilir. Bir sonraki kare için her zaman hazırsınız. Canlı Kontrol modunda AF takip özelliği ile 4,3 fps'de kesintisiz çekim yapmak mümkündür. Bir sonraki kare için her zaman hazırsınız.

LCD dokunmatik ekran

Yüksek çözünürlüklü 3,2 inç LCD ekran ve sezgisel dokunmatik ekran kontrolleri, EOS 5D Mark IV ile çekim yapmayı bir zevk haline getirir. Menü komutlarını seçmek için dokunun ve görüntüleri incelerken ileri ve geri kaydırın. Dört renk tonu seçeneği ekranı gündüz veya gece fark etmeksizin dilediğiniz zaman net bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Mükemmel sessiz çekim

EOS 5D Mark IV'da sessiz çekim modunu seçerek enstantane gürültüsünü minimum düzeyde tutun. Özel bastırma özelliği, fotoğraf makinesinin en sakin ortamlarda bile sessizce çalışmasını sağlar.

Yansıtma Titreşimi Kontrol Sistemi

Fotoğraf makinesinin titremesi veya ayna yansıması titreşimi bulanıklığa neden olabilir. Bu nedenle Canon, bu bulanıklığı en aza indirmek, gürültü düzeyleri bastırılmış net görüntüler sunmak ve dikkat çekmeden çekim yapmak için bir Yansıtma Titreşimi Kontrol Sistemi geliştirdi.

Akıllı vizör

Çift eksenli elektronik seviyeleme gibi çekim bilgileri sunan Akıllı Vizör II, lensten sahneyi yaklaşık yüzde 100 görüş açısıyla daha net ve daha parlak bir şekilde görmenizi sağlar. Kompozisyonu daha kolay ve doğru şekilde düzenlemek üzere dikkatlice ayarlanan çekim bilgileri sayesinde ekran, fotoğrafçının ihtiyaçlarını uygun olacak şekilde özelleştirilebilir.

Özelleştirilebilir kontrol ekranı

Her fotoğrafçı benzersizdir ve her fotoğrafçının çalışma şekli farklıdır. Bu nedenle Canon mühendisleri, fotoğraf makinesinin Özel Hızlı Kontrol ekranında simgelerin türünü, boyutunu ve konumunu hızlı ve kolay biçimde değiştirerek sık kullanılan ayarları rahatça bulabilmenizi sağladı.

Hafif ve sağlam yapı

EOS 5D Mark IV'da bulunan üstün hava şartları dayanıklılığı3 ve magnezyum alaşımlı yapı, koşullar kötüleştiğinde bile güven içinde çekim yapmaya devam etmenizi sağlar. EOS 5D Mark III'ten daha hafif olan EOS 5D Mark IV, güvenilir bir çekim performansı ve uzun süre kullanım düşünülerek tasarlandı.

Battery Grip BG-E20

EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesine ek kullanım avantajları kazandıran ve pil kapasitesini iki katına çıkaran Battery Grip BG-E20, daha uzun süre çekim yapmanızı ve odaklama ve ölçüm için dikey kontroller sayesinde fotoğraf çektiğiniz anı tam olarak kontrol edebilmenizi sağlar.

Notlar

1 1/500 sn veya daha yüksek enstantane hızı, maksimum diyafram (lense bağlı olarak), tam olarak şarj edilmiş Pil Paketi LP-E6N ile 23°C/73°F sıcaklıkta. Titreme önleme, Dual Pixel RAW ve Dijital Lens Optimizasyonu gibi özelliklerden herhangi biri etkinken hız düşer

2 f/2,8, 23°C/73°F, ISO 100 değerleri karşılandığında, tek bir merkezi AF noktasından odaklamada EV-3

3. Toz ve su geçirmezlik performansı elde etmek için bölme kapakları, terminal kapakları ve diğer açılabilir parçaların doğru şekilde kapatılması gerekir. Ancak, bu tedbirler toz ve su damlacıklarının tamamının fotoğraf makinesinin içine girmesini tam olarak engellemez.

Profesyonel 4K Video

İçinizdeki 4K film yapımcısını ortaya çıkarın ve yaratıcı portföyünüze 4K EOS Filmleri ekleyin.

İletişimde kalın

Ultra hızlı USB 3.0, WiFi ve NFC iş akışlarıyla bağlanın ve görüntülerinizi paylaşın.

Daha fazlası için: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-yeniler-45.html

#yalcinabi' tarafından 30.08.2016 13:33:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2016, 12:19 - İp: 212.***.**9.244
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon' un bedava reklamı olmuş.
Tarafsız bir inceleme değil.

 

Tarih: 27 Ağustos 2016, 18:07 - İp: 176.***.**0.80
yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

İnceleme olarak yayınlanmadı. Yeni Ürün Haberi. Yazının olduğu saya başlıklarında da yazıyor. Yine de teşekkür ederiz.

 

Tarih: 27 Ağustos 2016, 18:13 - İp: 85.***.**1.73
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"EOS 5D Mark IV, son derece hassas AF sensörü sayesinde EV-32 kadar düşük ışık düzeylerinde bile mükemmel odaklama performansı sunar. Hatta bu, Dual Pixel CMOS AF ile Canlı İzleme modunda çekim yaparken EV-43 düzeylerine kadar çıkabilir."

Ilginç ....

EV tabloları -6'da bitiyor. -6EV, f2'de 4 DAKIKALIK bir pozlama gerektirecek ışık miktarı demek. Her 1 puanlık EV dususu, surenin 2 katı oldugunu dusunup, biraz hesap yaparsak :

EV-7=8 dakika
EV-8=16 "
EV-10 =1 SAAT
EV-15=1 GUN
EV-23=1 YIL
EV-43 ışık değerinde f2'de 1.000.000 YILLIK ( BİR MİLYON YIL ) bir pozlama süresi çıkıyor .

Yani doğru pozlama için f2'de 1.000.000 YIL perdeyi açık bırakmamız gerekiyor ve 5DMIV o ışıkta bile AF takibi yapabilme kapasitesinde. Bravo Canon'a ...

Bir hata olmasın ?

#paperman' tarafından 27.08.2016 19:21:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ağustos 2016, 19:18 - İp: 108.***.**5.85
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ev 43 iyiymiş..

Benim anlamadığım her ürüne fabrikasından çok methiyeler düzerek, kopyala yapıştır bilgilerle site oluşturmanın manası nedir? zaten bu bilgiler var internette.

ben beklerim ki koca makinede 61 af noktası ne yahu ? diye bir serzeniş olsun.ya da noktaların vizöre dağılımı ortaya mı yığılmış kenarlara mı dağılmış.Af kararlı mı, dediği kadar ince hassas mikkemmel mi onu duyalım. reklam reklam reklam..

Ekipmanı alırsınız elinize 3-4 gün kullanıp iyi kötü fikirlerinizi yazarsınız, bunun bir manası faydası olur, yoksa canon reklamı izlemenin bize faydası ne, ya da diğer ürünler için?

Bir de sitede inceleme diye başlık var o ürünleri elinize almadan incelemiş olmazsınız ki, yine tanıtım yine kopyala yapıştır bilgiler.

İnceleme elinize alarak olur, ürünün görünüşü ağırlığı kullanışlılığı iddia edilen şeylerin olup olmadığı anlatılır. kendi çektiğiniz örnek fotolar konulur..ki vatandaş fabrika sahipleri dışında tarafsız bir yorum okusun.. aynı şeyleri yazıp durmanın pek faydası yok bana göre.

nikon 105mm 1,4 lensi ne ara aldınız merak ettim?










#kesim00' tarafından 28.08.2016 11:00:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ağustos 2016, 10:48 - İp: 212.***.**7.196
yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sayın Paperman, haklısınız... EV-32 olarak değil EV 3 üstü 2 olarak okumak gerekiyor. EV 43 değil EV 4 üstü 3 olarak okumak gerekiyor. Yazının yayınlandığı web sitesindeki sayfada ( http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-yeniler-45.html ) 2. rakamlar küçük gösterilemediği için böyle bir durum çıkmış ortaya. Editörü uyardım ama çözemediği için yazılı olarak düzelmiş.

Sayım kesim00, bu bir inceleme yazısı değil. Haber yazısı. Firmaların duyurusu, basın açıklamaları, görselleri ile oluşturulan yeni ürün haber.

Tüm eleştirilere teşekkür ederim.

Yalçın Çakır

 

Tarih: 28 Ağustos 2016, 19:34 - İp: 78.***.**0.39
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

EV -4 uzeri 3 , yani 4un 3.kuvveti, EV-64 yapar ki sanırım bu da bizi BİR TRILYON YILA filan götürür . EV3 uzeri 2 de EV-9 olur ki bu bile fotoğrafçılıkta imkan dahilinde değil.

5DMarkIV 'un AF limiti maximum EV-4, doğrusu bu.



 

Tarih: 28 Ağustos 2016, 23:53 - İp: 108.***.**5.85
  • 1