evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 500d Öneriler

Merhabalar, ben fotoğrafçılığa yeni merak salan birisiyim. Anı yakalamak konusunda kendimi prof. olmayan makinelerde iyi görüyorum. Ayrıca yaşadığım yerden dolayı habere eğilimli bir çok olay olabiliyor. Terimleri vs. pek bilmediğimden dolayı bir kaç arkadaşımdan yardım istedim. Bana Canon 500D'yi önerdiler. Bütçemi 1800 liraya kadar çıkarabilme olanağım var..

İstediğim şeyler makinenin elde biraz kaba durması (yani oyuncak gibi değil), hem zoomlu çekim hemde standart çekim yapacağım için lens önerileriniz. 500D olmasa bile önerebileceğiniz makineler.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım..

Emre Volkan Özbalta

Tarih: 19 Ocak 2011, 09:02 - İp: 94.***.**2.6
dr_deniz
dr_deniz (üye)
Van / Amatör

500 D ve 550 D kesinlikle süper makineler ikisini de gönül rahatlığı ile önerebilirim... kendim 550 D kullanıyorum çok memnunum,sizde 550 D alırsanız sınırsız HD video çekimi yapabilirsiniz haberciliğe merakınız varsa baya yardımcı olur size...

Tarih: 19 Ocak 2011, 09:18 - İp: 88.***.**3.201
evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Peki lens olarak ne kullanıyorsunuz ? İlk yazımdada söylediğim gibi haberler tehlikeli olabileceği için hem zoomlu çekim hemde normal çekimler için standart bir lens gerekiyor

Tarih: 19 Ocak 2011, 09:34 - İp: 94.***.**2.6
dr_deniz
dr_deniz (üye)
Van / Amatör

açıkçası bende fotoğrafçılıkta yeniyim lens konusunda çok fikrim yok forumda çok değerli ve tecrübeli arkadaşlar var yardımcı olacaklarına eminim... ben sadece makinemi yeni aldığım için fiyatlar ve alınabilecek yerler konusunda biraz fikir sahibiyim...

Tarih: 19 Ocak 2011, 09:39 - İp: 88.***.**3.201
evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim değerli cevabın için. Video ile pek işim olacağını zannetmiyorum ama olursada olur. Lens önerileri lütfen.

Tarih: 19 Ocak 2011, 09:56 - İp: 94.***.**2.6
umitt
umitt (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende sizinle aynı durumdayım,araştırıyorum ama diğer konuları da okuduysanız göreceksiniz daha yeni olduğumuz için sadece kit lens öneriliyor(haklı olarak),dolayısıyla ben şimdiden söyleyeyim 18-55 IS + 55-250 IS önerilecek.
Ayrı bir lense geçmek içinde bu lensleri iyice bir kullanmamız lazım.Sonuçta birinin eksiğini görmeden yeni bir şeye ihtiyaç duyulmayacağı aşikar.
Birde makine almadan önce teknik bilgileri öğrenmeniz de fayda var ,makineyi alınca fransız kalmak hoş olmaz. Son olarak bu iki lens ile birlikte 500d tam bütçenize göre.

Tarih: 19 Ocak 2011, 14:29 - İp: 193.***.**4.94
evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün 500d aldım. Teknosa'da 18-55'le beraber 2.300 lira fiyat koymuşlar. Beşiktaş MediaMarkt'a gittim. Orda bulunan arkadaş çok yardımcı oldu. 18-55 IS + 55-250 Lens'le beraber 2.400 liraya kapattım. Çantasını tripodunu vs. gereçleri geliş fiyatından aldım. Makinemden ilk günden çok memnun kaldım.

Tarih: 19 Ocak 2011, 19:25 - İp: 85.***.**4.15
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

moralinizi bozmak gibi olmasın lütfen ama pahalıya aldınız.bak bende yeni makine aldım nikon d90.
sizin aldığınız makine ve lensler ile birlikte 2020liraydı benim aldığım yerde. üstelik sizin aldığınız aksesuarlarda hediye geliyordu. çanta-8gbhafıza kartı-polarize ve ultraviole filtre (alman malı), temizlik seti. vs hediye geliyordu. neden acele ettiniz forumu az araştırsanız bizim yazıları bulabilirdiniz. istanbuldan aldık bizde. hemde çin malı değil. garanti kartları imzalı faturalı şekilde eksiksiz bir şekilde ulaştı bize.

Tarih: 19 Ocak 2011, 19:33 - İp: 85.***.**2.183
evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Yok moralim bozulmadı ama keşke biraz daha erken yazsaydınız. Hangi mağazadan aldınız ?

Tarih: 19 Ocak 2011, 19:41 - İp: 85.***.**4.15
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

istanbulda satıcı. bedava-shop adında gg ye gir orada bulursun. biz gg üzerinden almadık tabi.

Tarih: 19 Ocak 2011, 19:45 - İp: 85.***.**2.183
evopac
evopac (üye)
İstanbul / Amatör

Artık yapacak birşey kalmadı. Yeni başladığım için biraz öğreneceğim. Fotoğraflara yorum atarsın artık )

Tarih: 19 Ocak 2011, 19:47 - İp: 85.***.**4.15