gencfeys
gencfeys (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 500d Mi? Yoksa Nikon D80 Mi?

Arkadaşlar dslr makine alcam 2.el bütçem 700 800 TL Dahasıda yok yani ona göre makine alcam hangisin daha iyi ve hangisini önerirsiniz? Başka makinede önerebilirsiniz. Teşekkürler.

Tarih: 15 Kasım 2012, 22:36 - İp: 85.***.**9.148
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kıyaslanamaz bile. Arada dağlar kadar teknoloji farkı var. Canon 500D olmalı.

Tarih: 16 Kasım 2012, 10:15 - İp: 46.***.**3.230
filinta10
filinta10 (üye)
İzmir / Amatör

"Kıyaslanamaz bile. Arada dağlar kadar teknoloji farkı var. Canon 500D olmalı."

Sebepleri nedir mesela?

Tarih: 16 Kasım 2012, 11:12 - İp: 78.***.**1.225
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sebeplerini tek tek yazmaya kalkarsak çok uzun bir yazı yazmak zorunda kalırız. Her iki modelin de adını google ile aratarak bakınız. Bazı önemli teknik noktaları forum aracılığıyla bu konuda temel eğitim almadan anlamak da zordur. En iyisi bolca okumaktır.
Örnek vermek gerekirse:
Her iki modelde kullanılan sensörlerin farkı nedir? Sadece megapixel değil, sensörün sahip olduğu teknoloji ve bunun farkları.
500D video çekimi yaparken diğeri yapamaz. Iso başarımında 500D daha iyi kabul edilir.
Bunlar sadece birkaç nokta. Dolayısıyla kendiniz google'dan yardım alıp bol bol okuyunuz.

Tarih: 16 Kasım 2012, 11:51 - İp: 46.***.**3.230
filinta10
filinta10 (üye)
İzmir / Amatör

kıyaslanamaz bile denildiğinde ciddi bir fark varmış gibi söylemiş oluyorsunuz ve ben buna katılmıyorum. iso ve video dışında ciddi bir farkı yok bana kalırsa. Ve evt bencede canon ama abartmamak lazım

Şimdi baktımda çekilen fotoğraflara. Açıkçası d80 ile olanlar çok daha iyi görünüyor. Ama bu bi kıstas olmayabilir. Çekimi yapan önemli.

Buyrun:
http://www.netfotograf.com/dijital-fotograf-makineleri/canon/canon-eos-500d/fotograflar-1.html

http://www.netfotograf.com/dijital-fotograf-makineleri/nikon/nikon-d80/fotograflar-1.html

#filinta10' tarafından 16.11.2012 12:04:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2012, 11:55 - İp: 78.***.**1.225
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Kiyaslanabilir tabi, kiyaslayalim bakalim:
Bence 500D'nin artilari:
- 3" LCD ve ekranda 3 kat cozunurluk.
- Canli on izleme
- Video kaydi
- 15MP, daha iyi dinamik aralik ve yuksek ISO performansi ve daha genis ISO araligi
- 14bit RAW
- Saniyede 3.4 kare cekim. D80 3 kare, cok avantaj yok gibi ama 500D 173 kare cekebilirken D80 23 kare cekebiliyor
- Algilayicida toz engelleyici sistem
- Kesinlikle daha iyi menu (Nikon menu tasarimini hala duzeltmedi ne yazik ki. 500D'nin menusu bendeki D700'den cok daha iyi ve kullanisli)
- Ayarlari tek ekrandan yonetmeye yarayan "Hizli kontrol paneli". Hayat kurtarici oluyor bazen.

Bence D80'in artilari:
- CCD algilayici sayesinde ISO400 ve altinda biraz daha iyi renkler. Bunu arti olarak yaziyorum ama bence cok buyuk arti degil. 50D kullandim (500D'deki algilayicinin aynisi var) ve renklerinden cok memnundum.
- Pentaprizma ve daha buyuk optik bakac
- ISO degerlerini 1/3 stoplar ile degistirebilmek (ben cok kullaniyorum)
- Daha iyi Otomatik ISO ayarlari (minimum enstantane hizini belirleyebilmek faydali)
- Ikinci tekerlek, ust LCD
- Daha iyi deklansor sesi Canon XXXD serisinin sesine alisamadim hala
- Tutus ergonomisi biraz daha iyi gibi, ama elinize alip denemeniz lazim. Ben 450D ile de rahattim, rahatsiz etmiyordu.

Belki daha vardir, simdilik aklima gelenler bunlar. 500D daha iyi bence.

Tarih: 16 Kasım 2012, 12:21 - İp: 95.***.**6.64
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu başlığı açan arkadaşın sorduğu sorudan gayet net anlaşılıyor ki bu konuda pek bi bilgisi yok. Yani konuya vakıf değil, temel fotoğraf bilgisi bile olmadığını tahmin ediyorum.
Bu seviyedeki kullanıcının CMOS ile CCD sensör arasındaki teknikten, 12 ile 14 bit raw arasındaki farktan ve bundan başka pek çok ince ayrıntıdan şimdilik pek bir şey anlayabileceğini sanmıyorum. Bundan dolayı ayrıntıya girmeden en kısa yoldan Canon 500D'ye yönlendirmek en mantıklı olan değil midir Ertan hoca?

@filinta10
İşaret ettiğiniz fotoğraflardaki CCD/CMOS sensör farkından kaynaklanan renk canlılığının tercihi; bazı fotoğrafçıların günümüzde bile CCD sensörü tercih etmesi, o seviyedeki bir fotoğrafçının D80'den alabildiği performansı, bu başlıktaki soruyu soran kullanıcının da alabileceği anlamına gelmiyor. Bu arkadaşımız büyük ihtimalle bu makinayı "Auto" moduna alıp çekim yapmaya başlayacaktır ve ben ona 2012 yılının bittiği şu günlerde CCD sensörü tavsiye etmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bundan dolayı bana göre bu seviyedeki birine bu iki model arasında kıyas yapmasının bile pek gerekli olmadığını söyledim. Ve yine tekrarlıyorum iki gövde arasında bu seviyedeki bir kullanıcı için kesinlikle ciddi farklar vardır, bir video bile onun için ciddi bir farktır.
Siz sahip olduğunuz deneyimden ve genelde bol ışıklı ortamlardaki çekimlerde CCD sensörlü bir D80'i tercih edebilirsiniz, bundaki mantığı ben anlayabilirim; ama bu arkadaşımızı bu saatte D80'nin yanına bile yanaştırmak istemem.

Tarih: 16 Kasım 2012, 13:31 - İp: 46.***.**3.230
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Kıyaslanabilirler.
50D ile 500D nin sensörü aynı değildir.

Madem bütçeniz düşük, 500D yerine 450D alın, m42 adaptör ve helios, pentacon,jupiter,tair, mir gibi manuel lenslere yönelin. 18-55 lensiniz de AF lensiniz olarak yanınızda dursun.

Manuel lenslere bir göz atın hak verirsiniz

Tarih: 16 Kasım 2012, 13:49 - İp: 85.***.**3.29
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

kamera54 hocam, bir arkadas ciddi fark yok demis ondan yazdim onlari, aradaki farklari gostermek icin Bence bayagi fark var arada.
g.emre, 500D ile 50D'nin algilayicilari farkli mi? Cikislari arasinda 3-4 ay var galiba, bana ayni algilayici gibi geliyor. Sonuclari da ayni gordum ben.

Tarih: 16 Kasım 2012, 22:05 - İp: 84.***.**1.146
  • 1