goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 400d mi Pentax K10 Mu..

slm arkadaşlar... ben de bir fotoğraf müptelasıyım ama ne var ki bir makinada karar kılıp aktif çekim yapamıorum. her kafadan bi ses çıkıo. hocamız canona güvenin ama lens nikonun daha iii dedi, birbaşkası neden pentax düşünmüorsun o kadar para vermene ne gerek var markaya dedi en ii si nikon diyenlerde var..
şimdi seçenekleri 2 ye indirdim arkadaşlar canon 400d mi pentax k10 mu yada bu fiyat aralığında başka ne önere bilirsiniz..
ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorumm..

Tarih: 20 Mayıs 2008, 23:58 - İp: 212.***.**5.99
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

sizin de bildiğiniz gibi bir SLR makine tekbaşına bişey ifade etmez.Onu yani gövdeyi, lensiyle birlikte düşünmek gereklidir.fotoğraf makinenizle daha çok ne tür çekimler yaptığınızı bilmiyorum ama eğer lens çeşitliliğini gözönünde bulundurursanız, Canon ve Nikon, çeşitlilik konusunda yalnızca Penatx'tan değil, tüm markalardan birkaç adım öndedir.Gerek spotlarını, gerekse ikinci ellerini internetten yada sirkeci civarındaki fotoğraf mağazalarından çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.ama dediğim gibi ne tarz çekimler yaptığınızı bielirtmediğiniz için net birşey de söylemek zor.Çekim amacınıza göre belki de hiç lens alma ihtiyacına girmeyip direkt üzerindeki kit lens işinizi halledecek de olabilir ve durumda lens çeşitliliğinin bir öenmi kalmaz.Kendim 400D kullanıyorum ve son derece de memnunum.Yalnız 400D'nin kit lensi bir SLR makineyi kaldıramayacak kadar zayıftır.Yani 400D'yi almaya karar verdiğiniz zaman sadece gövde alıyormuş gibi düşünebilirsiniz.Ama Pentaxların kit lensleri genelde çok iyi oluyorlar ve işinizi gördüğü müddetçe size ayrıca bir lens aldırmaya gerek kalmıyor.

#aeron' tarafından 21.05.2008 00:34:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 00:32 - İp: 88.***.**4.22
goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

ben fotoğraf çekmeyi seviyorum kendimi hiç bi konuda kısıtlamadım ama daha çok doğa ve ayrıntı çekmeyi seviyorum bu belki birazda iyi bir makinayla çekmeye başladıkça kendiliğinden şekiillenecek ama bölümüm gereği belki moda fotoğrafçılığına da el atabilirim dediğim gibi gerçek manada bu işi yapmadan makinaları tanımadan sölenecek bişi deil.

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 00:41 - İp: 212.***.**5.93
goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

tabi lensle birlikte alacağım aslında ben yakın bi zamana kadar canon 400d den başka bişi düşünmüyordum ama neden başka marka düşünmüyorsun diyenlerin sayısı baya bi artınca bende bi düşünmeye başladım bana alternatif olarak pentax k10 u önerdiler sitedeki ürün incelemesinden okuduğum kadarıyla baya ii bi makinaya benziyor ama yine de pek bişi bilmiorum özellikle de uyumlu lensleri konusunda. ama canonu 70-300 sigma lensiyle birlikte alacağım kararım kesinleşirse tabi..

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 00:50 - İp: 212.***.**5.101
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili kardeşim; fotoğrafı sevmen güzel birşey ve zamanla baskın yönünü keşfederek belli bir fotoğraf kompozisyonunu çekmeye doğru yöneleceksin.''kendimi hiç bi konuda kısıtlamadım'' diyorsun.o halde günelik kullanım için ilk etapta işini halledecek, hem geniş açısı olan, hem de hafif tele olan bir satndart zoom lens alabilirsin.Ayrıntı çekmek derken makroyumu kastettin bilimorum da standart oom bir lensle çok güzel doğa fotoğrafları çekebilirsin.Sadecedikkat etmen gerekn, mümkünse f/2.8 sabit diyaframlı olanını al derim ben...Dediğim gibi zamanla çekim tarzına göre yeni lensler alırsın..
...........

Makine seçimine gelince..Aslında makine seçiminde önce genel anlamda şöyşe söyleyeyim..alacağın nesne ister bir fotoğraf makinesi, ister bir otomobil, bir dizüstü bilgisayar.....ne olursa olsun..gereğinden fazla araştırmak, gereğinden fazla detaya inemk, seni işin içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır.Tabii ki bilgisi olan insanlara danış ama bizim toplumumuzda bilgisi olanlarla birlikte kulaktan dolma iki cümle bi bilgiye sahip olan da kendisini o konuda bilgili sandığı için her önüne geleni dinleme.Dediğim gibi ben Canon kullanıcısıyım ve çevremde Nikon kullanan arkadaşlarım da var.Öncelikle kaliteli bir lensi makineye takıp sonra da sen bu işi yani fotoğrafçılığı geliştirir, çekim tekniklerini öğrenirsen, kullandığun her makine seni inanki tatmin edecektir.benim profesyonel katalok çekimleri yapan fotoğrafçı arkadaşım, bundan beş-altı sene önce çıkan Canon 10D marka makineyi kullanıyor.pintiliğinden yada parası olmadığından makineyi değiştirmiyor değil; elindeki makineyi kullanmasını biliyor ve o eski teknoloji makineyle dahi harikalar yaratıyor.Yani demek istediğim araştır ama hangisi sorunua bu kadar takılma.sonuçta iş sende bitiyor.Mesela markalar arasındaki tercih sebebini belirleyen etmenlerin başında daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi kens çeşitliliğinin yanında yüksek ISO performansı, JPEG çıktılarının kalitesi(RAW demiyorum dikkat edersen) gii etmenler ilk sırayı alır.Mesela yüksek ISO performansında eğer Canon seni tatmin etmezse, başka hiçbir makine seni tatmin etmeyecektir.Öte yandan mesela canon 40D'nin jpeg çıktısı, adeta raw formatındaki fotoğrafın photoshopta işlenmiş hali gibi kalitlidir..Tabii hemen belirteyim ki ben ne canon satıcısıyım, ne canon ürün danışmanıyım..yani canonla uzak yakın hiçbir bağım yok, sadece kullanıcıı olmaktan başka..yani dediğim gibi araştır ama çok da takılma..çünki düşündükçe işin içinden çıkılmaz bir hal halıyor.. (bu arada ne bölümü okuyorsun?

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 03:04 - İp: 88.***.**4.22
goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

teşekür ederim öncelikle benim derdimle ilgilenen tek kişi sizsiniz.. dönem başından beri araştırıorum bugün oldu hala alamadım ve çok fazla yol katetmiş diilim sizin de dediğiniz gibi işin içinden çıkamıcam galiba bence bi yerden başlamalı ağırlıklı tercihim canon 400 d yi almayı düşünüorum. ayrıntı derken börtü böceği yani makro çekimi kastettim desen yapımında kullanıorus bunun için bi isim verebilir misiniz birde doğa fotoğrafları çekebileceğim bi lens ama uzun olmasını istiorum karadenizin yüksek dağlarında işimi görebilecek bişi.. şimdiden saolasın..
tekstil ve moda tasarımı güzel sanatlarda

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 20:15 - İp: 212.***.**5.101
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Makro için bir lens, doğa ve manzara fotoğrafları için de bir lens almalısın o halde.Tabi gerek aldığın markanın lensleri, gerekse Tamron, Tokina.. gibir üçüncü parti lens üreticilerinin lenslerini düşünürsek, çok geniş bir lens yelpazesi çıkıyor önümüzüe.alınacka lenslerin çekim amacı ve özelliği belliyse geriye sadece hangi lens için hangi ne kadarlık bir bütçe ayıracağın kalıyor.Sonuçta mesela Canon'un 200 dolarlık lensi varken 2500 dolarlık lensi de var..Lens bütçeni belirtirsen, o fiyat aralığında en iyi performansı verecek lensleri söyleyebilirim.

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 22:16 - İp: 88.***.**7.24
hcagir
hcagir (üye)
Ankara / Amatör

hem 400d hemde k10d sahibi biri olarak söylüyorum, canon vs. pentax muhabbetine girmeyeceğim, ama bence 400d alma, dikkat edersen canon alma demiyorum 400d alma diyorum, nedenini sorarsan öncelikle berbat vizörü, üzerinde gelen kit lensin kalitesizliği cf kart kullanması, minik yapısı, malzeme kalitesi, vesair ben memnun kalmadım, ve hatta onca para verip aldığım 17-85 usm is lensle dahi memnun kalmadım, ha çok mu kötü derseniz muhakkak iş görme noktasında sizi yolda bırakmıyor, gren konusunda falan iyi ancak zevk vermiyor. ve garantili fiyatı halen biraz abartı.

k10d evet biraz gürültülü çalışıyor, ve lens seçeneği pek yok, aksesuar sıkıntısı var ama ben hala onu ayrı kefede tutuyotum çünkü 400 ytl farkı bence fazlasıyla hakediyor. öncelikle renk kalitesinden memnunum, menüsünden raw-jpeg dönüşümü, çekilen fotonun beyaz ayarının sonradan makine üzerinden değişimi, sinema ekranı vizör, parantez modunun ve birçok ayarın hızlıca tek düğme ile yapılabilmesi, ele oturuşu sarsıntı engelleme özelliği kit lensinin keskinliği, iso öncelikli modu,

k10d mi 30d veya 40d veya d200 desen bilemem derim ama ben olsam 400d almam.

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 22:20 - İp: 88.***.**1.15
goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

şöyle söyliym sigma 70-300 apo macro yu hocamız tavsiye etti hayyamda 270e buldum benim için çok ii bi fiyat çok fazla yukarı çıkamam belki 400-500 olabilir ama macro lens fiyatlarını hiç bilmiorum

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 22:27 - İp: 212.***.**5.98
goobbless
goobbless (üye)
İstanbul / Amatör

hcagir teşekküredrim katkınız için ama ben pentax meselesini kapattım önerdiğiniz diğer modellerse fiyat aralığımın üstündeler yada ben uygun bulamıyorum d40 için en düşük fiyat nedir spot.?

#goobbless' tarafından 21.05.2008 22:38:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 22:35 - İp: 212.***.**5.98
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

sayın hcagir 400D'nin dezavantajları hakkında bahsetmiş.Haklı olduğuna katıldığım tek konu var.Dediği gibi 400D'nin vizörü çok küçük ve bundan ben de şikayetçiyim. Bunun dışında malzeme kalitesi hakkında ben pek şikayetçi değilim.Gövdesi evet küçük bir mak,ne ama sonuçta orta düzey bir makine değil giriş seviyesi bir makine olduğu için tüm markaların giriş seviyeleri zaten küçük ebatlara sahip oluyor.Yani yanlış anlaşılma olmasın; ben küçük ebatlı makineyi savunmuyorum.Büyük ebatlara sahip olması tabii ki enbaşta ele oturması açısından iyibirşey ama sonuçta giriş seviyesi bir makine olduğu için hoşgörmek lazım.Bunların dışında CF kart kullanmasını neden olumsuz özellik olarak görünüz anlayamadım. sonuçta 40D gibi, Nikon D300 gibi,Nikon D3 yada EOS 1D serisi gibi tüm orta ve profesyonel seviye makineler CF kart kullanıyorlar.

.......

Bahsettiğin lensten önce şunu söyleyeyim..doğa fotoğrafçılığıyla manzara fotoğrafçılığı kavramları farklı kavramlardır.Manzara diyince geniş açıyla mesela bir şehri, bir sarayı, bir camiyi..fotoğraflamak gelirken doğa fotoğrafçılığı diyince de daha çok vahşi doğa fotoğrafçılığı; mesela bir timsahı felan fotoğraflamak geliyor. Yani anladığım kadarıyla bir tele zoom lens almak istiyorsun ancak hevesini gibi kırmak olmasın o bahsettiğin sigma 70-300 öyle ahım şahım kaliteli bir lens değil..Yani gerçekler bunlar ama o fiyatlara kaliteli bir tele zoom almak çok zor.sırf işimi halletsin anlayışına da bben karşıyım.çünki gövde geçici ama lensler kalıcıdır.Aldığın zaman bir defaya mahsus iyi birşey al bence..ama bahsettiğin fiyatlara kaliteli makro lensler alabilirsin.önce hangisini alacağına karar ver..

 

Tarih: 21 Mayıs 2008, 22:49 - İp: 88.***.**7.24