Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Fotoğraf Baskısı Nasıl Alınır
Arkadaşlar okuduğum kadarıyla 7-8 mp kameralarla çok da büyük olmayan baskılar alınmakta.Ben fotoğraf makinesiyle 3m ye 2m baskılar alabilmek için illaki panoramik çekim mi yapmalıyım?Öyle bile olsa Kodak P880 ile maximum kaliteli baskı ölçüsünün 8MP için 75cm e 100cm olduğunu öğrendim,kataloğuna bakarak.Yani kısa olan uzunluk bile 2m isteniyorsa o zaman panoramik görüntü de yetersiz kalmaz mı?
herkese slm
baskı işleri ile haşır neşir oldugum için kısaca açıklıyım baskılar kabaca iç mekan ve dış mekan olarak ayrılıyor iç mekanda insanlar fotografa yakından bakacagı için inch kare başına pixel sayısı 300 dpi olması lasım dış mekanlarda ise bina araç board gibi insanlar fazla yakınlaşamadıgı için bu değer 72 dpi kadar düşebiliyor. photoshopta bu degerleri girerek en iyi kalitede kaç cm baskı yapacagınızı bulabilirsiniz. buna ek olarak interplasyon ile yüzde 30 oranında fotografı fazla bozmadan iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz . dediginiz boyutlarda fotograf kalitesi yakalamak istiyorsanız orta format digital back anca yeter sanırım 22 mp
Poster boyutunda büyütme işlemlerini photoshoptan yapıyorum.Kalite kaybı yok denecek kadar az.Büyütülecek fotografı açın.İşlemlere başlamadan önce bir action düzenleyerek bunu bir tuşa bağlayın.(Ben F10 yaptım)ve actionı kayda başlatın.İmage Size iletişim kutusunu açın.Document Size başlığı altındaki değerleri şu şekilde düzenleyin.ölçü birimini inch den Percent'e çevirin.Ve görüntüyü %10 büyütmek için width değerine 110 yazın.(görüntüyü %10 büyütmek photoshopta görüntüyü bozmaz.Sebebini sormayın)Resolution değerini 300 yapın.OK ile pencereyi kapatın.Action kaydını durdurun.Fotograf %10 büyümüştür.Action'u hangi tuşa bağladıysanız (F10)o tuşa her bastığınızda fotograf %10 büyüyecektir.İstediğiniz ölçüye gelene kadar bu işleme devam edin.
Kolay gelsin
Cevaplar hayli ilginç.Yardımcı olanlara ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.Farklı yorumları olnlar varsa düşüncelerinizi bekliyorum
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
022707 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
040818 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?