Fotoğrafçılık Forumları
Bilenler; Nikn D200 mü Cann 40d Mi?
iyi günler arkadaşlar!!
Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum
Fotoğraf konusunda çok iyi olduğumu söyleyemem lakin yinede çok seviyorum. Umuyorum bir gün çok güzel fotolar çekmeyi başaracağım!! 1.5 yıldır Canon 300V makinam vardı ama sanırım dijitallere geçme zamanı geldi geçiyor.
Derdime gelecek olursak; yakın bir zamanda makina almayı düşünüyorum ve alternatif olarak düşündüklerim (Yanlarında yalçınlar fiyatları var, yüksek miktarda para vereceğim için aldığım yerin de malını sahiplenecek bir yer olmasını istiyorum);
1. Nikon D200 + NIKON AF-S DX VR 18-200 mm F3,5-5,6G IF-ED Lens---------3300 YTL
2.CANON EOS 40D + EF 17-85 mm Lens ---3490 YTL
Söylediğim gibi profesyonel bir fotoğrafçı değilim ama dijital makina başlangıcını orta sınıf bir makina ile yapmak istiyorum.
Kullanım amacım ise genel olarak hayattan karaler(mümkün olduğunca sokakta az kişili fotolar) ve doğayı çok sevdiğim için manzara fotoğrafları. En az bir yıl tek lens kullanmak zorundayım ve devamında da tek lens taşımayı hep tercih ederim.
Duyduklarım; Canonun sağlamlığını kanıtladığı hep savunuluyor ve mümkün olunduğunca canon almakta fayda olduğu. Nikonda ise sonradan lens alımlarından seçeneklerin çok olması. Tabi bunların dışında iki makina arasında belirli farklarda mevcut lakin ikisi de bana yeter ve de artar!!!
NOT: Farkındayım çok soru sordum ama bu soru özellikle fiyatlardan anlayanlar için: Yakında belli olacak ama bi fotoğraf stüdyosundan 1 yıllık kullanılmış
Nikon D200+ NIKON AF-S DX 18-135 mm F/3.5-5.6 GIF-ED Lens + Battery Grip+ NIKON SB-800 Flash
alma imkanım olabilir(D300 e geçtikleri için satılacakmış) ama hala fiyat vermediler. Sizce kaç paraya kadar almak mantıklı!!!
İlgilenen tüm herkese çok teşekkür ediyorum!!!
Merhaba 40d yeni nesil makine d200 malesef şu an biraz geride kaldı.Canon 40d düşünme derim.D300 listende olsaydı o zaman d300 derdim.40d
Arkadaşlar bi konuya daha değinmem gerekir sanırım: bu fiyatlar üstün de üstü limiti. Daha fazla geçmem imkansız ve bu fiyata yapabileceğim en iyi iki ekipmanın bunlar olduğunu düşündüm.
Ayrıca yazmayı unuttum; Canon da kullanılan CMOS sensörlerin enerji tüketimi konusunda diğerine göre(sanırım CCS idi Sony tarafından üretilen) çok daha cimri olduğu da kanıtlanmış ve bu fark ne kadar büyük. Bir süre sonra batarya masrafı da çok fazla olarak karşıma çıkar mı??
Tekrardan teşekkürler
soylediginiz fiyatlar cok yuksek..daha iyi fiyatlaa bulabilirsiniz sanırım arastırın...
yerinizde olsam d200 yada 40d yerıne mesela 450d yada sony a200 a300 gibi modelleri dusunurdum..sizin için cok farkedecek eksi yada artıları olmadıgını dusunuyorum...
giriş seviyesi diye gectiklerine takılmayın..suanda piyasada satılan giriş seviyesi modeller bile d200 ayarında makineler.
---
yok illa bu ikisi arasında bir makine derseniz sordugunuz soruya benimde cevabım 40d..
merhabalar,
Bende sizin gibi çok ikilem arasında kaldım. Ama sonunda araştırmalarıma göre ve söylenenlere göre kesinlikle 40d diyorum. Ama kullanan arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olacaklardır. Ben sizi caydırmak gibi olmasın ama fiyatlar aşırı yüksek. Biraz daha araştırın. Spot düşünmez misiniz ? Yani 1 yıla kadar amerika garantili v.s ? Yinede sizin bileceğiniz iş.
tesekkürler kolay gelsin.
öncelikle cevap için tekrar teşekkür ederim
Spotları D80 almayı düşünürken baya bi araştırmıştım ve dediğiniz gibi uygun fiyatlar buldum. Lakin bugüne kadar spottan ne aldıysam bana yaramadı, neredeyse hep sorun çıktı ve karşı taraftan yardım alamadım. Bu sefer daha fazla ödeyip işimi garantiye almak istiyorum.
Ayrıca 40D alırsam 300 ytl civarı canonun geri iadesi var lakin makina türkiyeden alınmalı, birazda pazarlık falan minumum düzeye indirmeye çalışıcam! Ayrıca üzerindeki lens içinde 95 ytl iade var ama kit halinde gelince sanırım bu iade yapılmıyor.
40D denildiği gibi teknoloji olarak D200'den daha ileri, birçok yeni özellik var. ama o fiyatlar gerçekten çok çok yüksek. spot düşünün derim. ikincisi, Canon'da objektif sıkıntısı çekmiyorsunuz, aksine benim fikrim, Nikon kullanıcısıyım ama Nikon'da Canon kadar fazla alternatif yok diye düşünüyorum. Canon objektif konusunda akıllı, yıllardır içlerine mikro-motor yerleştiriyor ve ger amaca farklı objektifleri var. kalite olarak aynı sayılırlar.
stüdyodan almayı düşündüğünüz makineyi iyi inceleyin derim, hatta iyi anlayan birine de gösterin, çok yıpranmış olabilir, perde sayısını devirmiş olabilir. bütçeyi yükseltirseniz D300 de listeye koyun, D200'ü çıkarın, 40D-D300 arasında seçim yapın derim. tabi bunlar benim fikrim herkes katılmayabilir. şimdiden hayırlı olsun makineniz
d200 alacagınız bu paraya cok rahat d300 alabilirsiniz onuda not olarak yazayım buraya..
ilk mesajımda soyledigim makineleri degerlendirmenize katın,
arada sizin işinize yarayacak ne gibi farklar var dusunun ondan sonra bir alısveriş yapın derim ben..
d300 ün body si 1900 dolar civarında spot olarak...
3300 ytl verecekseniz eğer..bence biraz daha araştırın...
ha illa D200 mü 40D mi derseniz...
zor karar...çok kesin 40D diyemem...d200 hala çok ama çok iyi makina
merhabalar ,
Bence serkan abi 40d al D200 al ne alırsan al ama o fiyatlar COK PAHALI.. Yani sizi tanımıyorum. Ama o parayı d200e verirseniz şahsen içim gider. 40d içinde aynı.Sizin adınıza üzülürüm. Para az bir miktar değil yaw 3300 ytl diyorsunuz. Süper bir gövde ve işinizi görebilecek lensler alarak güzel bir donanım oluşturabilirsiniz.
Kolay gelsin.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
D90 - D5200 Bilenlerden Yardım İstiyorum
11 Haz. 2014, 18:31 merakliesra
8178715 Haz. 2014, 10:24
vendorr -
-
-