blodnex
blodnex (üye)
İzmir / Amatör

Benim Durumum Biraz Farklı

merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 2 yıl önce bilgi sahibi olmadan düğün fotoğrafı çekmeye başladım ozamanlar biraz merak sarmıştı ve o merakım o yaz bitmişti kullandığım makina Nikon D40'dı.2 sene aradan sonra bir arkadaşıma yardım amaçlı yine düğünlere fotoğraf çekimine gitmeye başladım bu sefer fotoğraf merakı beni iyice sarmaya başladı fakat genelde otomatik çekim yapıyordum ve düğün bitimi ile benim çekim işimde bitiyordu sonuç olarak düğün dışında fotoğraf çekmedim desem yeridir ama bir meraktır aldı başını gidiyor yaklaşık 1 ay içinde arkadaşım çin ve tayland a gidicek ordan makine getirtmeyi düşünüyorum

1-benim için hangi makineyi önerirsiniz ortalama fiyatları nerden bulabilirim ?
2-makineyi basket maçlarında kullanabilirim gündemde öyle bir iş var
3-kendimi geliştirmem için önerileriniz nedir?
4-acaba daha önce makine kullanmış olmam sizce avantaj mı dezavantıj mı ?
5-açıkcası bütçem biraz kısıtlı ona göre yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkür ediyorum

Tarih: 8 Eylül 2010, 01:03 - İp: 78.***.**7.172
freestylegend
freestylegend (üye)
Denizli / Doğa Fotoğrafçısı

Merhabalar. Sorularına şöyle cevap veriyim;

1- Makine tamamen sizinle ilgili. Kimisi canon der kimisi nikon. Bunun için yoğun araştırma yapmanız gerekli. Sanırım süreniz kısıtlı. Arkadaşınız gitmeden sizin karar vermeniz lazım. Ben şimdi şu makine desem farklı olacak başkası dicek farklı olcak o yüzden ben buna cevap veremem kafanız çok karışacak. Siz araştırıp forumda kendiniz karar vermelisiniz. Ben bunun için çok kafa yormuştum. Bu arada hayyam'da sirkecide uygun fiyata bulabilirsiniz.

2- ?? Basket maçları derken? Geniş alırsanız iyi olur.

3- İlk olarak başlangıç seviye dslr alın. Bunun örnekleri forumda mevcut. D40'la otomatik çektim demişsiniz. Eğer basket maçları veya düğün fotoları çekcekseniz iyi bir dslr ile başlayın. Manuel ayarları kendiniz öğrenin.

4- Tabikide avantaj. Neden dez avantaj olsun Otomatik kullanmayı öğrenmişsniz bu iyi bir avantaj.

5'ye cevap vermedim çünkü dslr alcağınızda bunu göz önünde bulundurursunuz

Tarih: 8 Eylül 2010, 01:26 - İp: 94.***.**5.176
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

nikonu tanıdığınız ve gelişmeniz için
d200 d300
basket maçı çekeceğiniz için 200-300 mm zoomu olan bir objektif..
daha önce dslr kullanmanız avantaj
bütçenin kısıtlı olması çok muğlak bi ifade.. bütçe 3,000 liraylamı kısıtlı yoksa 10.000 liraylamı..

fotoğrafçılık hobisi 1000 lira bütçeylede yapılır
30,000 lira bütçeylede yapılır..

Tarih: 8 Eylül 2010, 01:27 - İp: 95.***.**7.203
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1. Çin'de hongkong dısından makine almanızı tavsiye etmem,giden arkadasların bizzat boyle soyledi. fiyatları en yakın ebayden gorursun.
2 . iso performansı iyi bir makine alman yerinde olur.
3. okuyun okuyun okuyun. enstantane diyafram ilişkisini tamamen cozmeden yanı temeli ogrenmeden hiçbirşeyi kendiniz yapamazsınız.
4.otomatik modda kullandıysanız avantaj degildir,dezavantaj hiç degildir.
5. butce kısıtlıysa giriş seviyesi modellere yonelmekte fayda var.
canon 500d yada nikon d90 oneririm.

Tarih: 8 Eylül 2010, 02:15 - İp: 78.***.**9.151
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

şu an sony'ler epey ucuz yeni modeller çıkarttıkları için. a550 düşünebilirsiniz. çinde 500dolar civarındaymış.

#yozkan88' tarafından 08.09.2010 21:18:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2010, 11:05 - İp: 213.***.**9.202
blodnex
blodnex (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum.bütçem malesef biraz belki komik bir rakam ama 1000 lirayı anca zorlar bu fiyata nasıl birşey alabilir sizce bir kaç konuda okudum aklıma da gerçekten yattı para biriktirmeye çalışıp makine alma süresinci fazlasıyla poz kaçırıyoruz onun için bu bütçe ile bir an önce başlamak istiyorum

Tarih: 8 Eylül 2010, 22:03 - İp: 78.***.**7.172
muharrem26
muharrem26 (üye)
Diyarbakır / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 19 Eylül 2010, 13:44 - İp: 78.***.**2.145
  • 1