Fotoğrafçılık Forumları
Amatör İçin Yeni Kamera
Merhabalar
Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce kendime ait ilk dijital kameramı aldım ve amatör fotoğrafçılığa adım attım.
Şu anda kullandığım makine Fuji Q1 ancak artık bu makine ile çekim yapmak beni doyurmuyor. Özellikle yakın çekim/portre fotoğraflar çekmek hoşuma gidiyor ancak elimdeki makine özellikle yetersiz ışıkda çok kötü çekim yapıyor. Bu yüzden yeni bir dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum. Kafamda belirlediğim fiyat 400-500 ytl arası. Bu fiyatlar arasında önerebileceğiniz yarı-profesyönel fotoğraf makineleri nelerdir?
Teşekkürler.
sen zaten compact'la kiyaslamakla hata ediyorsun pazarbey.. birak compact'lari falan..
Haklısın.Vazgeçiyorum.Karşılaştırmıyorum.
Şu anda Kıbrıs' ta öğrenciyim. Amerika'da bulunan arkadaşım aracılığıyla bir makine alacağım. Fiyatlarıda yazayımbir fikriniz olsun.
Fuji FinePix S5100 = 280 $
Fuji FinePix S5200 = 330/350$
SONY DSC-H1 2-Tone 5.0 MP Digital Camera = 386$
Canon S2-IS Silver 5.0 MP Digital Camera = 469$
Eklemeden geçmeyeyim. 100 milyon farkın Türkiye için pek anlamı olmayabilir ama Amerika'dan o fiyata Tripod ve hafıza kartı alma şansım var.
onurutku ben senin yerinde olsaydim, h1 alirdim o halde.. cunku s2 ile arasindaki fiyat farkina dedigin gibi kart ve tripod alirsin..
ayni sekilde 36 dolar fazlalik var diye de s5200 almazdim..
sonucta sen karar vereceksin tabii..
ama ben sana bir konuyu daha hatirlatayim.. sony h1'i veya canon s2'yi turkiyede, satmak istediginde kolaylikla satabilirsin de... cunku cok populer makineler.. ama s5200 okadar da populer degil..
tabii bu noktada, ceko'nun, fotograf makinesi yerine arsa falan almak daha mantikli eger ki satmayi dusunuyorsaniz soylemi geldi.. ama iste pazarbey ve huzunseli de dslr makine almak istiyorlar ve makinelerini satacaklar ki dslr alabilsinler.. o yuzden bu durumlari da dusun derim..
cunku eminim, ilerde bu makinelerden biri de seni kesmeyecek.. ve dslr isteyeceksin..
Konika-Minolta için ne düşünüyorsunuz acaba?
#pajero' tarafyndan 06.11.2005 11:28:47 tarihinde düzenlendi.
bana mi soruyorsun pajero?..
..konica'nin a200 makinesi de harika bi rmakine tabii.. hatta forumdan arkadasimiz, fotoman'in cok tavsiye ettigi bir model.. ki bir seferinde konica a200 ile cekilmis fotograflarla dslr'larinkini karsilastirmistik.. a200'un fotograflarinin daha iyi olduguna karar vermistik..
Onur Merhaba,
900YTL'yi limit olarak verdiğin için sana Nikon D50'yi tavsiye ederim
butterflyphoto.com'da
D50 SLR Digital Camera w/ 18-55mm F/3.5-4.5G Lens
==> 655$
D50 SLR Digital Camera - Body Only ==> 559$
dpreview.com'da D50 örnek fotograflarına ve incelemesine bir gözat, forumdaki yorumlarıda oku derim. Ben özellikle gece flashsız çekilmiş fotografa aşık oldum.
Kit olarak alırsan sana 885TYL'ye gelir. Kit lensi genelde tavsiye edilmiyor. Fakat ileride elin açıldığında kullanacağın alana uygun daha kaliteli lensler alabilirsin.
SLR alırsan makine senin ihtiyaçlarına çok uzun süre cevap verecektir. Böylece çok daha uzun süre makine değiştirmeden idare edebilirsin.
D50, D70'in özellikleri biraz kırpılmış hali. Fakat iki makinenin çektiği fotograflar çokta farklı değil. Tabi D50 alırsan çabuk bozulabildiği söylenen SD kart kullanman gerekecek.
Herkese söylediğimi sana da söyleyeyim, Nikon'un ABD satış fiyatı 1700$ olan D200 modelinden sonra Nikon D70s/D50, Canon EOS350D gibi modellerin fiyatlarının yakın zamanda düşmesi muhtemeldir
Yılbaşında talep çok yüksek olduğu için fiyatlar düşmeyebilir. Bence sen de benim gibi birkaç ay sabret.
Tripot ve hafıza kartı her zaman alınır ancak makineyi herzaman değiştiremeyebilirsin
Ayrıca D50'yi bu fiyata alırsan Türkiye'de istediğin zaman aldığın fiyata satabilirsin. Belki ileride D50'ni satıp D200 almak istersin(ki D50'yi kullanmayı öğrenince kesin isteyeceksin ) Şu anda bile 560$'a D50 satıyorum desen forumdan birçok alıcı çıkar.
Arkadaşlar aklıma gelmişken söyleyeyim. Dünyadaki tek acaip millet biz Türkler değilmişiz. Geçen yıl Kasım sonunda İngiltere'de SONY marka TFT LCD TV'lerin tamamının satıldığını öğrendim. Fabrika ürün yetiştirememiş. İnsanlar yeni yıla yeni televizyonla girmenin uğur getireceğine inanıyormuş
Bizde burada birkaç ay beklesek...fiyatlar düşse...babamızı ikna etsek...gibi ince hesaplarla uğraşıp duralım
Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır
Amerikadaki arkadaşım bana sormadan marka ve modelde küçük bir değişiklik yapmış Sony H1' de karar kılmıştım ama dün arkadaşımın yazdığı maili görünce bu model değişikliğine sevinmedim desem yalan olur. Mesaj şöyle;
"Utku, yılbaşında orada olabilmeyi çok istedim ama yazdan önce gelemeyeceğim. Hediyeni gönderiyorum, sen gerçi H1 istiyordun ama o modeli burdaki storelarda bulamadım, H1 alamadığım için üzgünüm. Onun yerine Canon Rebel XT diye bir model önerdiler. İnşallah yazın gelirken daha iyisini getiririm. Umarım şimdilik seni idare eder. Eğer makineyi beğenmedim dersen üç gün içinde değiştirme şansımız var."
Yanlız kafamda bir kaç soru işareti kaldı. Ben Rebel Xt yi kullanmayı öğrenebilir miyim? Yoksa fazla mı profesyonel kaçar. Bu arada makinenin yanında 75 e 300 lens var. Bu başlangıç için yeterli olur mu?
selamlar,
arkadaşım forumu biraz geç okudum ama ben bir noktaya takıldığım için cevap yazma ihtiyacı hissettim.. eğer rebel xt yi aldıysanız sizin adınıza gerçekten çok sevindim.. dadanagast arkadaşımızın bahsettiği fuji kullanan ve sonuçlarından memnun olan arkadaş benim.. her ne kadar pazarbey "yüksek iso değerleri ile çekilen fotoğrafların fuji s9500 de iğrenç" dese de "fuji s5600 ve noise değerleri" başlıklı forumda fotolardaki noise oranlarının azlığı bariz şekilde ortada.. üstelik 11 watt floresan ışık altında???
benim şahsi fikrim makineler konusunda yorum yaparken objektif davranmalı insanlar.. ama ne yazıkki bu forumda birçok kişi kullandığı makineyi göklere çıkarmaktan, en iyisi bu demekten haz alıyor. öyle yorum yapmak yerine her makinenin artılarını ve eksilerini karşılaştırma yaparak yeni arkadaşlara yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.. bende sizin gibi yeniyim ve bir sürü makine aras?nda son olarak canon s2, sony h1, panasonic fz5 ve fuji s5600 arasında kaldım. ve inanın yabancı sitelerdeki forumların ve karşılaştırmaların neredeyse tamamına yakınını bu makineler hakkında 5-6 ay kadar okudum.. sonunda panasonic fz5 de karar kıldım.o an için bulamadığımdan ve iso yüksekliğindeki başarısından dolayı fuji aldım. fujiyi tercih etmemdeki en büyük sebeplerden birisi de, fiyatının senin de bildiğin üzere uygun olmasıydı. ve bu fiyat uygunluğuna rağmen sony h1 ve canon s2 den hiç kalır yanı yok..
şimdi bu forumu okuyan arkadaşlardan bir kaçı sende fujiyi göklere çıkarıyorsun diyebilir.. ama inanınki tek amacım her makinenin kendine has ileri seviye özellikleri mevcut ve benim amacımda sadece bunu göstermek..
sonuç olarak size tavsiye niteliğinde yukarıdaki dört makineden ileri çıkan özelliklerini sıralamam gerekirse..
1. titreşim engellemenin kaliteli olduğu makineler fuji haricinde diğer üç makine. (çünkü bu makinelerde titreşim lensin mekanik olarak bir motorla oynatılması sonucu dengeleniyor) ama şunu da hatırlatmalıyım: fujide yazılımsal olarak kullanılan (bilgisayarda değil, makine resim çekerken devreye giriyor) ve farklı bir titreşim engelleme tekniği olan anti-blur sistemi var ve gerçekten başarılı.
2. enstantene hızında en başarılı model canon s2. 1/3200 fakat diğer modellerdeki enstantene hızları 1/2000 civarı ve bu bir amatör için fazlasıyla yeterli..sadece sony de 1/1000
3. makro mesafesi olarak canon 0 cm ile ipi göğüslüyor. ama yine de diğer makinelerin makro mesafesi yeterli.. içlerinde en yüksek mesafe değeri 10 cm ile fujiye ait.
4. video kalitesi canon da stereo ve oldukça kaliteli.. fujide bu konuda aynı derecede başarılı fakat mono.. diğer iki makinenin video kalitesi iyi fakat daha alt seviyelerde..
üstelik fuji ve canonun 640*480 - 30fps kayıt kalitesi var.. canonun bir diğer artı özelliği video çekimi yaparken fotoğraf çekmeye izin vermesi
5. kozmetik olarak fujinin ele oturuşu ve fiziki yapısı mükemmel.. onu kalitesiyle ve ergonomisi ile sony izliyor..diğer iki makine biraz daha vasata yakın..canonun objektif koruma kapağı çok kötü..
kolayca çıkıyor.
6. lcd ekran kalitesinde ise sony 2,5 inch dev ekranı ile diğerlerine fark atıyor.. diğer üçü 1,8 inch ekrana sahip..
7. panasonic harici diğerleri kalem pil kullanıyor.. ve bu bir avantaj.. çünkü yarı yolda kaldığınızda herhangi bir marketten alkalin pil alarak yolunuza devam edebilirsiniz.. canon ve fuji dört pil, sony iki pil kullanıyor. pil ömrü canon ve fujide en iyi faydayı sağlıyor.. ikiside oldukça az pil tüketiyor.. (2500 mah piller maksimum fayda sağlamada önerilecek olanlar.)
8. iso değerleri açısından fuji açık ara farkla bir numara. 1600 iso ya varan adımlarda çekim yapıyor ve 5. nesil süper ccd sensörü sayesinde noise oranı çok düşük seviyelerde..diğer makinelerde en yüksek adım iso 400 ve görüntü kirliliği özellikle ışığın az olduğu ortamlarda oldukça fazla.. üstelik iso 200 den sonra. dış ortam ve ışığın iyi olduğu çekimlerde dört makinede
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
055603 May. 2025, 18:10
aslls -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
089430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-