Fotoğrafçılık Forumları
2 Makina Arasında Kararsızım
selam fotoğrafa gönül vermiş dostlar. bu ilk mesajım. ilk mesajımı yazmadan evvel biraz araştırma yaptım forumlarda. ben daha evvel zenith manuel slr kullanmış birisiyim. yani slr konusunda acemi sayılmam. ancak digital slr konusunda acemi sayılırım. bu nedenle de iki markayı ve modellerini araştırdım. neticede 2 model arasında gidip gelmekteyim. canon 450d ve nikon d80. şimdi benim fotoğraflarımın %80 i manzara(içinde makrolar olabilir) %15'i portre %5 ise belki gece çekimleri olacak. geceleri geneklde dışarı çıkmam. bu nedenle ancak ailecek gezintiye çıkmamız durumunda gece fotoğraflarım olacak. onun haricinde özellikle gece fotoğraf çekmek için bir gayretim olmayacak büyük ihtimalle. aslında araştırmalarımdan anladığım kadarıyla genelde önerilen konular orta seviye bir dslr ama iyi bir lens tercihi yönünde. ben başlangıç olarak kit lensle işe başlıyacağım. eğer bütün denemelerime rağmen benim için tatmin edici bir kalite elde edemezsem o zaman tamron 17-50 bir lens alıcam. bu nedenle ilk başta benim için önemli makinanın çekim kalitesi, kullanım kolaylığı ve tabiki ustaların ve makineleri kullananların yorumları. bana yol göstereceklere şimdiden teşekkürler.
s.a.
kardeşim bence sen olayı çözmüş gibi görünüyorsun.olaya bakışın mantıklı.bu iki makina arasında tercih yapacağım başka makinalara bakmam diyorsan bensana nikon d80.öneririm.bence 18-135 vr tek lensle beraber bir müddet gayet güzel işe yarar.sonra lens değişimine gidersin.fakaaat gerçekten kulanan biri olarak konuşuyorum sony a350 dslr makina almanı kesinlikle öneririm.18-70 mm macro ve 55-200 lensle beraber gayet uygun fiyatlara hatta senin alacağın bu iki makinadan daha da ucuza bulabilirsin...hem özellik olarak hemde sonuç olarak kalitesi malum zaten tartışılmaz.kesinlikle öneririm...
engin bey cevap için çok teşekkürler. sony' i bir araştırayım bakalım ama benim de gönlüm d80 den yana gibiydi. hayırlı günler dileğiyle. s.a.
D80den pişman olacağınızı zannetmem çok güzel bir makina. D200 alamayanlar için ekonomik alternatif.. Ayrıca vizörü çok güzel..
Toz temizleme sistemi olmadığı için çok lens değiştirmeniz iyi olmaz d80 ile..
Ancak biraz büyük.. kompaktlığa önem veriyorsanız 450D daha uygun olur..
Canon 450D alın. Çok kaliteli imaj veren CMOS sensör, ne kadar gece çekimi yapmazsanız yapmayın yüksek iso da çekim zorunluluğu hissedebilirsiniz (hareketli objeyi çekmek için, kapalı mekan vs.) ve yüksek iso da 450D çok iyi sonuç veriyor. Üstelik Liveview, en son teknoloji Digic 3 işlemci büyük artıları. Kit lensi de imaj sabitlemeli oldukça da iyi bir lens. Bence Nikon D80 in 450D yanında herhangi bir avantajı yok, ama D80 kötü makine değil kesinlikle aksine o da çok iyi.
cevaplar için çok teşekkürler. aslında 450d deki titreşim önleyici sistem çok güzel bir özellik. live view özelliği ise bana sanki çok cazip gelmedi. nedeni görüntüyü manuel netleştirme konusunda kullanıcıya pek fazla avantaj sağlamıyor gibi. denedim de o yüzden söylüyorum bunları. ben vizörü gözüme dayayıp netleme yapmaktan yanayım slr makinalarda. ayrıca toz temizleme sistemi de diğer bir artısı tabi 450d nin. bir de d80 lerde poazlandırmalarda biraz kayma oluyormuş galiba. o da elle ayarla giderilebiliyormuş diye okudum forumda. aslında ben genelde manuel kullanma taraftarıyım. otomatik ayarlamalar compakt digitallerde bile renk kaymlarına neden oluyor. elle ayar seçenekklerinde çektiğim resimler daha gerçekçi renklere sahip. tabi ki otomatik ayarların resim kalitesi slr lerde kötü değil ama ne bileyim makinanın kontrolü bende olsun isterim. malum erkeklik egosu. bakalım birine karar vereceğim artık. gönlüm hangisine daha yatkın gelirse onu alıcam galiba. cevaplar için tekrar teşekkürler.
s.a.
bence gidin makinaları elinizde kontrol edin beğendiğinizi alın çıkın...ben öyle yapmıştım..
Ne yazık ki Canon 450D de titreşim engelleme özelliği yok!
Bu özellik sadece Sony,Pentax ve Olympus gövdelerinde bulunuyor.
Sony ve Pentaxın tüm modelleri ile Olympus'un bazı modellerinde bu özellik mevcut.
Yeni DSLR alan bir kullanıcının en başa yazacağı tercih sebebi bana göre gövdeden titreşi engelleme özelliğidir .
D80 eski bir model ve Nikon önümüzdeki aylarda D90 modelini çıkartarak bu modeli güncelleyecek.
Canon 450 D yüksek iso da oldukça güzel fotoğraf çeken, imaj kalitesi üst düzeyde ancak dediğim gibi titreşim engelleme özelliği bulunmayan bir model, yüksek iso başarımı ancak gece çekimlerinde işinize yarar, (bazıları makro çekimde de isoyu yükselterek enstantane hızını artırmayı tercih etse de genelde yüksek iso kapalı mekan ve gece çekimleinde çok kullanılır)
Ağırlık veridğiniz manzara ve açık havada portre çekimleri için titreşim engelleme özellikli herhangi bir makineyi alın derim
evet 450d de titreşim engelleme özelliği yokmuş. ama olsun be yaw. eskiden de yoktu. olmayıversin. tripod kullanırım bende. şimdi bu gün mecidiyeköy teknoworld de makinaları inceledim. d80 i elime alır almaz bana çok hantal geldi. 450d daha kibar. bir de oradaki bütün makinelerin vizörleri gayet parlak d8o in vizörü ise çok karanlık geldi bana. üstünde 18-135 kit lens vardı. 1-2 çekim yaptım iç mekanda 450d ile. benim için gayet güzeldi. 450d ve d80 doğubankta spot 1100 ytl. civarı. aynı fiyat yani. galiba 450d alıcam. cevaplar için çok teşekkürler.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
155119 Mar. 2025, 13:25
emre11 -
-
-
-