gezginruh0
gezginruh0 (üye)
Ankara / Amatör

Zor Şartlar Altında...

Selamlar!!

öncelikle kısa bir tanıtımımı yapayım.

Ben bir bisikletçiyim. Zor şartlarda uzun bisiklet gezileri yapıyorum. Öyleki kimi zaman gece -15 derece pedal basarken durup terimin soğuması pahasına dolunayın fotoğrafını çekmeye çalışıyorum. Anlayacağınız işim çok zor

Bisikletle birlikte Fotoğrafçılığı bütünleştirmeye bir canon 350d alarak başladım. O yüzden çok fazla bilgi sahibi değilim.

Sorularım:

Önelikle zor şartlar altında bir fotoğrafçı nasıl davranmalı nelere dikkat etmeli, makinayı nasıl korumalı? bunu sormak istiyorum.

Diğer bir sorum da daha özel olacak. Lensimin önünü nefesimle nemlendirdiğim zaman ortaya ufak saydam bir leke çıkıyor. nem gidince leke kayboluyor. Fotoğrafta da herhangi bir görüntü sıkıntısı yaratmıyor. Bu bir problem olabilirmi acaba?

Tarih: 4 Ocak 2007, 18:15 - İp: 193.***.**6.253
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba yavuz. Hobin çok güzel ve iyi bir spor yapıyorsun başarılar dilerim .sorularına gelince.elindeki cihaz iyi ama lensinden bahsetmemişsin.çünkü dolunay çekerken lensin en az 70-200 olmasında fayda var.önünde ki buharlaşma fotoğraf çıktısında sorun değil dediniz.-MAKİNAYI NASIL KORURUM DEMİŞSİN.VALLA ARKADAŞ SEN ÖNCE KENDİNİ KORUMakinaya gelince , çok sağlam ve korunaklı bir çanta araştırması yap.elden düşme bulabilirsin.
fotoğraf çekimlerine gelince iyi diyafram ve estantane ayarını hava şartlarına göre yakalamak senin elinde.o ortamda yaşayasak olan sensin ve sık değişik çekim yap ve çekimlerini kısa not almayı unutma.tanıdık bir fotoğrafçı arkadaşınla birebir görüşerek makinadaki ayarları öğrenmede zamanı iyi kulanabilirsin. hadi kolaygelsin. fotoğraflarını görmek ümidiyle hoşcakal

 

Tarih: 4 Ocak 2007, 21:33 - İp: 85.***.**4.4
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Lenste kalıcı bir leke varsa, lens temizleme solüsyonu ile temizlemeyi deneyebilirsin, özel bezle tabii.

 

Tarih: 6 Ocak 2007, 09:32 - İp: 85.***.**1.103
gezginruh0
gezginruh0 (üye)
Ankara / Amatör

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Objektifim 18-55mm standart objektif. Tabiiki ay çekimleri için pek ideal olduğu söylenemez. Bahsettiğim - 15 derecedeki faaliyet 2007 yılının ilk saatlerindeydi. (saat 03:00 civarı) elimin hissiyatını bir süre kaybetme pahasına bir çekim yaptım ama sanırım perde hızı yavaş olmuş. Fakat o şartlarda çok fazla deneme yapma şansım yoktu fotoğrafın linkini yazıyorum.
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=122434

sevgilerle...

 

Tarih: 6 Ocak 2007, 12:58 - İp: 88.***.**0.236
  • 1