cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör

Yardım Yaa Deli Olucam

canon 350D aldım,üzerindeki objektifi ii deil diye okumuştum çoğu sitede bende 24-85 lens aldım çok övüyolardı,çekim özelliklerini gerektiğinden fazla biliyorum ama bi türlü resmin renk kalitesinden memnun deilim mesela güneşin altında bile anca flaş açarak normal olan renkleri alabiliyorum açmadığım zaman bi deişik renkler ortaya çıkıyo anlamadım gitti.yardımcı olun kıracam makinayı yazıkolucak teşk.

Tarih: 31 Mart 2006, 22:40 - İp: yok
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

cnzrs_ merhaba
Ben o lensi slr makinada kullandım,açıkçası çok iyi bir lens olduğu söylenemez,ABD fiyatı yaklaşık 300usd. civarı.Canon da kullandığım 3 lens ten biri.İyi lens diyorsan buradaki fiyatlarını bilmiyorum ama ABD fiyatları ile 1000usd fiyatına hem IS özelliği olan kullandığın aralığa yakın Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM alabilirdin.Bu lensinde iyi olduğunu biliyorum.L serileri ni zaten sende biliyorsundur ama onlar daha da pahalı.Varsa bir arkadaşında farklı lenslerle deneme çekimi yapıp sonuçları gör yada sigma-tamron türü lensler sanırım daha uygun fiyatlı olabilir.O lensler içinde kullanan arkadaşlar sana yardımcı olur.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 23:13 - İp: 85.***.**6.125
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Allah yardım etsin,ne diyeyim.Umudunu kaybetme,çok canını sıktıysa makina onu iyi bir fiyata sat.Sonrada asrın mucizesi R1'i al.Benim elimden ancak bu seçeneği sana hatırlatmak geliyor.Sağlıcakla kal

 

Tarih: 31 Mart 2006, 23:44 - İp: 85.***.**6.15
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

güneşin altında bile anca flaş açarak normal olan renkleri alabiliyorum açmadığım zaman bi deişik renkler ortaya çıkıyo

Flaşı açmadan çekilen fotoğraftaki renkler değişik derken nasıl değişik, fotoğrafı görmeden bir tahmin yapmak kolay değil. Mail adresime bir örmek fotoğraf gönderirseniz belki problemin ne olduğu anlaşılabilir.

Flaşı açınca normal renkleri elde ettiğinize göre, bir tahmin yürütmek gerekirse Beyaz Ayarını (White Balance) farklı bir ayarda unutmuş olma ihtimaliniz var. Öncelikle Beyaz ayarını kontrol edin. Auto'ya ayarlanmamışsa Auto'ya ayarlayıp deneyin. Zaten Auto'da ise bu yazdıklarımı dikkate almayın.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 23:45 - İp: 85.***.**5.30
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili Ocaklı bu benimde aklıma geldi ama arkadaş çekim özelliklerini fazlasıyla biliyorum demiş,beyaz ayarına herhalde bakmıştır.
Bakmadı ise de en azından makineyi kırmaktan kurtulmuş olur.

 

Tarih: 31 Mart 2006, 23:52 - İp: 85.***.**6.125
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör



Umalım ki kırmasın. Daha bir cevap alamadık ama benimki; flaş ile normal renkleri elde edebiliyorum demesi üzerine yapılmış, bir tahmindi. Bildiğiniz gibi, çoğu makine, flaşlı çekimlerde, farklı bir beyaz ayarı yapılmış olsa dahi bunu dikkate almaz ve otomatik olarak Daylight veya varsa Flaş beyaz ayarını seçer. Bu nedenle flaşlı çekimde renkler düzeliyor olabilir.

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 00:34 - İp: 85.***.**5.30
cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör

sitelerde çok övgüler vardı ve deneme çekimlerinede baktım başarılı gayet,ben kitsiz bu objektifle birlikte 1800ytl ye aldım çanta+1gb kart falan ve aldığım kişi bu konuda çok iyi ve arkadaşım ona sormadan burdan bi bigi alıyım dedim profesyonel olarak yapıcaam bi meslek deil zaten merak sadece ama istediğim sonucu alamayınca insan üzülüyo haliyle

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 00:57 - İp: 85.***.**0.16
cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör

ocaklilar
beyaz ayarı outo da olduğu zamandada çoğu resimlerde patlama gibi oluyo kırmızılaşma,anlayamadım.ve ana renlerde canlılık pek memnun etmiyo beni....as teşk. ederim bu arada

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 01:14 - İp: 85.***.**0.16
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o halde beyaz ayarini, cloudy veya shade'e ayarlayarak bir de cekim yap..
auto'da oldugu zaman patlama nasil oluyor anlayamadim, ama, flash compensation'i azaltarak bir de dene..
ayrica AEB'yi -1/3-2/3 gibi ayarla.. yani az pozla..
ayrica wb shift'den B2-B4 araligina shift yap ayari..kirmizilasma olusuyorsa..
ayrica cekimlerde auto ayarini oldugunca az kullanmaya ozen goster.. auto ayari kotu demek istemiyorum, ama eger ki olusan renkleri begenmiyorsan, bunun nedeni auto'da olmasindan ileri gelebilir.. auto'da cok fazla natural gelebilir renkler..
son olarak raw olarak cekersen fotograflarini, sonrasinda istedigin gibi mudahale etme sansin olur..

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 11:39 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

birsey eklemek istiyorum, eger ki konu basligi olarak daha acik ifadeler kullanabilirsen, sanirim, cevap verebilecekler daha cabuk gorurler..
....
ayrica bu konuyu cok yakin bir zamanda dslr teknik bolumunden takip edebilirsin..

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 11:45 - İp: 62.***.**2.10
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Dadanagast ve ocaklıların işaret ettiği gibi Wb konusu... yani tarif ettiğin durumun lensle ilgisi yok.. derim.. aynı lensi gelin-damat fotoğraflarında kullanıyorum.. açıkçası ben çok memnunum... avatarımın altındaki linkden Eos20d ve 24-85 EF lensin sonuçlarını görebilirsin... Ocaklılar ustamıza mail yollarsan, durumuna özel çok iyi cevap alacağına eminim...

 

Tarih: 1 Nisan 2006, 11:52 - İp: 85.***.**2.178