sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Raw İçin Picture Style Ve Wb

Arkadaşlar 400d kullanıyorum makinaya ve raw'a yeniyim sorum şu:

"Raw çekerken" picture style ve beyaz dengesi seçildiği zaman farklı durumlara göre raw'ın esnekliği değişir mi? yoksa picture stylenin kısıtlaması sadece jpegde mi?

Tarih: 3 Temmuz 2008, 21:16 - İp: 88.***.**5.187
pagurus
pagurus (üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Çekim stili ve beyaz ayarının raw formatına bir etkisi yoktur.Siz hangi ayarı kullanırsanız kullanın makinenin yazılımı bu ayarları fotografa uygulamaz.Bu ayarlar sadece metadata olarak raw dosyasına ekli gelir.Bazı raw işleme yazılımları bu veriyi varsayılan ayar olarak fotografa uygular, bazısı ise ortalama bir değeri kendisi atar.Yalnız her 2 durumda da kişi beyaz ayarı olsun,keskinlik,saturasyon vs'i istediği gibi değiştirir ve hoşuna giden ayrlarla hazırladığı kareyi jpeg ya da tiff olarak kaydeder.
Bu yüzden çekim yaparken beyaz vs ayarı için üzülmezsiniz.Yalnızca diyafram-obtüratör ve fokus ayarları ile ilgilenirsiniz.
Ne varki bunu her çektiğiniz fotoda sonradan yazılım ile ayarlamak zorunda kalacağınız için,B.sayar başında epey saatler geçirmeniz gerekecektir.Bu yüzden sadece çok deperli karelerin raw formatında çekilmesi önerilir.(eğer pro çekimler yapmıyorsanız)

 

Tarih: 6 Temmuz 2008, 06:10 - İp: 85.***.**0.167
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Buna sevindim çünkü çekim ayarı olarak bunları yüklüyordu acaba rawı ona göre mi yazıyo diye şüphelenmiştim..
Teşekkürler..

 

Tarih: 6 Temmuz 2008, 10:39 - İp: 85.***.**9.11
  • 1