astroshero
astroshero (üye)
Samsun / Amatör

Pentax K20d Refurbished Olabilirmi

Merhaba, sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum. Zamanınızı alıyorsam lütfen kusura bakmayınız.

Ben yurtdışından ürün getirten bir satıcıdan gittigidiyor üzerinden Pentax K20D aldım. Ürün Hong Kong'dan kargoya verildi ve bugün elime geçti.

Daha önce refurbished ürünlerle ilgili şeyler duymuştum. Yani üretim hatasından kaynaklanan sorunlar giderildikten sonra makinenin tekrar piyasaya sürülmüş hali.

Bir de Hong Kongda taklit seri numarasına sahip makineler olabildiğini okumuştum.

Aslında pek de ihtimal vermezdim bu durumlara ama makine elime geçince ilk dikkatimi çeken şey seri numarası etiketinin bir ucunun kalkık olduğu ve sonradan yapıştırılmış gibi olmasıydı. Pek de sağlam olmayan bu etiket dilediğiniz zaman çıkarıp tekrar yapıştırabileceğiniz bir naylon-kağıt karışımı.

İnternetteki K20D fotoğraflarında seri numarası etiketinin koyu gri olduğunu görüyorum. Ayrıca birçok K20D sahibinden aldığım bilgilere göre onlarınki de koyu gri ve sağlam etiketler. Benimkinin seri no etiketi daha açık renk (beyaz gibi) ve zayıf bir etiket. Diğer K20D'lerin seri no etiketleri etiketten çok sağlam bir plaka gibi. Zaten K20D su korumasına sahip bir makine. Bendekinin etiketi su görse düşecek gibi.

Acaba başka K20D sahipleri veya bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Sizinkinin seri no etiketi nasıl ve makinenizi Türkiyeden mi aldınız?

Konuya eklediğim fotoğrafta ne demek istediğimi daha iyi görebilirsiniz. (Başka fotoğraf makinem olmadığı için webcam ile çektim, kalitesi çok kötü)

Fotoğrafta görüldüğü üzere üzerinde K20D yazan sol taraftaki etiket tıpkı gördüğüm diğer orjinal Pentax'lardaki gibi. Koyu gri güçlü bir plaka.
Yine gördüğüm diğer Pentax'larda sağdaki seri no etiketi de renk ve sağlamlık açısından soldakinin aynısıydı. Fakat benim makinemde sağdaki seri no etiketi alakasız bir renkte ve sağlam değil. Üstelik sonradan yapıştırılmış gibiydi ilk geldiğinde. (Bir ucu tam yapışık değildi.)

Benim makinemin seri numarası 3841521


Sonuçta öğrenci bütçesi ile ayırabileceğimiz bütçe belli ve 1 yıl boyunca taksit ödeyeceğim bu makine için. İnsanın içine şüphe girince tadı kaçıyor işin. Acaba bir sorun var mı diye düşünmekten fotoğraftan zevk alamıyorum. Refurbished ürün kullananların çoğu sorun yaşamıyormuş aslında. Ama bize satış sırasında "Ürün kesinlikle refurbished değildir" dendiği için insanın midesi bulanıyor. Bu farklılığı fark edince satıcıya sordum, bana "Ürünün üretim yerine ve partisine göre etiket rengi değişebilir." dedi, bu açıklama ne derece tatmin edicidir?

Kafama bu soru takılmaya başlayınca içim rahat etmedi ve bir shutter sayacı program ile makinenin daha önce kullanılıp kullanılmadığını anlamaya çalıştım.
Bu makineyi elime alınca çektiğim ilk fotoğrafta shutter sayısı 241 idi. Yani Bu fotoğraftan önce 240 fotoğraf çekilmiş gibi. Bunun sebebi ne olabilir?

Bir fotoğraf makinesinin refurbished olup olmadığı nasıl anlaşılabilir? Anlamak mümkün müdür?

Tarih: 2 Eylül 2008, 23:48 - İp: 88.***.**3.168
thedogfather
thedogfather (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Uzakdoguda insan bile klonlarlar...Bence bu konu ile ilgili olarak Pentax in resmi sitesi uzerinden yardim alabilirsiniz....

 

Tarih: 3 Eylül 2008, 06:41 - İp: 81.***.**0.70
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

ürün belli ki kullanılmış yada refurbished...
Normalde shutter sayısı 001 den başlamalı.Sana gelen makina ya muhtemelen beğenilmedi ,ve ona rağmen 240 defa çekim yapıldı.yada fabrika çıkışında arızalıydı ,fabrikada yada serviste onarılarak sağlamlığına 240 kare foto çekerek onaylayıp tekrar satışa sunumşlardır(eğer bu olmuşsa oldukça düşük bir fiyata satılır yada ürün sıfırı ile değişir)
Yada bunların hiçbiri olmaz,hongkongtaki satıcının deneme cihazıdır ve sana öyle yollamıştır...
Eğer GG de onay vermediysen,ürünü geri iade et.ve GG yi bilgilendir.

#Wolwerine2' tarafından 03.09.2008 08:09:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Eylül 2008, 08:07 - İp: 88.***.**7.47
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

makinen orjinal ,kafana takma bunları git fotograf çek...

yazan murat özdemir www.burukay.com

 

Tarih: 3 Eylül 2008, 10:55 - İp: 88.***.**6.141
bizoom
bizoom (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşım bende ggden satın aldım.Hong Kongdan geldi ve senin makinen gbi beyaz seri numarası etiketi var ve çekim sayısı 96 daydı.Ayrıca bana gelen kolide fatura benzeri bir kağıtta refurbished camera falan yazıyordu.Karşısında 94 euro diye fiyat yazmışlardı.Ben bunun gümrükten vergisiz geçiş için hazırlandığını düşündüm ama içime de kurt düştü.Sonra makineyi inceledim, kullandım ve taş gibi olduğunu gördüm.Bi arıza vermediği sürece de benim için sorun yok.Keyfini çıkarıyorum makinenin.Zaten yapacak başka bişeyim yok.Ama buradan ggden makine alacaklara tavsiyem eğer makineniz bu şekilde çıkarsa ve bunu kafaya takarsanız onay vermeyin ve makineyi iade edin.

 

Tarih: 3 Eylül 2008, 12:56 - İp: 88.***.**9.122
bizoom
bizoom (üye)
İstanbul / Amatör

Üstadlar yeni makinemi 1 ay kadardır yoğun şekilde kullanıyorum.Ama bir sorun varki bu refurbished konusunu aklıma getiriyor ve beni rahatsız ediyor.Sorun şu, 17-70mm sigma lens kullanıyorum ve genelde manzara çekimi yapıyorum.Özellikle çektiğim geniş açı fotoğraflarda fotoğrafın sağındaki, neredeyse yüzde 10-15lik kısımda belli belirsiz bir bulanıklık var.diyafram genelde 8-13 arası ayarlı.çeşitli çekim hızlarında denedim pek farketmedi.Acaba ayarlarımla mı, lensimle mi, makinemle mi (ya da sadece psikolojimle mi, malum içimize bir kurt düşmüş bi kere) ilgili bir sorun var.teşekkürler.


 

Tarih: 29 Ekim 2008, 00:36 - İp: 88.***.**7.180
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Sorunsuz olduktan sonra K20 makineniz refurbished olsa bile üzülmeyin.
Ömrünüz boyunca daha çook makineniz olur inşallah.
geniş açıda fotoğrafın sağ kısmının net olmaması ise objektifin yaptığı bişeye
benziyor.
çünkü makinada hata olsa dar açıdada aynı hatayı yapardı.
bu hata aynı seriden bütün objektiflerde olabilir.
internetten aynı objektifle çekilmiş resimlere bakın aynı hata onlardada varsa
dert etmeyin.

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 07:15 - İp: 85.***.**4.29
berkayy09
berkayy09 (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

astreshero bende gitti gidiyodan aldım ama benim makinam nedense 1 hafta olmus honk kontan kargoya verilmiş ( mesajda öle diyo) ama bügüne kadar gelmedi bende endişeliyim aslında hata yapıyoruz bayiden almamız gerekyo biraz ucuz diye internetten aldım ama 1 haftadır uyku yok bügün son günü inşallah gelirr

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 08:25 - İp: 88.***.**2.192
  • 1