Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D5000 İçin Flaş Ayarı
Merhaba arkadaşlar Nikon D5000 makinalarda flaş patlama ayarı nasıl yapılıyor az veya çok patlamasını istiyorum varmı böyle birşey? ing menü..
        Az patlama / çok patlama demek doğru mu bilmem ama flash etkisini 1 stop (+1) arttırmak ( = ışığı 2 katına çıkarmak ) ve  3 stopa (-3) kadar azaltmak ( = 1/8'ine  indirmek ) mümkün .  

Flash açıkken , bir yandan sol taraftaki flash işaretli düğmeciği basarken , aynı anda sağ taraftaki (+/-) tuşuna da basıp , boşta kalan parmağınızla da   ayar tekerleğini sala sola çevirerek yapacaksınız .
 ayar tekerleğini sala sola çevirerek yapacaksınız . 

Makinanın Yeşil ( full otomatik ) modda OLMAMASI gerekir . 

------------ 

Bu kolay olanıydı . Komplike olanını da yazayım - şimdi karışık gelse de ilerde bir gün kullanırsınız. 

Flash ile daha iyi sonuçlar elde etmek isterseniz , AUTO ISO ayarının ne olduğunu iyice öğrenmeniz lazım . Auto ISO'yu seçerek ve 400/800/1600 gibi değişik limitler vererek , ortam durumuna göre değişik görünümlerdeki fotoğraflar elde etmek mümkün . 

Karışık gelebilir , en iyisi bir fotoğrafta her ayarı yani : 

Auto ISO - OFF 
Auto ISO - ON  Limit 400 
Auto ISO - ON    "   800 
AUTO ISO - ON    "  1600 

ayrı ayrı deneyip , ortam ve obje aydınlanmasını D5000'in nasıl ayarladığını bir görün derim .

Saolun hocam sizde oılmasanız 

Bana da lazım birşeydi ve aydınlattıgınız için teşekkür ederim hocam.
- 1
İlgili olabilecek konular
- 

- 

- 

Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma13 Eki. 2024, 15:47 prodersler 081213 Eki. 2024, 15:48
 prodersler
- 

- 

Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar 0174727 May. 2024, 10:30
 zeynelvardar
- 

- 

- 

Psd Erkekler İçin Takım Elbise Kostüm 221 Oca. 2016, 17:48 byalicoban88 41703106 Oca. 2024, 09:06
 afnzh
- 

-