Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3100 Pozlama
        merhaba arkadaşlar. 

ödev gereği 3 durak fazla, normal, ve az pozlamalar yapıyorum. ama pozlama telafisi midir, otomatik pozlama mıdır nedir bilemediğim bi şekilde makina +3 olan pozlamamı düzeltip fazla ışıklı yapmıyo, ideale çeviriyo.. 

napmam lazım çok teşekkürler şimdiden.

kullanım modu m değilse ondan kaynaklanıyo olabilir a ve s modlarında diyafram veya enstanteneyi makineye bıraktrığımız içlin pozlamayıda düzeltecektir..
        şu an m modunda denedim. yalnız evin içinde florasanlı ortamdayım. güneş ışığı mı lazım illa ki? 3 pozlamada da en ufak bi fark görünmüyo fotolarda... 

+3, 0 ve -3 deniyorum. 

#aydaaa' tarafından 22.05.2011 20:20:52 tarihinde düzenlendi. 

Nikonlarda Manuel modda  AUTO ISO açıksa , makina  ISO'yu yükselterek pozlamayı düzeltir  ( Garip bulduğum bir uygulama ama maalesef öyle ) .  O sebeple AUTO ISO'yu kapatın  M modda çekiyorsanız.  (  Bu arada M modda pozlama telafisinin , diyafram veya perde hızını manuel olarak arttırıp azaltmaktan bir farkı yok - niye telafiyle uğraşacaksınız ki ? ) 

P,S veya A modlarında , AUTO ISO açık olduğunda ise , yukarıdakinin tersine  makina herhangi bir  pozlama düzeltmesi yapmaz - istenilen telafiyi uygular.  O sebeple illa telafi kullanarak çekecekseniz bu modları seçmeniz lazım . 

nbd arkadaşımızın söyledikleri maalesef Nikon DSLR'lerde geçerli değil . Müdaheleye izin vermeyen ( bildiğini okuyan sadece  tam auto ( yeşil )  mod ve diğer PRE-SET ( portre/gece vs ) tam otomatik modlardır .

- 1
İlgili olabilecek konular
- 

- 

- 

- 

- 

- 

- 

- 

Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43 3383712 Nis. 2023, 13:15
 sametcan97
- 

-