Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D 5000 Yardım
öncelikle makina konusunda biraz deneyimsizim benim sorunum aydınlıkta fotograf çekerken parlayan yerleyin lcd ekranda yanıp sönmesi bunu nasıl kapatabilirim ustadlarım..
info dügmesine birkac kere bas
        olmadı yapamadım 

Menu-Playback Menu-Display Mode-Highlights-Off 

Yanıp sönen yerler fotoğrafta nerelerin fazla pozlandığını gösterir. Bu uyarılara göre fotoğrafı doğru pozlayabilirisiniz. Bu pc deki düzenlemeyi kolaylaştırır. Ben kullanmanızı öneririrm.

Kerempekin de izah etmiş -  dijital fotoğrafçılıkta pozlamanın esası "beyazları patlatmamak" üzerinedir ( Patlayan beyazlarda detaylar, geri getirilemeyecek şekilde  yok olmuş demektir ) Bu özellik de size patlayan yerleri gösterir , gerekli düzeltmeleri yapmanızı sağlar. 

Bu arada o kadar rahatsız ediyorsa , menüden toptan kapatmanıza da gerek yok.  LCD ekran açık iken Cursor/tekerlek üzerindeki yukarı/aşağı oka bir kere basarsanız , "highlight" kendiliğinden kapanır - tüm çekimleriniz için. İstediğinizde de ters yöndeki oka tekrar basarsınız - geri gelir.

- 1
İlgili olabilecek konular
- 

- 

Cenk Mirat Pekcanattı Eleştiri Ödülü 202525 Eki. 2025, 12:14 miratcenk 013925 Eki. 2025, 12:14
 miratcenk
- 

- 

- 

Fotoğraf Koleksiyonu Nedir? Ve Nasıl Yapılmaz?14 Eki. 2025, 12:48 miratcenk 038914 Eki. 2025, 12:48
 miratcenk
- 

- 

İnsani Tanıklığa Sırça Köşklerden Yapılan Eleştiriler01 Eki. 2025, 12:33 miratcenk 032401 Eki. 2025, 12:34
 miratcenk
- 

Capa'yı Övmeye Değil, Gömmeye Geldim...21 Eyl. 2025, 15:19 miratcenk 060021 Eyl. 2025, 15:19
 miratcenk
- 

-