sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Menüdeki Aeb Nedir? (canon Eos350d)

Merhaba. Makinamın menüsünde ne olduğunu pek çözemediğim bir ayar var, AEB... -2..1..0..1..2+ şeklinde bir bölüm var ve burada ayarları değiştirince üç adet çizgi, 0'dan başlayarak sağa ve sola olmak üzere ayrılıyor. Misal 1..0..1 şeklinde ayarlayabiliyorum ve bu şekildeyken çektiğim pozlar (enstantane ve diyafram değerlerini değiştirmediğim halde) farklı çıkıyor (karanlıktan aydınlığa doğru bir artış söz konusu). Bir de flaş açıkken ayarlarını değiştirdiğimizde 0 noktasında kalıyor, bir değişme olmuyor. Acaba HDR ile ilgili bir şey mi? Ya da ''bracketing'' denilen şey bu mu? Pek anlayamadım, fazla fotoğrafçı jargonuna girmeden, basit bir dille anlatılabilirse çok sevineceğim Şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 20 Kasım 2007, 16:02 - İp: 85.***.**0.236
praxis
praxis (üye)
İstanbul / Amatör

Genellikle hdr de kullanılır. bu 3 fotoğraf birleştirilerek aşırı kontrastlı çekimlerde koyu ve açık alnlardaki ayrıntıları kaybetmemek için kullanılır. hdr yapmadanda fotoşopla her pozun iyi bölgeleri alınıp birleştirilebilir.bildiğiniz gibi fotoğraf sensörünün ışık farklılıklarını alma kapasitesi sınırlıdır.güneşli bir havada çekilen fotoğraflarda gölgeler veya ışık alan yerler aynı anda
bu işık aaralığına sığmaz. bu yüzden low dynamic range deniyor. bu üç pozun birleşiminde High dynamic Range ( HDR) oluşuyor. bu konula ilgili Photomatix diye aratırsanız sitede ayrıntılı anlatım var.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 17:47 - İp: 85.***.**6.177
sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkür ederim, tahmin ettiğim şey doğruymuş. Photomatix'i kurdum ve bir iki deneme yaptım, daha iyi bir havada, daha güzel pozlar elde edeceğimi umuyorum.

 

Tarih: 20 Kasım 2007, 21:28 - İp: 85.***.**0.236
  • 1