tyuj
tyuj (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Enstantene-diyaram-af-wb

slm arkadaslar.af.wb tusu ne iş yarar?birde av ve tv modlarını neye göre kullanmalıyım.hangi şartlarda kullanmalıyım bu konumları?ısıgınız bol olsun.

Tarih: 15 Aralık 2006, 22:56 - İp: 88.***.**5.165
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Merhabalar, sanırım makinayı yeni almışınız ve biçok yabancı olduğunuz terim ve butonlar var makinanızda bunları çözmeye çalışıyorsunuz.
Ben kısaca açıklayım sorduklarınızı;
AF Auto Focus yani Otomatik Netlik demektir deklanşörünüze yarım bastığınız zaman dıdıt diye bi ses duyarsınız netleme yapılır ardındanda fotoğraf çekersiniz AutoFocus dediğimiz olay budur.
WB White Balanca yani Beyaz Ayarı bulunduğunuz ortamın ışık koşullarına göre makinanın kendisini ayarlamasıdır. Gece, bulutlu hava, güeşli hava, sarı ışık, floresan ışık gibi değişik seçenekleri vardır.
Av Diyafram Öncelikli çekim modudur diyafram değerini siz belirlersiniz koşullara göre makina ölçüm yapıp enstantane değerini kendisi belirler.
Tv Enstantane Öncelikli Çekim modudur bundada Enstantane değerini siz girersiniz diyaframı koşullara göre yine makina belirler.
Size tavsiyem fotoğrafcılıkla ilgili bi yayın temin etmeniz Kitap veyada National Geographic dergsini verdiği temel fotoğrafcılık okulu adlı CD leri temin etmeniz size bu sorularda epey yardımcı olucaktır.
Ardından makinanızın Kullanma kılavuzunu baştan sona okumayı denerseniz daha faydalı olur eğer kılavuz inglizce ise yine burada bi konu açarak türkce 30D kullanma kılavuzu olan arkadaşlardan PDF olarak temin edebilirsiniz. İyi Çalışmalar....

 

Tarih: 15 Aralık 2006, 23:35 - İp: 88.***.**5.8
tyuj
tyuj (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

anladım cok tesekkür ederim.kitaba baktım cok detaylı degil gibi geldi.yalnız ben af-wb dügmesine basınca ikinci lcd deki bilgiler kayboluyor tekrar basınca geri geliyor.bi işe yaramıyor gibi geldide.onu anlamak istemiştim.bide spot metering ne işe yarar anlatırsanız sevinirim.kolay gelsin.

 

Tarih: 16 Aralık 2006, 00:30 - İp: 88.***.**5.165
tanthana
tanthana (üye)
Denizli / Amatör

Yansıyan ışığı ölçme:Pozometre ile ölçümleri hatasız yapabilmek için Gri referans kartı kullanılır. Yada, "Yerine koyma" (avuç içinden
ölçerek) ölçüm yapılabilir. Yansıyan ışık ölçümü koyu konulardan bir miktar artırılarak, açık konulardan bir miktar azaltılarak ya da konudan
yansıyan Ortalama ışığın ölçülmesi ile elde edilir. Konu yansıtıcılığı %18 ise bulunan değer doğrudan doğruya uygulanır. Pozometreler daima
konuya düşen ışığın %18’inin yansıdığı varsayılarak kalibre edilmişlerdir. Bu amaçla doğru ölçüm için % 18 yansıtıcılığı olan bir gri kart
kullanılabilir . Yansıyan ışık ölçümü 3 yolla yapılabilir ;
1. Genel ölçüm: Konunun ortalama bir yansıtıcılığını bulmak için belli bir mesafeden yapılan ölçümdür.
2. Yakın ölçüm: Konunun belli bir kısmına yapılan ölçümdür. Yaklaşık ölçüm yapılması istenen yüzeyin iki misli bir mesafeden yapılır.
3. Spot ölçüm: Uzak konulara yaklaşmanın mümkün olmadığı hallerde optik bir araç ile (dürbün gibi) konudan yansıyan ışığın pozometre
üzerine düşürülmesi ile yapılır. Bu tür araçlara "Spot metre" denir. Yapılan ölçüm yansıyan ışık ölçümüdür.
Kaynak:Çekim Teknikleri http://www.fotokritik.com/dokuman/fotoegitim/3.pdf

 

Tarih: 16 Aralık 2006, 00:57 - İp: 85.***.**7.163
tyuj
tyuj (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

teşekkür ederim bilgileriniz için ama, fazla tecrübem olmadıgı için dediklerinizin hepsini anlayamadım demek zorundayım.yinede sagolun.

 

Tarih: 16 Aralık 2006, 19:34 - İp: 85.***.**2.177
  • 1