akcacaglar
akcacaglar (üye)
Bursa / Amatör

D90 Af Sorunu

merhaba arkadaşlar bugun kafama takılan birşey oldu. d90 kullancısıym ve 18-105 kit lens kullanıyorum. lensin af'li olduğunu biliyorum. gövdedeki af kapattığım zaman lensin af si çalışmıyor. bu bir sorunmu yada af nin çalışması için ikside aktif mi olmalı.

forumda konuyu araştırırken bir arkadaş lens netleme yaparken ses çıkarmaz gibi bir şey sölemiş. benim lens netleme yaparken herzaman olmasada bi gıcırdama yapıyor. sesi duymanız için youtuba yükleme yaptım.

http://www.youtube.com/watch?v=aDfa20r-Q1E

Tarih: 19 Kasım 2010, 17:41 - İp: 88.***.**3.245
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

govdeden kapatırsanız af yi tabi focus yapmayacaktır. sonucta govdeden giden bir emir sonucunda focus yapılıyor.

lens netleme yaparken ses cıkarır,
sonucta mekanik bir aksam calısıyor,ses cıkarmamasına ımkan yok yok , ama az ama cok.
videoda duyulan seste de hiçbir anormallik yok.

 

Tarih: 19 Kasım 2010, 17:48 - İp: 92.***.**4.90
akcacaglar
akcacaglar (üye)
Bursa / Amatör

şu ana kadar bnde bir sorun görmüyordum ama forumda araştırıken biri d90 da gıcırdama konusunu okunca bnmde içim kurt düştü. arkadaşın canon a baktım sesler farklıydı başka bir nikon d90nla karşılaştıramadım o yüzden karar veremedim sesin normal olup olmadığına. cevabın için teşekkürle gaijin.

 

Tarih: 19 Kasım 2010, 17:59 - İp: 88.***.**3.245
safabey
safabey (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bir D90 kullanıcısı olarak normal bir tepki olduğunu düşünüyorum.
gaijin arkadaşımızda oldukça güzel cevaplamış.

 

Tarih: 21 Kasım 2010, 02:15 - İp: 88.***.**3.194
ersinkaplan
ersinkaplan (üye)
İstanbul / Amatör

Hem gövdede hem de lens üzerinde olmak üzere 2 adet AF düğmesi var. Gövde üzerindeki (AF-M), lensteki (A-M) şeklinde. Otomatik odaklamayı kullanacaksanız her ikisinin de açık (gövdenin AF, lensin A modunda) olması gerekir. Biri kapalı olursa manuel netleme yaparsınız. Gövde ve lensteki iki düğme birbirinden bağımsızdır. Yani koordineli çalışmazlar. Yani biri kapalı moddaysa AF kapalıdır. AF ı kapatmak için hangisi kolayınıza geliyorsa onu kullanın.
Ses konusuna gelince bende de netleme yaparken ses geliyor ama rahatsız edici bir ses değil. Aksine hoşuma giden bir ses Tavsiyem başka bir D90 ile eş anlı olarak karşılaştırıp ona göre bir karar vermeniz.

 

Tarih: 24 Kasım 2010, 21:00 - İp: 94.***.**2.55
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Olay daha cok baska bir D90 ile kiyaslama degil baska bir 18-105 ile kiyaslama olmalidir.Makinanin fokus motoru kullanilmiyor bu olayda.Lensin icindeki mekanizmada olay.Eger 50mm 1.8 lensi takarsaniz o zaman makina icindeki motor calisir cunku bu lensin kendi motoru yoktur.Makina ile lens arasindaki mekanik motor baglantisi,lensin motorundan cok daha fazla ses ckaracaktir.Motorsuz lensler genelde daha gurultuludur...Sizin olayinizdaki gurultuyu anlamamiz icin makina ile cekim degilde,baska bir cihaz ile makina fokuslarken cekmeniz daha saglikli olurdu.Video cekerkenki fokuslmada makinanin hassas ses alicilarina tabiki gurultu gidecektir titresimlerden dolayi.

 

Tarih: 25 Kasım 2010, 14:41 - İp: 221.***.**6.23
fikrisabit
fikrisabit (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba;

D90'ı alalı bir gün oldu. Af ile ilgili meseleye benim de aklım takılmıştı, nette nihayet bu sayfayı buldum da sorunu çözdüm. Konuyu açan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Manuel netleme için sadece body'deki tuşu (Af-M) tuşunu M'ye getirdiğimizde, lens A modundayken odak halkasını çevirmek tehlikeli değil mi?

Saygı ve selamlarımla.

 

Tarih: 16 Mayıs 2011, 15:42 - İp: 78.***.**7.18
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Her ikisinde de AF yi açma kapma imkanı olduğundan herhangi birini kapattığınızda AF kapanır, makine ya da lens üzerinden. Farkı bünyesinde AF motoru olmayan lenslerde anlayabilirsiniz ancak. O lenslerde AF yi lens üzerindeki motor değil gövdedeki motor yapacaktır. Benim bu tip bir deneyimim olmamasına karşın o durumda da gövdedeki motor lens içinde elemanları hareket ettireceğinden yine belli bir ses oluşacaktır diye düşünüyorum. Lensin sessiz AF yapmasının tek yolu manuel fokus yapmak diyeceğim lensine göre o durumda da bir ses çıkması olası, ancak 18-105 lenste manuel fokusta herhangi bir ses çıkmadığını biliyorum.

 

Tarih: 16 Mayıs 2011, 17:56 - İp: 62.***.**2.1
mesut.mt8
mesut.mt8 (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

ALINTI:/// Hem gövdede hem de lens üzerinde olmak üzere 2 adet AF düğmesi var. Gövde üzerindeki (AF-M), lensteki (A-M) şeklinde. Otomatik odaklamayı kullanacaksanız her ikisinin de açık (gövdenin AF, lensin A modunda) olması gerekir. Biri kapalı olursa manuel netleme yaparsınız. Gövde ve lensteki iki düğme birbirinden bağımsızdır. Yani koordineli çalışmazlar. Yani biri kapalı moddaysa AF kapalıdır. AF ı kapatmak için hangisi kolayınıza geliyorsa onu kullanın. Ses konusuna gelince bende de netleme yaparken ses geliyor ama rahatsız edici bir ses değil. Aksine hoşuma giden bir ses Tavsiyem başka bir D90 ile eş anlı olarak karşılaştırıp ona göre bir karar vermeniz.

-----Konu üzerinden bayağı bir zaman geçmiş ama yanlış bir bilgiyi düzeltmek adına , yeni okuyacaklara bir faydam olsun diye yazıyorum.-------

Ersin arkadaşımız, AF yi kapatmak için "hangisi kolayınıza geliyorsa ordan kapatın" demiş, burası yanlış. AF kapanacaksa Hem makine hemde lensin Netleme düğmesi " M " konumuna alınmalı. Yalnızca Lensin AF si " M " konumuna alınıp bu şekilde kullanılırsa Cihazınız hasar görebilir. Kaynak: Kullanma Kılavuzu

#mesut.mt8' tarafından 24.04.2014 23:06:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Nisan 2014, 23:04 - İp: 88.***.**0.194
  • 1