necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

D70s Yaşadığım Problem

Arkadaşlar doğru yeremi açıyorum konuyu bilemiyorum ama çok çıkmazda kaldım ben amatör ötesiyimdir ve çevremde bu işle uğraşan kimsede yok.


makinamda bi problem var , olay şöyle oldu.
çektiğim fotoğrafları bilgisayara yeni aktarmıştım makinayı bilgisayardan çıkarttım.kapalı konuma getirmiştim.Hemen arkasından bi fotoğraf çekmek için açtım ilk dikkatimi çeken makinanın vizöründen ve üstteki lcd ekranında sağ alt köşede parantez için olan (örn: r09 gib) karakterler yoktu. sonra ben konuyu netledim oto fokus gayet normal çalıştı, deklanşöre bastım fotoğrafıçekti arkasından fotoğrafı önizleme yapacağım lcd ekran çalışmıyor sağındaki düğmelere bastığım zaman ekrana hiç bir görüntü gelmiyor.

En ilginç yanıda makinadan hafıza kartını çıkartmama rağmen makina gayet normal oto fokus yapıp fotoğraf çekim işlemi yapıyor tanıdığım hiç onarımcı yok makinamı alalı 2,5 sene oldu amerikadan getirmiş böyle bir durumla karşılaşan oldumu hiç ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Tarih: 15 Eylül 2008, 15:34 - İp: 85.***.**5.250
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

Bu veya buna benzer bir konuda problem yaşayan olmadı galiba veya tahmini olan?

 

Tarih: 16 Eylül 2008, 13:17 - İp: 85.***.**7.121
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

belki kart arızalıdır diye kartı yenisi ile değiştirdim ama nafile.Makina normal netlemesini yapıyor ve deklanşöre basınca perde açılıp kapanıyor.fakat ne karta yazıyor fotoğrafı neden kartı okuyabiliyor ekstradan lcd ekranada ne menü ne de başka bir şeyle hiç bir şekilde ekrana görünt gelmiyor.Çevremde hiç tamişrci tanıdığım yok.daha önce yaptığım alış veriş ve tamir işlerinde hayyamda saolsunlar anlamıyoruz diye çooook çok yardımcı oldular(bunu imalı söylüuyorum) anlamayan birini gördülermi hemen yardımcı oluyorlar zaten.(İyi esnafları kesinlikle tenzi ediyorum ama ben karşılaşmadım henüz) bana bu konuda yol gösterirseniz çok sevinirim.Makinam neredeyse 3 aydır yatıyor.

 

Tarih: 12 Ekim 2008, 20:27 - İp: 78.***.**3.233
demir.mdd
demir.mdd (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

çok büyük bi sorun olduğunu düşünmüyorum bece sen o makinaya bi format at hatta makinayı tamamen resetle...yani fotoğraf makinasına reset at... boşuna götürüp tamirciye de para werme...reset den sonra düzelmezse tekrar yazarsan sevinirim yardımcı olmaya çalışırım...tabi kartı da bi virüs taramasından geçir...bu arada d70 ler içinde kart olmadan da netleme yapar fotoğraf çekme işlemini gerçekleştirir ama kaydetmez...

 

Tarih: 13 Ekim 2008, 01:25 - İp: 81.***.**2.211
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

Malesef yeniden reset attım yine aynı. yeni sıfır kart taktım yine aynı kart içinde foto çekemeişlemini yapoyor yani perde açılıp kapanıyor ama karta yazmıyor fotoğrafı.ve tabi bir diğer problemde lcd ekrana hiç bir şekilde bi görüntü , bir ışık kısacası bir tepki gelmemesi.ne fotoğrafa ön izleme yapabiliyorum ne menü açılıyor hiç ışık bile gelmiyor.

 

Tarih: 14 Ekim 2008, 09:49 - İp: 85.***.**3.205
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili necro ,
makine icin senin yapabileceğin bir şey yok.
makineyi bize yolla burda elektronik devreleri incelensin arıza tespiti yapılsın.
selamlar www.burukay.com

 

Tarih: 14 Ekim 2008, 09:56 - İp: 88.***.**2.148
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

çok iyi olur ama ben kocaeli/gebzede oturuyorum.

 

Tarih: 14 Ekim 2008, 13:49 - İp: 85.***.**3.205
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Ama ülkemizde de kargo taşımacılığı diye bir olgu var

 

Tarih: 15 Ekim 2008, 00:55 - İp: 88.***.**1.111
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

evet malesef çok gelişmemiş bir sistem var böyle ürünlerde pek güvenemiyorum kargo şirketlerine.ümkün mertebe yakınımda bir yer arıyorum elimle teslim edip kendim alabileceğim ama olmadı siz ilk sıradasınız sanırım gönül rahatlığı ile makinamızı teslim edebiliriz size

 

Tarih: 16 Ekim 2008, 14:11 - İp: 85.***.**3.205
  • 1