maxpain
maxpain (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Canon Eos 350d Sensör Temizliği?

Merhaba,
Aranızda yeniyim ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Önceleri analog çalışırken dijitale geçiş yapmaya karar verdim. Denemek için şimdilik düşük bir ürün olan canon eos 350d aldım.

Fakat sürekli objektif değiştirmek zorunda olan biriyim. Görüntü sensörü de kirleniyor tabi. Geçenlerde üfleç ile çıkaramadığım yapışmış tozlar gördüm. Ee devamlı canon servisine gidemeyeceğime göre bozulma riskini göze alarak sensörü bir kadife parçasıyla temizledim.

Şimdilik bir sorun yok ama daha güvenli bir temizleme yolu biliyor musunuz?

Teşekkürler.

Tarih: 31 Ağustos 2005, 10:52 - İp: yok
gelincik
gelincik (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba maxpain,

Sensor temizliği konusundaki sıkıntılarını çok iyi anlıyorum. Maalesef sık sık objektif değiştirmek nedeniyle bu yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde makinayı yeni almama karşın benzer bir şey başıma gelince önce çok üzüldüm ve sizin yaşadığınız sıkıntıları yaşadım.

Kadife ile temizlemeye iyi cesaret etmişsiniz. Şanslısınız ki toz kalmamış ütünde. Öncelikle hava üfleyici ile (Rocket blower) ile içindeki tozu kaldırmaya çalışabilirsiniz. Olmuyorsa bunun için satılan solüsyonları kullanabilirsiniz.Ayrıca lens temizleyici kalem ile desensorünüzü temizleyebilirsiniz. Malzelemeri Sirkeci'de bulabilirsiniz. Sevgiler.

 

Tarih: 31 Ağustos 2005, 20:28 - İp: yok
  • 1