burchincob
burchincob (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 40d Hakkında Birkaç Soru

Merhaba arkadaslar,

Canon 40 d kullanıcısıyım. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum makinamı. Fakat makinamla ilgili bazı ince ayarlar konusunda sıkıntı çekiyorum. Elimde türkçe klavuz var fakat okuduklarım konu hakkında beni tatmin eden bilgiler olmuyor. İnternetten bazı sitelerden makinamla ilgili şeyler okudum fakat ingilizcem anlamama yetmedi. Özellikle “C Fn I – II – III ve IV te anlatılanların hicbiri bana bir şey ifade etmiyor. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Mesela C. Fn IV Operation / Others menüsünde yer alan 4 secenegi denedim. Kullanım klavuzunda yazan şeyleri okuyarak bunların ne işe yaradıgını anlamaya çalıstım fakat aralarındaki farkları anlayamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Makinamla yaşadıgım en büyük sıkıntılardan biri de netlik problemi. Bunun lensten kaynaklandıgını düşünerek kaliteli bir lense yöneldim. Şuan canon 24-70 2.8 kullanıyorum. Fakat özellikle iç mekan çekimlerinde netleme konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Bu problemi gidermemin bir yolu olabilir mi ? Makinamdaki bu ince ayarlar problemime çözüm getirebilir mi?

Son olarak benim gibi bu işe gönül koyan ve fotografçılıgı meslek olarak secmiş kişilerle tanışmak ve görüşmek isterim. Özellikle aynı makinayı kullanan ve bu konuda bilgi birikimi fazla olan kişilerle tanışmayı diliyorum.

Tarih: 18 Ağustos 2008, 22:38 - İp: 88.***.**4.101
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

İç çekimlerde mümkünse en acık diyafram ve yüksek iso olmalı perde hızını arttırıp bulanıklıgı azaltmak icin ya da tripod kullanmalısınız. Bende de 40d var ama hiçbir sorun yasamadım ne netlemede nede fotoğraflarda hepsi gayet keskin, gayet net. İnce ayarları ise deneyerek göreceksiniz.

Ben mesela beyaz cekeceksem Highlight tone priority secenegini aktif ederim.

Elinizde cok iyi bir lens var ve bu lensle harikalar yaratabilirsiniz.

 

Tarih: 18 Ağustos 2008, 23:18 - İp: 88.***.**6.164
  • 1