antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Buyukluk Onemliymis

Arkadaslar, yaygin inanisin tersine buyuk olanin daha "cekici" oldugu bilimsel olarak ispatlanmis.

Yine de kucuk sahipleri cok uzulmesinler, hala "ne kadar iyi kullanildigi", "ne kadar buyuk oldugundan" cok daha onemliymis. Ellerindeki kucuk olsa bile, onu iyi kullanip aradaki acigi kolayca kapatabilirler.

Butun DSLR-like makinalarin sensorleri, alan olarak DSLR'larin ancak yarisi kadar (Sony R1 bunun tek istisnasi), dolayisi ile DSLRlar daha fazla isik toplayip cok daha gurultusuz (noisesiz) goruntu elde edebiliyorlarmis.


#antika' tarafından 26.04.2006 11:18:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Nisan 2006, 11:12 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Dostum bu Amerikayı yeniden keşfetmek olmadımı? yüzlerce konuda binlerce kez dile getirilen bir gerçektir bu!

 

Tarih: 26 Nisan 2006, 13:10 - İp: 85.***.**6.254
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bizimkisi "kesfetmeyi" kesfetmek, sirf spor olsun diye, yaraticilik melekelerimiz gelissin diye.

Walla her yeni gelen ayni soruyu soruyor: "Benim minik sensorumun buyuklerden ne farki var, o da ayni isi gormez mi?" diye.

Eski yazismalarda belki binlerce kez belirtilmistir "buyukluk onemlidir" diye ama onlar bir kere bile okuma zahmetine girmiyorlar.

Ben de en azindan bugunluk, bu soru sorulmasin diye pesinen yazayim dedim, cevap falan bekledigim yoktu. Muayyen araliklarla tekrarlamak lazim bu ifadeyi, pesin pesin cevap olsun diye.

Bendeniz, nacizane, Turk milletinin soyut kavramlara deger vermedigini bildigim icin "buyuk-kucuk" iliskisi gibi somut bir kavramla ifade edeyim dedim bu gercegi.

 

Tarih: 26 Nisan 2006, 15:06 - İp: 85.***.**0.49
  • 1