Fotoğrafçılık Forumları
600d Video Çekimi Hk.
Arkadaşlar merhaba, öncelikle aranızda yeni katıldığım için mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.
Soruma gelince,video çekimi sırasında arkasını flu yapıyorum fakat bir şüphem var, zoom çevirilen gövdeden değil de bir önündeki küçük halkayı çevirerek yapıyorum. Ayrıca tık tık tık diye ses geliyor. Yanlış kullanım mı bu makinede tek sıkıntı yaşadığım nokta bu. Yardımcı olan olmayan tüm arkadaşlara teşekkürler...
tık tıkını bilmem ama manuel yani m objektifi m'ye alırsanız netleme halkasını elle kullanabilirsiniz yoksa af deyken elşle uğraşmayın.siz netlik halaksını mı çeviriyorsunuz yoksa zoomu mu ?
netlik halkadindan bahsediyorum hocam. Ceviriyorum fakar tik tik ederek takiliyor sanirim yanlis bir islem qcaba makineden ayar yapip mi onu manuel kullanmak lazimdir bilmiyorum
MF konumuna almadan netlik halkasını çeviriyorsanız, o tık tik sesi, kırdığınız ince dişlilerden geliyor.
Odaklama halkasını Mf konumunda kullanın yoksa dişlileri yersiniz...Bende de 600 var sadece Af de o problem çıkıyor...
Evet tamamen benim aptallığım ne mutlu ki lense birşey olmadan olay çözüldü teşekkürler hepinize
sorunsuz kullanmalar..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
038210 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
141625 Ara. 2024, 13:11