pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Braun evet halka ile yapıyor.Büyük avantaj ama insan elindeki ilede yetinebilmeli. Bence 5600 ü bir müddet kullan. Hemen geçmenin bir anmlamı yok.Zaten belki 9500 ıs falan çıkar onu alırsın.
9500 5600 e göre büyük ve ağır. Ama çok hoş bir kullanımı var.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 13:04 - İp: 85.***.**9.206
bbraun
bbraun (üye)
Yurtdışı / Amatör

Daima önerilerinizi ciddiye almis ve uygulamisimdir, dediginiz gibi elimdeki ile yetineyim ben. Öneriniz icin cok tesekkürler.
Saygilar.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 13:15 - İp: 84.***.**4.143
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet öyle yap bruan.Makinan yeni. Ayrıca 5600 ün fotoları 9500 den daha iyi bence.Hatta s2 den bile daha iyi. Benim kanaatim bir müddet kullanman yönünde olacaktır.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 13:28 - İp: 85.***.**9.206
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili bbraun bana kalırsa S5600 ile S9500 arasındaki fark öyle abartılacak kadar da değil.Size tavsiyem bu işe gönül verdiğinizi varsayarak bir DSLR almanız yönünde olacaktır.
Gerçekten almaya karar verirseniz,bütçenizi ve kullanım ihtiyaçlarınızı buraya yada S9500 fun club'a yazmanız yeterli olacaktır.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 15:32 - İp: 85.***.**3.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ama dslr içinde fotoğrafçılığı biraz öğrenmek en iyisi olacaktır. O nedenle 5600 ile bir yaz öğrenip daha sonra dslr en iyisi sanırım. Seneye bahara sanırım 8 veya 10 mp dslr ler 400 euroya düşecek.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 18:53 - İp: 85.***.**9.206
bbraun
bbraun (üye)
Yurtdışı / Amatör

Evet deiginiz gibi yapayim ve bu yazi ben öncelikle bir gecireyim ve okumaya devam edeyim firsat buldukca calismalarimi burda paylasacagim yorumlarinizi eksik etmezseniz minettar olurum.

Tarih: 10 Mayıs 2006, 12:43 - İp: 84.***.**7.70
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İyi bir makinan var esasında. Fotograf galerinde süreki geziyorm burası ve başka sitelerde. Tabiki makine çok önemli ama öğrenilecek o kadar çok konu, denenecek o kadar çok teknik ve bakış açısı var ki... Daha öncede yazdım ben bu işte çaylakım. O yüzden herşeyi bir anda öğrenemeyeceğiminde farkındayım bu yüzden konu konu çalışıyorum. Gerçek ilgi alanımı tam bulduğumda (makro, porte, manzara vs.) bu işte bana daha fazla yarar sağlayacak, yapacağım çalışmalara değer katacak bir makineye geçeceğim...O zamana kadar öğrenmeye, deneme yanılmaya ve bol fotografa devammmmm

Tarih: 10 Mayıs 2006, 12:56 - İp: 81.***.**9.145
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Muratresi 1seneye kalmaz sen değiştirirsin makinanı.O zamana kadar sular seller gibi öğrenirsin sonrada ne alsam diye başlarsın araştırmaya...

Tarih: 10 Mayıs 2006, 13:02 - İp: 88.***.**3.22
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yok yok 2 sene limit var... Zaten 15 ay taksit ödeyeceğiz

Tarih: 10 Mayıs 2006, 13:08 - İp: 81.***.**9.145
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Muhterem Pazarbeyciim,
nihayet Raynoxlar geldi ve Pazartesi kargo ile gönderiliyor. Haydi kolay gelsin...

Tarih: 13 Mayıs 2006, 15:14 - İp: 85.***.**4.241