pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Elimdeki S9500 kataloğunda xD karta 1GB'a 14.9 dakika,
1GB Microdrive'a 15.3 dakika video kayıt yapabildiği yazıyor.
Birde kataloğun ikinci sayfasında kesintisiz ve sesli video
kayıt demiş ancak parantez içinde yalnızca xD kart kullanımı ile ibaresi var.Çok kafa karıştırıcı bir durum.
Sonuçta en iyisi xD karttan vazgeçmeyin,pahalı ama alacaksanız 2Gb CF yerine aynı fiyata 1 Gb xD alıp kullanın garanti daha memnun kalırsınız.Olacaksa az olsun,öz olsun.

Tarih: 23 Mart 2006, 23:50 - İp: 81.***.**0.221
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Positif nerdesin bu çelişkinin giderilmesi lazım bir an önce. Cf karta video mümkünmü değilmi.Mümkün se ne kadar mümkün.

Tarih: 23 Mart 2006, 23:54 - İp: 81.***.**1.181
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet Positif bey.Benim de 9500 klüb'e yazdığım bir sorum var.Nerelerdesiniz?

Tarih: 24 Mart 2006, 00:05 - İp: 81.***.**0.221
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

beytullah abi kusura bakmayın uzun zamandır takip etmiyordum forumu, yoksa görsem hemen cevap yazardım sorularınıza...
ben 256 lık cf kart kullanıyorum 30fps'de 7 dk'a kadar video çekebiliyor...

Tarih: 24 Mart 2006, 00:54 - İp: 85.***.**7.147
mr.sezar
mr.sezar (üye)
Bursa / Amatör

demekki çekilebiliyormuş

Tarih: 24 Mart 2006, 00:59 - İp: 81.***.**6.240
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Peki çekilemediğine dair söylentinin kaynağı ne veya kim.

Tarih: 24 Mart 2006, 12:58 - İp: 88.***.**2.244
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Çekiliyordur muhakkak,yoksa fuji tembih ederdi almayın diye.Hem positif bey doğruladı çektiğini ve mümkünse 80x ve üzeri cf alın dedi...

Tarih: 24 Mart 2006, 13:07 - İp: 85.***.**0.109
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

bendeki cf kart kingston 1gb 33x idi.pinlerini kırmadan önce video çekimi yapabiliyordum.80x ve üzerine hayli hayli yapılması gerek.yanlız cf kartları takıp çıkarırken çok dikkat edin...ben dikkat etmedim Mustafa Beyin başını ağrıttım mümkünse çıkartmayın görüşmek üzere...

Tarih: 24 Mart 2006, 16:04 - İp: 85.***.**4.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

en az ultra 2 alın. düz almayın.

Tarih: 24 Mart 2006, 19:36 - İp: 88.***.**2.244
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bir yerde okumuştum.1Gb cf ultra 2 110ytl,1 Gb cf extreme 3
130 ytl idi.Ama bana kalırsa xD almak akıl karı.Fuji keşke xD nin yanındaki slotu cf yerine SD yapsaymış.Hem daha kullanışlı hem de ucuz ve sağlam.Bir de yaygın...

Tarih: 24 Mart 2006, 22:10 - İp: 85.***.**0.109